به گزارش ایرنا، علی باستین روز سه شنبه در نشست خبری "پاسخگویی مسئولان" به رسانه های استان بوشهر اظهار کرد: شاخص تولید ناخالص داخلی استان بوشهر۲۰۲هزار میلیارد تومان است که ۶.۵ درصد از کل سهم جی تی پی کشور را به خود اختصاص داده و رتبه سوم کشور بعد از استانهای تهران و خوزستان را از آن خود کرده است.
وی افزود: این شرایط باعث می شود سرانه تولید ناخالص داخلی استان چهار برابر میانگین کشوری قرار گیرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری بوشهر تصریح کرد: حاصل تغییر شاخصها و فرایند اقدامات انجام شده در حوزه ایجاد اشتغال؛ افزایش نرخ مشارکت اقتصادی استان از ۳۸.۴در تابستان ۱۴۰۰ به ۳۹ درصد در تابستان امسال بیانگر بستر سازی مناسب در این زمینه است.
باستین ادامه داد: همچنین کاهش نرخ بیکاری استان بوشهر از ۱۰.۵ درصد در تابستان سال گذشته به ۷.۹ درصد در تابستان امسال از دیگر دستاوردهای این استان به شمار میرود و این رقم از نرخ ۸.۱ درصد بیکاری در کشور پائین تر است.
وی گفت: تعهد اشتغال استان در سال گذشته ۱۵ هزار و۴۰۰ شغل بوده که در پایان سال این رقم به ۱۶ هزار نفر در سامانه رصد اشتغال به ثبت رسید.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری بوشهر اضافه کرد: در سالجاری هم تعهد اشتغال استان بوشهر ۲۱ هزار و ۶۷۴ شغل بوده که تاکنون با ۱۰۸ درصد افزایش ۲۳ هزار و ۵۰۰ شغل تحقق یافته و تلاش میشود براساس برنامه ریزی انجام شده این رقم به ۳۰ هزار شغل تا پایان سال افزایش یابد.
وی در خصوص صحت اشتغالهای ثبت شده در استان بوشهر اظهار کرد: تمام اشتغالهای ثبت شده راستی آزمایی و صحت سنجی آنها انجام گرفته و بررسی ها نشان میدهد استان بوشهر در این بخش رتبه دوم و کمترین انحراف اشتغال ثبت شده در سامانه رصد کشور را دارد.
باستین در خصوص نرخ تورم گفت: هرچند در سالهای اخیر این نرخ وضعیت خوبی حکمفرما نیست اما به هرحال استان بوشهر نسبت به دیگر استانهای کشور وضعیت بهتری دارد.
وی یادآور شد: براین اساس نرخ تورم یک ماهه (آذر نسبت به آبان) سال جاری در کشور ۱.۹ درصد و در استان بوشهر این رقم به ۱.۱ درصد گزارش شده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری بوشهر با اشاره به نرخ تورم نقطه به نقطه ادامه داد: همچنین نرخ تورم آذر امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته در کشور ۴۸.۵ و در استان بوشهر ۴۰.۷ درصد بوده که در کنترل نرخ رشد تورم استان رتبه اول را داشته است.
وی در خصوص تورم سالانه گفت: نرخ تورم در کشور ۴۵ درصد و استان بوشهر ۴۱.۶ درصد بوده که بعد از استان خوزستان جایگاه دوم کشور را دارد و این کاهش نرخ تورم نشات گرفته از اقدامات تنظیم و ثبات قیمتها در بازار بوده است.
باستین ادامه داد: البته ما منکر گرانی و تورم حاکم بر استان نیستیم اما تلاش شده با انجام برخی اقدامات این مساله در استان کنترل و مدیریت شود.
رونق تجارت خارجی در استان بوشهر
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری بوشهر اظهار کرد: در ۹ ماه امسال ۲۱ میلیون و ۳۵۶ هزار تن کالا به ارزش ۱۰ میلیارد و ۹۰۰میلیون دلار از گمرکات استان بوشهر صادر شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته به لحاظ وزنی ۹ و به لحاظ ارزش ریالی ۵۱ درصد افزایش نشان میدهد.
باستین ادامه داد: این افزایش صادرات نشان میدهد که کالاهای با ارزش افزوده بیشتری در این مدت از استان صادر شده است.
وی همچنین در خصوص واردات کالا از سوی گمرکات استان بوشهر نیز گفت: در ۹ماه گذشته ۴۷۴ هزار تن کالا به ارزش حدود یک میلیارد و ۴۱۷ میلیون دلار واردات انجام شده است که از لحاظ وزنی ۳۱ درصد و از نظر ارزشی ۴۲ درصد افزایش یافته است.
صدور ۳۹۰۰ مجوز در امر سرمایه گذاری و بهبود فضای کسب و کار
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری بوشهر با اشاره به تسهیل و تسریع در امر سرمایه گذاری و بهبود فضای کسب و کار در استان بوشهر، گفت: مجموع درخواستهای ثبت شده استان بوشهر در شروع به کار سامانه درگاه ملی ۱۲هزار مورد بوده که سه هزار و ۹۰۰ مجوز آن صادر شده و یک هزار و ۲۲۵ مجوز نیز در دست اقدام و ۷۶۲ متقاضی نیز انصراف دادهاند.
وی یادآور شد: استان بوشهر در زمینه ثبت میزان شکایتهای در درگاه ملی رتبه دوم کشور را دارد.
پرداخت ۱۲۳۳ میلیارد تومان تسهیلات بانکی
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری بوشهر در خصوص پرداخت تسهیلات بانکی در استان گفت: از ابتدای سالجاری ۴۵۰ میلیارد تومان تسهیلات رونق تولید به واحدهای تولیدی استان پرداخت شده است.
باستین اضافه کرد: همچنین از محل تسهیلات بند الف تبصره ۱۸نیز ۶۸۳ میلیارد تومان به واحدهای اقتصادی در بخشهای مختلف پرداخت شده و به زودی یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان دیگر در این سرفصل به استان ابلاغ می شود که برای توضیح در اختیار بانک های عامل قرار داده می شود.
وی ادامه داد: افزون بر این ۱۰۰ میلیارد تومان نیز به صورت تسهیلات کم بهره در بخش مشاغل خُرد و خانگی پرداخت شده، این درحالی است که سال گذشته ۶۰ میلیارد تومان و سال ۹۹ نیز تنها ۶ میلیارد تومان پرداخت شده و این بیانگر اهتمام دولت در پرداخت این تسهیلات است.
به گفته باستین تاکنون ۲۷ میلیارد تومان تسهیلات روستایی و عشایری به واحدهای تولیدی مستقر در روستاهای استان بوشهر پرداخت شده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری بوشهر با اشاره به آغاز فرایند اجرایی پرداخت تسهیلات بند ب تبصره ۱۶ گفت: سهم استان بوشهر از این محل یک هزار و ۴۴۶ میلیارد تومان است که در زمان حاضر توزیع بین شهرستانها براساس شاخصها آغاز شده و کسانی که قصد اشتغال دارند می توانند از این فرصت استفاده کنند.