لندن – ایرنا – بر اساس تازه‌ترین تحقیقات صورت گرفته در انگلیس، شاخص خرده فروشی مواد غذایی بر اثر رکود اقتصادی و دورنمای مبهم اوضاع مالی در سال جدید میلادی (۲۰۲۳) سیر نزولی طی خواهد کرد.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، پژوهشکده «نیل‌سنل‌کیو» با انتشار گزارشی پیش‌بینی کرده است که کاهش اعتماد عمومی نسبت به دورنمای اوضاع اقتصادی و فشار بر درآمد خانوارها باعث خواهد شد تا رشد خرده‌فروشی مواد غذایی از ۵ درصد در سال ۲۰۲۳ میلادی تجاوز نکند.

این درحالیست که جهش بی‌سابقه شاخص تورم و افزایش افسارگسیخته هزینه‌های زندگی در انگلیس، جزیره را در بدترین شرایط اقتصادی نیم قرن گذشته قرار داده و پیش‌بینی می‌شود که این وضع تا پایان امسال بهبود پیدا نکند.

شاخص نرخ تورم در انگلیس براساس تازه‌ترین گزارش اداره آمار ملی این کشور از محدوده ۲ به ۱۰.۷ درصد رسیده و کشور به گفته رئیس بانک مرکزی وارد یک دوره طولانی رکود اقتصادی شده است. طبق ارزیابی نهاد ناظر بر عملکرد مالی دولت انگلیس نیز خانوارها در این کشور بیشترین فشار مالی را از سال ۱۹۵۰ میلادی به این سو تحمل می‌کنند.

«مایک واتکینز» رئیس بخش خرده‌فروشی پژوهشکده «نیل‌سنل‌کیو» می‌گوید: ما پیش‌بینی می‌کنیم که رکود اقتصادی بر رفتار خریداران تأثیر بگذارد و مخارج خانوارها را کاهش دهد. وی هشدار داد که سال ۲۰۲۳ برای بسیاری از خانواده‌های انگلیسی دشوار خواهد بود زیرا فقط ۵ درصد قادر هستند تا آزادانه خرید کنند. ۳۳ درصد در شرایطی قرار دارند که برای هزینه های ضروری پول دارند و طبقه متوسط هم محتاطانه دست به جیب خواهند شد.

دو هفته پیش مرکز آمار ملی انگلیس (اوان‌اس) با انتشار گزارش مشابهی از سقوط شاخص خرده فروشی در بحبوحه بحران هزینه‌های زندگی و تورم مهارنشدنی در این کشور خبر داد. بر اساس این گزارش، حجم فروش در ماه نوامبر گذشته که انتظار می‌رفت به واسطه حراجی‌های موسوم به جمعه سیاه و خریدهای کریسمس افزایش یابد، به طور میانگین ۰.۳ درصد کاهش یافته است. حجم معاملات در فروشگاه‌های غیرخوراکی نیز ۰.۶ درصد کاهش یافته است.

این کاهش به تعبیر اوان‌اس در بهترین حالت می‌تواند نشان دهنده این واقعیت باشد که مردم برای کاهش فشار هزینه‌های کریسمس، هدایای مراسم آخر سال را در ماه‌های قبل تهیه کرده‌اند.

مشکلات اقتصادی و معیشتی انگلیس در حدی عمیق است که صدها هزار نفر از مشاغل عمومی از کارکنان شبکه ریلی و اداره پست تا پرستاران و رانندگان آمبولانس در اعتراض به وضع موجود، در ماه‌های اخیر دست از کار کشیده و کشور را با بزرگترین اعتصاب در ۳۰ سال اخیر مواجه کرده‌اند.

تازه‌ترین مذاکرات نمایندگان دولت با روسای سندیکاهای معترض برای پایان دادن به اعتصاب‌ها که دیروز (دوشنبه) برگزار شد، با شکست مواجه شد.

جرمی هانت وزیر دارایی انگلیس درباره طوفان اقتصادی دراین کشور هشدار داده و ریشی سوناک نخست وزیر این کشور هم در اظهاراتی جنجالی تصریح کرده است که مردم نباید توقع داشته باشند دولت حلال تمام مشکلات معیشتی باشد.