روح الله ابراهیمی روز پنجشننبه درگفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان داشت: یکی از مهمترین برنامههای مورد توجه در توسعه صنعتی قم، حمایت از استقرار شرکتهای دانشبنیان در شهرکهای صنعتی استان است و صنعتگرانی که در زمینه تولید محصولات دانشبنیان فعال باشند در اولویت واگذاری زمین و بهرهمندی از سایر امکانات قرار میگیرند.
وی با اشاره به این که شرکتهای دانشبنیان قدرت بالایی برای ایجاد تحول در حوزه توسعه صنایع کوچک استان دارند، افزود: در همین راستا شرکت شهرکهای صنعتی قم، در سال جاری برگزاری سه رویداد استارتاپی (نوآفرینی) را در برنامه کاری خود قرار دادهاست، همچنین برگزاری ۹ کارگاه آموزشی برای بسترسازی و فرهنگسازی و تقویت استارتاپها برگزار خواهد شد.
وی تاکید کرد: سرمایه انسانی خلاق و نوآور از اساسیترین زیرساختهای اقتصاد دانش بنیان و کارآفرین بهشمار میآید که به عنوان بزرگترین و با ارزشترین دارایی استان، مورد توجه قرار گرفتهاست و مسئولان برای حمایت عملی از فعالان این عرصه در قم تلاش میکنند.
ابراهیمی گفت: فناوریهای نو و ظهور عرصههای جدید مبتنی بر آن، نقطه عطفی برای تحول در زمینه فعالیتهای صنعتی و توسعه اقتصادی استان قم باز کردهاست و ما با ایجاد زیرساختهای لازم از این موضوع که شکوفایی و رشد تولید را به دنبال دارد، استقبال میکنیم.
وی افزود: با توجه به روند رو به رشد سرمایهگذاری در حوزه استارتاپها میتوان گفت یکی از مهم ترین ارکان برای تولید محصولات دانش بنیان، تامین سرمایه و وجود موسسات و نهادهای سرمایه گذاری است که نقش روانی و عملیاتی مهمی در شکل گیری، رشد و موفقیت کسب و کارهای نوپا دارند.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی قم با اشاره به ظرفیتهای بالای استان در حوزه مباحث علمی و فناوری، گفت: مسئولان استان میکوشند تا با تعیین راهبردهای صحیح و مناسب برای حرکت سریع در همه زمینهها، شرایط لازم را برای ارتقای وضعیت شرکتهای دانش بنیان فعال در قم ایجاد کنند.
وی بیان داشت: هماکنون نیز شرکتهای دانشبنیان متعددی در شهرکهای صنعتی استان مشغول فعالیت هستند که به تولید محصولاتی نظیر مخازن فلزی ذخیرهای، پلاستیک مصنوعی، دستگاه قرائت از راه دور کنتور، ماشین آلات دفتری و حسابداری، دستگاه تست کنتور آب و ابزار و وسایل ویژه اندازهگیری میپردازند.
گفتنیاست طی سالهای اخیر اقدامات خوبی در حوزه شرکتهای فناور در قم انجام شده و بر اساس آمار سالجاری این استان با ۱۱۸ شرکت دانش بنیان در جایگاه هفتم کشور قرار گرفتهاست، هم اکنون ۲ هزار و ۴۹ نفر در شرکتهای فناور قم شاغل هستند، ارزش شرکتهای فناور قم در سال ۱۴۰۰، افزون بر چهار میلیون دلار برآورد میشود. برخی کارشناسان در حوزه اقتصاد دانشبنیان اعتقاد دارند ظرفیت اشتغال زایی در زیست بوم علم و فناوری ۲۱ برابر بیشتر از سایر حوزه های کسب و کار است که این نکته لزوم توجه بیشتر به این بخش و افزایش فرصتهای سرمایهگذاری در آن را برجسته میسازد.
در بخش صنعت استان قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، چاپ و نشر، سلفچگان، محمودآباد، درودگران، فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود است که هر کدام از آنها موقعیت ممتازی برای توسعه سرمایهگذاری، تولید و اشتغال دارد.