به گزارش ایرنا، صنعت چاپ از قدیمیترین و گرانبهاترین هنرها در ایران به شمار می رود. ارتقای این صنعت میتواند در توسعه صادرات کالاها و محصولات ایرانی مؤثر باشد. از آنجایی که صنعت چاپ جزء سه صنعت اول دنیا از نظر اشتغال و گردش مالی به شمار می آید، لذا نگاه راهبردی به این صنعت اجتناب ناپذیر می باشد.
با توجه به ظرفیتهای بزرگ کشورمان در تولید محصولات و کالاهای با کیفیت، توجه ویژه به مقوله چاپ و بسته بندی در ایجاد ارزش افزوده بیشتر و رقابتی شدن محصولات در مقایسه با سایر رقبای بین المللی در دستور کار دست اندرکاران این بخش قرار گرفته است. در این راستا اولین نمایشگاه آینده چاپ ایران با هدف معرفی توانمندیهای صنعت چاپ ایران، تبادل دانش، آگاهی و انتقال تکنولوژی، توسعه بازارهای منطقه ای و بین المللی روز گذشته با حضور مسئولان فرهنگی و فعالان این حوزه در مرکز نمایشگاهی ایران مال افتتاح شد.
این نمایشگاه با موضوعات چاپ و بسته بندی، چاپ ۳ بعدی، کاغذ، لیبل، کارتن و مقوا، مرکب، ماشین آلات، پلاستیک و پلیمر، مواد اولیه، روشهای نوین تولید و تبلیغات و برنامه های جانبی (کارگاه های آموزشی مرتبط با صنعت چاپ و بسته بندی) : مدیریت رنگ در طراحی و پیش از چاپ – ساختار طراحی بستهبندی – طراحی محصول در چاپ فلکسو برگزار شده است.
در تلاشیم ایران را به قطب منطقه در صنعت چاپ تبدیل کنیم
بابک عابدین، رئیس نمایشگاه آینده چاپ ایران با اشاره به برگزاری این رویداد گفت: امیدواریم بتوانیم با برگزاری این نمایشگاه در حوزه چاپ و عرضه آن در جامعه بین الملل تحول خوب و مناسبی در صنعت چاپ کشور ایجاد کنیم.
وی هدف اصلی برگزاری این نمایشگاه را تقویت فعالیت تولیدمحور و نوآورانه اعلام کرد و ادامه داد: در تلاشیم که روند رو به جلو و به سمت آینده داشته باشیم، یکی دیگر از اهداف ما تغییر نگرش نسبت به چاپ همچنین ایجاد تحول و توسعه در صنعت چاپ کشور است.
عابدین با طرح این موضوع که نمایشگاه آینده چاپ ایران در تلاش است مرکزی برای ارائه و عرضه تولیدات و خدمات صنعت چاپ به منطقه و خارج از کشور باشد، تاکید کرد: امیدواریم ایران در آینده نزدیک ایران به بازار و محل ارائه خدمات چاپ و بسته بندی در دنیا و منطقه تبدیل شود.
وی تاکید کرد: در کنار هم قرار گرفتن بازدیدکنندگان شرکتهای خارجی در کنار تولید کنندگان داخلی و منطقه میتواند زمینهای ایجاد کند تا ایران را به قطب منطقه در حوزه چاپ و بستهبندی تبدیل شود.
عابدین در بخش دیگر صحبتهای خود گفت: باید در مسیر توسعه و پیشرفت با حرکت رو به جلو و مستمر توجه مسئولان و سیاستگذاران را به حوزه چاپ جلب و بخش صادرات را در کشور تقویت کنیم.
وی یادآور شد: با فعال شدن مسیر فعالیت در بخش صادرات و تقویت آن میتوانیم در زمینههای مختلف مطالبهگر باشیم و مطالبات خود را بعنوان صادرکننده از مسئولان بخواهیم.
باید فرصت های صنعت چاپ شناسایی شود
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در مراسم افتتاحیه نمایشگاه «آینده چاپ ایران» با اشاره به برگزاری این نمایشگاه توسط بخش خصوصی از مجریان آن تشکر و قدردانی کرد و گفت: میتوان با برنامهریزی در حوزه های مختلف اقداماتی انجام داد تا شرایط کار برای نوآوری و خلاقیت فعالان بخش خصوصی ایجاد شود.
