تهران- ایرنا- چین اعلام کرد که افزایش شمار پروازهای نظامی این کشور در نزدیکی تایوان به دلیل «تبانی سیاسی» این جزیره با آمریکا است.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از ژاپن‌تایمز، چین اعلام کرد که افزایش تعداد هواپیماهای جنگی که به سمت تایوان می‌فرستد به دلیل «تبانی نظامی» این جزیره با آمریکا است و انگیزه‌های خود را برای فعالیت تهدیدآمیز روشن کرد.

ما شیائوگوانگ سخنگوی دفتر امور تایوان در چین، طی نشستی در پکن گفت: رزمایش‌های ارتش آزادی‌بخش خلق هشداری جدی در برابر افزایش اقدام‌های تحریک‌آمیز تایپه است که به صلح و ثبات در تنگه تایوان آسیب می‌زند.

وی افزود: مقامات حزب دموکراتیک مترقی اخیرا تبانی نظامی با آمریکا را تشدید کرده‌اند. وقتی از ما پرسیده می‌شود که «تبانی» دقیقاً شامل چه چیزی است، ما می‌گوییم که «حقایق واضح هستند» و همه مردمی که روی زمین زندگی می‌کنند آن را می‌دانند».

فرماندهی بخش شرقی ارتش آزادی‌بخش خلق چین روز ۱۹ دی‌ماه در آب‌ها و حریم هوایی اطراف تایوان رزمایش نظامی برگزار کرد.

این فرماندهی در بیانیه کوتاهی در اواخر روز یکشنبه افزود: هدف از این اقدام آزمایش قابلیت‌های رزمی مشترک و مقابله قاطعانه با اقدامات تحریک‌آمیز نیروهای خارجی و نیروهای جدایی‌طلب و خواهان استقلال تایوان بود.

دفتر ریاست‌جمهوری تایوان هم در پاسخ به این اقدام اعلام کرد: چین اتهامات بی‌اساس را مطرح می‌کند و به شدت این رزمایش را محکوم کرد و گفت که صلح و ثبات تنگه تایوان و منطقه، مسئولیت مشترک تایوان و چین است.

روز دوشنبه، وزارت دفاع تایوان اعلام کرد که طی ۲۴ ساعت گذشته، ۵۷ هواپیمای چینی و چهار کشتی نیروی دریایی را در اطراف جزیره شناسایی کرده است، از جمله ۲۸ هواپیما که در منطقه دفاع هوایی تایوان پرواز کردند.

برخی از این ۲۸ جنگنده، از خط میانی تنگه تایوان، یک حائل غیررسمی بین دو طرف، عبور کردند، در حالی که نقشه ردیابی نشان داد دو بمب‌افکن H-۶ با قابلیت حمل هسته‌ای به سمت جنوب تایوان شلیک شدند.

در رزمایش نظامی مشابه در اواخر ماه گذشته، دولت تایوان گفت ۴۳ هواپیمای چینی از خط میانه عبور کردند.

پکن به ویژه از حمایت ایالات متحده از تایوان، از جمله فروش تسلیحات، خشمگین شده است.

ایالات متحده هیچ گونه روابط دیپلماتیک رسمی با تایوان ندارد، اما مهم ترین تامین کننده تسلیحات و حامی بین المللی این جزیره است.

تایوان از سال ۱۹۴۹ تاکنون بطور مستقل اداره می‌شود اما چین این جزیره را بخشی از خاک خود می‌داند. تایوان از اعلام رسمی استقلال خودداری کرده است.

چین با هر گونه تماس خارجی رسمی با تایوان مخالف است و حاکمیت خود بر این جزیره را غیرقابل مذاکره می‌داند.