به گزارش خبرنگار ایرنا محمدمهدی فداکار روز سه شنبه در نشست شورای پدافند غیرعامل جنوب کرمان اظهار کرد: معیشت بسیاری از مردم در شرق و جنوب استان به محصولات کشاورزی وابسته است و این موضوع در شرق کرمان که خرما تنها محصول ساکنان آنجا به شمار می رود بیشتر دیده میشود.
وی افزود: تبعات سوسک سرخرطومی حنایی در جنوب استان با تیمارداری به جای قطع درختان ۷۰ درصد کنترل و به مسئولان شرق استان توصیه شد با همکاری کارشناسان جنوب استان، این شیوه را در شرق هم پیگیری کنند اما هنوز انجام نشده است.
فداکار تاکید کرد: سوسک سرخرطومی حنایی باید کنترل شود چون گسترش آن بر زندگی مردم تاثیر منفی می گذارد.
وی اضافه کرد: از ستاد مدیریت بحران اعتباری در نظر گرفته شده که به منظور راهاندازی قرارگاه عملیاتی در مقابله با هجوم این حشرات هزینه میشود.
استاندار کرمان یادآور شد: در این قرارگاه باید اعتبار لازم برای برنامه ها تصویب و اقدامات در حوزههای پایش، ردیابی و مقابله انجام شود.
وی همچنین بر لزوم ایجاد قرنطینه ها تاکید کرد و ادامه داد: به انجام پژوهش در زمینه مهاجمان زیستی اهمیت داده و محتواهایی در این زمینه تولید شود.
فداکار اضافه کرد: اثرگذاری، پراکنندگی و نوع حرکت این حشرات مشخص شود و برای آن اعتبار گذاشته شده؛ لذا از توانمندی شرکت های دانش بنیان نیز در این زمینه بهره گرفته شود.
وی اظهار کرد: باید مردم هم از تبعات این مهاجمان آگاه شوند تا اهمیت مساله را بیشتر بدانند و مورد آموزش قرار گیرند.
به گزارش ایرنا درختان خرما و مرکبات در جنوب استان کرمان با تهاجم حشراتی همچون سوسک سرخرطومی حنایی و مگس مدیترانهای مواجه هستند که آسیب های زیادی به درختان و محصولات میزند.