رسول جلیلی روز سه شنبه در گفتوگو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا درباره رویکرد دانشگاه شریف در برخورد با دانشجویان معترض در وقایع اخیر و نحوه حضور آنها در امتحانات اظهار داشت: ما با حداکثر رحمانیت ممکن با آنها برخورد می کنیم. البته رحمانیت ممکن به این معناست که اولا به قوانین موجود احترام بگذاریم و دوم اینکه اگر کسی خطایی کرده است، باید قطعا پاسخگوی این خطا باشد.
وی در خصوص برنامه های تربیتی برای دانشجویان گفت: می خواهیم دانشگاه خانه دوم دانشجویان باشد و ارتباط خانوادگی با این دانشجویان داشته باشیم به معنای این که استاد به عنوان ولیّ دانشجو در دانشگاه باشد. بر این اساس تلاش می کنیم جنبه های تربیتی حتما مدنظر قرار بگیرد و در نهایت نتیجه گیری کنیم که آیا موفق به تربیت دانشجو شده ایم یا خیر.
رییس دانشگاه صنعتی شریف ادامه داد: تربیت این نیست که اگر دانشجو سهوی یا عمدی اشتباهی از او سر زد، نَدید بگیریم. دانشجو باید متوجه باشد که اگر خطایی کرد، به طور قطع خطای او دیده می شود؛ البته اگر عذرخواهی کرد، در یک فرآیندی حتی المقدور عذرخواهی او را بپذیریم.
وی اضافه کرد: همچنین ممکن است شخصی در جایی اشتباهی کرده باشد که در نتیجه آن اشتباه، فردی دیگر مورد ظلم واقع شده باشد؛ بنابراین حق آن کسی که به او ظلم شده است، باید لحاظ شود. حتی ممکن است بر اثر این اشتباه رخ داده، دانشگاه مورد ظلم واقع شده باشد؛ از این رو، باید حواسمان به دانشگاه و اعتبار دانشگاه هم باشد.
جلیلی با تاکید بر اینکه در این زمینه باید به بخشنامه های ابلاغی دانشگاه حتما توجه شود، گفت: می خواهیم با درنظرگرفتن همه این موارد، تصمیمی بگیریم که حداقل تاثیر را در روند آموزشی دانشجو داشته باشد؛ در واقع موضوع را مدیریت کنیم و به آن پایان دهیم. بر این اساس ممکن است بعضی از ممنوع الورودیها را تا زمانی که کمیته انضباطی دانشگاه در مورد آنها تصمیم بگیرد، ممنوع الورود نگه داریم.
وی بار دیگر تاکید کرد: بر این اساس حداکثر رحمانیت ممکن را در مورد آنها خواهیم داشت در عین حال حق دانشگاه و دیگرانی که مخاطب بودند حتما مورد توجه قرار می گیرد، موضوع را مدیریت می کنیم و امیدواریم نیم سال دوم معطوف به مسائل آموزشی، پژوهشی و فناوری و در راس آن معطوف به تربیت باشد.