احسان قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه باید فرصت های موجود در این حوزه را شناسایی کنیم، ادامه داد: در منطقه فرصتهای بینظیری برای فعالیتهای صادراتی در حوزههای مختلف چاپ و بستهبندی وجود دارد، در استان خراسان اقدامات خوبی در حوزه جعبه سازی و کارتنسازی انجام میشود، همچنین در زنجیره تولید صنعت چاپ نیز صادرات خوبی شکل گرفته است.
قاضیزاده هاشمی با تاکید بر اینکه شبیه این کار باید در نقاط دیگر کشور هم انجام شود، عنوان کرد: تقویت این کار نیازمند انسجام و تقویت صنوف و اتحادیهها است، هرچقدر برگزاری نمایشگاههایی از این دست بیشتر باشد، ما به هدف خود نزدیکتر میشویم.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به ضرورت برگزاری نمایشگاههای تخصصی، افزود: فعالان صنف می توانند در چنین رویدادهایی همدیگر را ببینند و نوعی انتقال تجربه و دانش انجام شود و منافعی نیز برای تولیدکنندگان ایجاد شود.
قاضی زاده هاشمی همچنین درباره خلاق بودن صنعت چاپ، گفت: چاپ یک صنعت فرهنگی آمیخته به هنر است ما برای رونق در این حوزه ما نیازمند خلاقیت، ابداع و ابتکار هستیم.
وی با بیان اینکه برای آینده صنعت چاپ نیازمند یک برنامه ریزی جامع و کامل هستیم گفت: صنعت چاپ مثل سایر صنایع محصول محور نیست، بلکه صنعتی است که روح دارد و مبتنی بر خلاقیت و هنر است.
به گفته قاضی زاده هاشمی، در صنعت چاپ از دو بخش کتاب و مطبوعات در بودجه سالانه حمایت میشود و اگر در مسیر اجرا دچار چالش شود باید به آن رسیدگی شود، ما در حوزه کتاب و مطبوعات سیاست حمایتی جدی ای داریم، بودجه سالانه و اعتبار در قالب یارانه نقدی یا یارانه کاغذ برای کمک به فعالان حوزه چاپ و نشر و تقویت فعالیت آنها اختصاص پیدا میکند و تسهیل فعالیت فعالان چاپ و تمام صنوف وابسته نیز در ذیل این اقدامات و حمایتها انجام میشود.
صنعت چاپ در توسعه صادرات غیرنفتی کشور نقش بسزایی دارد
مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در افتتاحیه این رویداد گفت: نمایشگاه آینده چاپ ایران میتواند موجب رونق کسب و کار صنعت چاپ کشور شود و زمینههای خوبی برای دیپلماسی فرهنگی در کشور ما ایجاد کند.
علی اکبر ابراهیمی افزود: اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنعت چاپ و بسته بنید حامی این رویداد است و میتوان امیدوار بود که با برگزاری این نمایشگاه تخصصی مثل آینده چاپ ایران در کشور در آینده نزدیک شاهد شکلگیری پایههای مستحکم صنعت چاپ ایران در منطقه باشیم.
ابراهیمی با اشاره به دغدغه های فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه صنعت چاپ، عنوان کرد: صنعت چاپ در توسعه صادرات کشور نقش بسزایی دارند و میتواند در توسعه صادرات غیر نفتی نیز این نقش را داشته باشد.
وی تاکید کرد: هر واحد چاپی به عنوان یک میدان غیرنفتی برای صادرات صنعت چاپ کشور است، میتوانیم با همدلی و همراهی یکدیگر، صنعت پویا و با اعتلایی داشته باشیم، البته در این میان نیاز به برنامهریزی و سیاستگذاری داریم و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در کنار شماست.
نمایشگاه آینده چاپ ایران تا ۲۳ دی ماه هر روز از ساعت ۱۰ تا ۱۸ در مرکز نمایشگاهی ایران مال برپا است.