مهدیه توکلی روز چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه دزفول در سالن جلسات دانشگاه علوم پزشکی این شهرستان با اشاره به ارتقای شاخص مرگ کودک یک تا ۵۹ ماه در دزفول افزود: برای دانشجویان متاهل اقداماتی انجام شده تا با ارایه تسهیلات شاهد افزایش جمعیت باشیم.
نرخ باروری در دزفول ۱.۸ است
توکلی با اشاره به سیاست جوانی جمعیت گفت: اکنون به بحران جمعیت در کشور رسیدهایم به طوری که نرخ باروری در دزفول ۱.۸ است و طبق استاندارد باید ۲ باشد ضمن اینکه باید به منظور جلوگیری از پیری جمعیت تا هفت سال آینده این نرخ ارتقا یابد.
وی با بیان اینکه مشاورههای فرزندآوری و مراقبت پیش از بارداری برای مادران در حال انجام است، افزود: نیازمند ورود اصحاب رسانه برای فرهنگ سازی در این حوزه هستیم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول اظهار کرد: شاخص مرگ نوزاد طی ۹ ماه اخیر از ۱۰.۶ به نصف رسیده که نشان از پیشرفت و مطلوب بودن شاخصها است.
وی افزود: با توجه به اینکه بیماریهای غیرواگیر از جمله قلبی و عروقی و سرطانها شایع شدهاند، ضمن کنترل بیماریهای واگیر باید روی این بیماریها نیز تمرکز کنیم.
افزایش ۲۰ درصدی غربالگری سرطان در دزفول
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول فشار خون را پیش زمینه بیماریهای قلبی دانست و افزود: شناسایی کارگران و نیروهای صنایع مبتلا به فشار خون، دیابت و سرطانها در دستور کار است و سال آینده نیز غربالگری ادارات انجام میشود.
وی با بیان اینکه مطابق الگوی کشوری، سرطان سینه، پروستات و روده در دزفول نیز شایع است، ادامه داد: غربالگری سرطان نسبت به سال گذشته حدود ۲۰ درصد افزایش یافته است.
توکلی درخصوص وضعیت کرونا در دزفول نیز بیان کرد: تا این لحظه مورد مثبت قطعی از سویه جدید کرونا در دزفول ثبت نشده است.
تهیه ۲۰ میلیارد ریال مکمل برای توزیع در مناطق محروم
توکلی درخصوص امنیت غذایی نیز گفت: ۲۰ میلیارد ریال مکمل، ریزمغذی اسیدآمینه و آهن با هدف توزیع در روستاها و حاشیه شهر خریداری شده است.
وی افزود: نگاه معاونت بهداشتی توجه ویژه به مناطق محروم با تاکید بر حاشیه شهر است زیرا حاشیه نشینها آسیب پذیرترین قشر جامعه هستند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول اظهار کرد: طی امسال، داروخانه در منطقه پیام نور مستقر و تیم پزشکی تکمیل شد؛ آزمایشگاه نیز ماه آینده افتتاح میشود.
وی با اشاره به افتتاح مرکز جامع سلامت چغامیش با حمایت اعضای هیات رئیسه گفت: مرکز شبانه روزی خیبر نیز با تجهیزات کامل و چهار پزشک و ۱۸ نیرو به صورت شبانه روزی فعال است و علاوه بر اهالی، ساکنان گتوند و شوشتر نیز از این مرکز استقبال کردهاند.
توکلی ادامه داد: مرکز شبانه روزی شهیون نیز طی روزهای اخیر با سه پزشک و ۹ نیرو بهره برداری شده و در ماههای آینده، مرکز شبانه روزی سردشت نیز افتتاح میشود.