نیویورک - ایرنا- دو مقام ارشد آمریکایی اعلام کردند که آمریکا و متحدانش در نوع تسلیحات ارسالی به اوکراین "تغییرات عمده" داده اند تا درخواست‌های اوکراین را تامین کنند.

این دو مقام که نام آنها بیان نشده است، روز سه شنبه به وقت محلی در مصاحبه با شبکه سی ان ان افزودند: آخرین کمک تسلیحاتی آمریکا به اوکراین شامل تسلیحات تهاجمی بیشتر، مانند خودروهای زرهی بردلی و سیستم های موشکی پیشرفته دوربرد است.

این دو مقام تصریح کردند: این کمک ها با توجه به ماهیت میدان نبرد در شرق اوکراین و فرصت اوکراین برای بازپس گیری قلمرو پیش از تجدید نیروی روسیه است.

یک مقام آمریکایی همچنین مدعی شد که اوکراین تاکنون محدودیت‌های استفاده از سلاح‌هایی ارسالی غرب را نقض نکرده است.

این دو مقام آمریکایی تاکید کردند که اوکراینی‌ها در حال توسعه استراتژی خود هستند و اقدامات آمریکا برای حمایت از این استراتژی و رفع نیازهای آنها در میدان جنگ است.

جو بایدن رئیس جمهور آمریکا تایید کرد که واشنگتن در حال بررسی ارسال خودرو رزمی "بردلی" به اوکراین برای بکارگیری علیه روسیه در جنگ اوکراین است.

آلمان نیز در پی اعلام فرانسه مبنی بر تحویل خودروهای تهاجمی زرهی به اوکراین گفت که در این باره با کی‌یف مذاکره خواهد کرد. امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه اعلام کرده برای اولین بار خودروهای زرهی ساخت غرب در اختیار ارتش اوکراین قرار می‌گیرد.

خبر اهدای این تسلیحات از سوی برلین به کی‌یف، روز پنجشنبه در بیانیه مشترک آلمان و آمریکا پس از گفت ‌وگوی اولاف شولتز صدراعظم آلمان با جو بایدن رئیس جمهور آمریکا منتشر شد.

آمریکا در اواخر دسامبر ۲۰۲۲ نیز از اهدای سامانه موشکی دفاع هوایی پاتریوت به اوکراین خبر داده بود.

خودروهای رزمی بردلی به اسلحه ۲۵ میلی‌متری و موشک‌های ضدتانک TOW مجهز هستند. اما به نظر نمی‌رسد که تا چند ماه دیگر به اوکراین ارسال شوند زیرا قبل از آن باید آموزش‌های لازم به نظامیان اوکراین داده شود.

به گزارش ایرنا، واشنگتن از زمان آغاز جنگ میان روسیه و اوکراین در ۲۴ فوریه سال جاری حدود ۶۸ میلیارد دلار به کی یف کمک مالی اختصاص داده است.

اولین بسته کمکی آمریکا برای اوکراین به ارزش ۱۳.۶میلیارد دلار، در اوایل ماه مارس و تنها چند روز پس از آغاز جنگ در اوکراین، توسط قانونگذاران آمریکایی تصویب شد.

کمک‌های مالی آمریکا به اوکراین به اشکال مختلف ارائه می‌شود. بخشی از این بودجه صرف کمک‌های نظامی مانند ارائه تسلیحات و تجهیزات نظامی، آموزش پرسنل نظامی اوکراین و به اشتراک گذاری اطلاعات می‌شود.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه روز ۲۱ فوریه گذشته (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

سه روز پس از آن یعنی پنجشنبه پنجم اسفند سال گذشته، پوتین عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد و این جنگ همچنان ادامه دارد.