«تراب محمدی» روز سهشنبه در نشست شورای عالی سالمندان استان بر لزوم تبیین و پیگیری مصوبات این شورا توسط دستگاههای مسئول و تسریع در اجرایی شدن برنامههای ساماندهی امور سالمندان تاکید و با انتقاد از عملی نشدن مصوبات و دستور جلسات قبلی، اضافه کرد: خروجی جلسهها به خصوص در حوزه مناسبسازی و پدیده سالمندی مهم بوده و لازم است از حالت تشریفاتی و کلیگویی خارج شود تا به نتیجه مطلوب و موثر دست یابیم.
وی افزود: در همین راستا پیشنویس برش استانی سند ملی سالمندان که توسط دبیرخانه شورا تنظیم شده بود، به دستگاههای اجرایی و مسئول ارسال شده و پس از تایید استانداری و تصویب در شورای سالمندان، جهت اجرا به کلیه ارگانهای ذیربط ابلاغ خواهد شد.
«محمدی» به روند افزایش جمعیت سالمندان در کشور و آذربایجانشرقی طی سالهای آینده اشاره کرد و یادآور شد: بهرهگیری از ظرفیت موجود دستگاهها و قابلیتهای سمنهای فعال در بحث سالمندان، در حفظ تعالی و جوانی رشد جمعیت استان الزامی است.
وی با بیان اینکه در آذربایجانشرقی پایبندی و اقناع اخلاقی و شرعی خانوادهها جهت نگهداری سالمندان در منازل ارزشمند بوده و لازم است با نهادینه کردن این امر، سالمندانی که فردی برای حمایت و رسیدگی ندارند در مراکز نگهداری شوند، تکریم و احترام والدین توسط فرزندان در دوران سالمندی، توانمندسازی سالمندان، مناسبسازی محیط شهرها و روستاها با هماهنگی و نظارت فرمانداریها و دهیاریها و نقش اثربخش رسانهها و مجموعه مراکز فرهنگی و اجتماعی را از اهم مواردی برشمرد که در کاهش آسیبهای ناشی از سالمندی استان موثر میباشد.
«محمدی» دغدغههای مربوط به جوانی و حمایت از خانواده و تشویق به فرزندآوری را از جمله مسایل مهم دانست که به تناسب در فعالیت دستگاهها باید مدنظر قرار بگیرد و تبیین آسیبهای ناشی از کاهش موالید به شکل جدی، مستمر و فراگیر پیگیری شود.
به گزارش ایرنا، مدیرکل بهزیستی آذربایجانشرقی نیز در انی نشست، گسترش خدمات جامع سالمندی از طریق بسیج دستگاههای مرتبط در امر خدمترسانی به سالمندان و سیاستگذاری و ایجاد سیستم یکپارچه و منسجم را ماموریت شورای سالمندان اعلام و اضافه کرد: تدوین برش سند سالمندی در استانها گام اساسی در راستای اجرایی کردن سند است و تهیه پیشنویس برش استانی برنامه عملیاتی آذربایجانشرقی است.
«فرگل صحاف» با اشاره به تلاش بهزیستی به عنوان دبیرخانه شورای سالمندان در راستای تدوین برش استانی سند ملی سالمندان کشور، ارتقای سطح فرهنگی جامعه در خصوص پدیده سالمندی، توانمندسازی سالمندان، حفظ و ارتقای سلامت جسمی، روانی و اجتماعی سالمندان و ارتقای سرمایه اجتماعی و حمایتهای اجتماعی و توسعه زیرساختهای مورد نیاز در امور سالمندی را از اهداف اصلی سند ملی سالمندان برشمرد و افزود: برای هر هدف در سند، راهبردها و سیاستهای اجرایی تعیین شده است.