تهران- ایرنا - چین روز سه‌شنبه اعلام کرد خدمات ویزای کوتاه‌مدت خود را برای اتباع ژاپنی در تلافی اقدام توکیو برای جلوگیری از ورود اتباع چین به این کشور به بهانه افزایش شیوع ویروس کرونا، متوقف کرد.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا از کیودو، این اقدام در حالی صورت گرفت که چین پیشتر اقدامی مشابه را برای اتباع کره جنوبی اتخاذ کرده بود.

به دنبال افزایش شیوع کرونا در چین طی هفته ها ی اخیر، چین پیشتر از کشورهایی نظیر امریکا، انگلیس، ژاپن و کره جنوبی خواسته بود تا موضوع همه گیری کرونا را ابزار و بهانه سیاسی برای ایجاد مانع در مسیر ورود شهروندهای چینی به این کشورها قرار ندهند.

سفارت چین اعلام کرد که پکن این اقدام را در واکنش به اتخاذ «محدودیت‌های تبعیض‌آمیز ورود علیه چین» اتخاذ کرده است.

ژاپن هفته گذشته پس از افزایش آمار مبتلایان به کرونا در چین، تمهیدات مرزی را برای مسافران این کشور تشدید کرد.

فومیو کیشیدا نخست وزیر ژاپن گفت: ژاپن اقدامات کنترل مرزی را برای مسافران چینی در بحبوحه افزایش اخیر موارد ابتلا به ویروس کرونا در این کشور همسایه تقویت خواهد کرد.

وی در یک کنفرانس مطبوعاتی افزود: در حال حاضر بازدیدکنندگان از چین باید قبل از عزیمت به ژاپن آزمایش منفی داده باشند و پس از ورود به این کشور باید آزمایش پی سی آر را انجام دهند.

کیشیدا پس از بازدید از زیارتگاه ایسه جینگو در استان میه گفت: ژاپن از خطوط هوایی درخواست خواهد کرد تا تعداد پروازهای مستقیم از سرزمین اصلی چین را افزایش ندهند.

به گزارش ایرنا، از اواخر نوامبر ۲۰۲۲ که دولت چین به دلیل برخی اعتراض های مردمی به قرنطینه های سخت گیرانه و سیاست کووید صفر، تصمیم به لغو برخی محدودیت های کرونایی گرفت، با توجه به انبوه جمعیت این کشور، شیوع کرونا در استان های مختلف این کشور به یکباره شدت یافت.

اگرچه رسانه ها و منابع رسمی چین آمار دقیقی از میزان شیوع کرونا و یا مرگ و میرهای کرونایی در این کشور ارائه نمی کنند، اما برخی اخبار رسانه های این کشور از جمله اخبار مرتبط با تجهیز فوق العاده بیمارستان ها، افزایش تولید داروهای مقابله با کرونا و بالا بردن ظرفیت تولید دستگاه های تنفس مصنوعی که برای بیماران کرونایی استفاده می شد، حاکی از شیوع گسترده این بیماری درچین است.

سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز سوم دسامبر ۲۰۲۳ اعلام کرد این کشور به میزان کافی واکسن تولید می کند و واکسن های تولیدی این کشور پاسخگوی نیاز داخلی است و چین احتیاجی به وارد کردن واکسن کرونا ندارد، هرچند معتقد است همکاری میان کشورها، می تواند اثر بهتری برای مهار شیوع کرونا داشته باشد.