به گزارش خبرنگار ایرنا، محسن ربانی زاده، روز چهارشنبه در نشست خبری با خبرنگاران در شیراز افزود: این در حالی است که تبصره ۱۸ هنوز ابلاغ نشده و در خصوص تبصره ۱۶ نیز بخشی از ۲ هزار و ۷۵۸ میلیارد تومان اعتبار مصوب استان ابلاغ شده و به زودی شاهد رونق بیش از پیش در استان خواهیم بود.
وی گفت: فارس یک استان صنعتی نیست و سال ها برای تامین امنیت غذایی کشور در حوزه کشاورزی فعالیت داشته اما حرکت به سمت صنعتی شدن را در جهت ایجاد اشتغال در عین عمل به رسالت خود در زمینه امنیت غذایی را لازم می دانیم.
عملکرد برخی بانک ها در حمایت از صنعت استان مطلوب نیست
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس در بخش دیگری از این نشست خبری اظهار داشت: عملکرد برخی بانکهای استان در حمایت از صنایع و واحدهای صنعتی در پرداخت تسهیلات مطلوب نیست.انتظار داریم که بانکها حمایت جدی تری از صنایع استان داشته باشند.
وی گفت: صنعت ما وابسته به بانک است و البته بانکها هم با مشکلاتی مواجه هستند اما انتظار داریم که بانکها حمایت جدی تری از صنایع استان داشته باشند.
ربانی زاده با اشاره به فعالیت ۳۱ بانک و موسسه مالی و اعتباری در فارس ادامه داد: انتظار داریم که میزان منابع و سپرده های موجود در بانک های استان به نسبت مصارف متعادل باشد و بانکها موظفند که این روند را اصلاح کنند.
او اظهار داشت: پول استان فارس باید در راستای توسعه و اشتغال همین استان هزینه شود نه استان های دیگر و با توجه به عملکرد نامطلوب برخی بانکهای استان به رغم تذکرهای مکرر، تا پایان سال شاهد ایجاد تغییر سه یا چهار مدیر بانکی در استان خواهیم بود.
نیازمند مدیریت سیستمی هستیم
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس، با اشاره به وسعت و گستردگی این استان گفت: با توجه به این گستردگی، مدیریت میدانی امکان پذیر نیست و در استان مدیریت باید سیستمی باشد.
ربانی زاده ادامه داد: باید برای انجام کارها برنامه ریزی، اقدام و نظارت داشته باشیم و سیستم هایی را طراحی کنیم تا خروجی آن اهداف مد نظر باشد.
او گفت: استاندار فارس از ظرفیت های بالقوه قابل توجهی برخوردار است و اگر این ظرفیت ها شناسایی نشود به بالفعل تبدیل نخواهد شد.
فعالیت ۶ هزار و ۱۵۳ واحد تولیدی در فارس
وی، با اشاره به فعالیت ۶ هزار و ۱۵۳ واحد تولیدی در عرصه های مختلف افزود: می طلبد در حوزههای مختلف این واحدها را مدیریت شده و اگر مشکلی وجود دارد نسبت به رفع موانع ومشکلات پیش روی آنها اقدام شود.
ربانی زاده، در خصوص واحدهای تولیدی فعال با ۱۰ نفر نیروی کار و بیشتر نیز گفت: ادر حوزه صنعت و معدن و صنوف تولیدی در درون شهرکهای صنعتی ۹۱۶ واحد با ۲۶ هزار و ۳۰۹ اشتغال و در خارج از شهرکها یک هزار و ۳۶۱ واحد با ۷۲ هزار اشتغال، در بخش کشاورزی ۸۶ واحد فعال در درون شهرکها با ۲ هزار و ۱۲۴ اشتغال و در خارج از شهرکها نیز ۴۳۵ واحد تولیدی با افزون بر ۱۰ هزار و ۸۰۰ اشتغال، و در حوزه گردشگری نیز ۵۰۹ واحد با افزون بر ۶ هزار و ۴۰۰ اشتغال در استان داریم.
اوگفت: ۵۰ درصد واحدهای صنعتی فارس در شهرکهای صنعتی مستقر است و به همین دلیل این شهرکها برای ما دارای اهمیت است و رفع مشکلات آنها را دنبال می کنیم.
فراهم بودن زیرساختها نیاز سرمایه گذار
ربانی زاده، با بیان اینکه سرمایهگذار برای سرمایه گذاری نیازمند فراهم بودن زیرساخت است گفت: این زیرساخت ها باید توسط شرکت های خدمات رسان مانند آب، برق و گاز تامین شود و همه آنها باید پای کار باشند.
آخرین وضعیت کارخانه آی تی آی
وی، در خصوص آخرین وضعیت کارخانه آی تی آی هم گفت: در جریان حضور دادستان کل کشور در استان فارس تاکید شد که این کارخانه به اهل آن داده شود که این مساله در مزایده اول دیده نشده بود و آن مزایده ابطال شد اما در مزایده دوم که به زودی برگزار خواهد شد به این مساله توجه و تاکید شده تا کارخانه به دوران شکوفایی خود بازگردد.
شناسایی واحدهای تولیدی مشکل دار از اولویت های سازمان صمت فارس
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس هم گفت: این سازمان یکی از اولویت های کاری خود را شناسایی واحدهای تولیدی و بنگاههای اقتصادی دارای مشکل قرار داده است.
حمید رضا ایزدی افزود: از ابتدای امسال تاکنون و به منظور رفع مشکلات بنگاههای اقتصادی مصوبات متعددی در جهت تامین سرمایه ثابت و در گردش، راه اندازی واحدهای تولیدی راکد، امهال بدهی معوق بانکی، پیگیری اعطای تسهیلات، تامین تجهیزات و مواد اولیه، تکمیل زیر ساختهای آب و برق و گاز، معافیتهای مالیاتی، رفع مشکل زیست محیطی و رفع مشکلات ارزی در کارگروه تسهیل استان تصویب و برای اجرا به دستگاههای اجرایی ابلاغ شده است.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین مواردی که امسال برای رفع مشکلات بنگاه های اقتصادی سرلوحه کار ما قرار گرفته مصوبات کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید است که این مصوبات آن نافذ، قانونی و لازم الاجرا است.
او افزود: ذیل این کارگروه یک کمیته تخصصی با حضور تمام اعضای کارگروه رفع موانع تولید و مدیران دستگاه های اجرایی برگزار می کنیم که جلسات این کمیته مصوباتی هم دارد.
وی گفت: در ۶ ماه نخست امسال فقط ۱۱ مصوبه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید به نتیجه نرسید که این بیانگر همکاری دستگاه های اجرایی و پای کار بودن آنها است.
ایزدی اظهار داشت: امروز مدت زمان در صف ماندن بنگاه های اقتصادی برای بررسی مشکلات آنها یک هفته است و مسائل و مشکلات آنها در کوتاه ترین زمان ممکن بررسی و نسبت به رفع آنها اقدام می شود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس گفت: امسال در سیستم الکترونیکی وزارت صمت مشکلاتی ایجاد شده بود که این مساله باعث شد این سامانه ۷۰ روز از دسترس خارج شود و این در حالی است که ۵۲ خدمت خود را بر بستر این سامانه به متقاضیان ارائه می دهیم.
ایزدی گفت: بر همین اساس و با توجه به اینکه امکان ارائه خدمات بدون فعال بودن این سامانه ممکن نبود، تدابیری اندیشیده شد که شاهد کمترین نارضایتی در بین صاحبان بنگاههای اقتصادی باشیم و حتی المقدور پاسخ تقاضای آنها را به روش های مختلف بدهیم.