شهرکرد-ایرنا- برخی از رانندگان خودروها از مصرف گاز سی.ان. جی. استقبال می‌کنند اما برخی از رانندگان نیز آن را برای خودرو خود نمی‌پسندند.

به گزارش ایرنا، در بین برخی از رانندگان در مسیر برون شهری چهارمحال و بختیاری همواره صحبت از دوگانه‌سوز کردن خودرو یا اینکه خودرو از همان ابتدا دارای سامانه سوخت سی.ان.جی بوده است.

اما برخی از کارشناسان خودرو، از ویژگی‌ها دوگانه‌سوز کردن خودروهایی که تردد شهری و بین شهری در آن زیاد دارند، کاهش مصرف سوخت و همچنین کاهش آلودگی هوا عنوان می‌کنند.

از سوی دیگر دوگانه سوز شدن خودروها به دلیل پایین بودن قیمت گاز در مقایسه با قیمت بنزین باعث صرفه اقتصادی برای رانندگان به ویژه رانندگان خودروهای سواری شده است.

این ویژگی برای رانندگانی که مسافت زیادی را در طول روز یا ماه طی می‌کنند از اهمیت بالایی برخوردار است از جمله در تاکسی‌های دورن شهری یا برون شهری یا اینترنتی مشهود است.

از سوی دیگر، برخی از فعالان حوزه خودرو می‌گویند بهره‌مندی از خودرو دوگانه سوز یکی از راه‌حل‌هایی کاهش آلودگی و بهبود کیفیت هوا است و آنها ادعا دارند به طور مثال برخی از خودروها دوگانه سوز زمانی‌که از سوخت CNG استفاده می‌کند در قیاس با دوره‌ای که از بنزین استفاده می‌کند ۱۱ برابر کمتر گاز گلخانه‌ای و مضر تولید می‌کند.

دوگانه سوز شدن ۲ هزار و ۶۶۷ خودرو در چهارمحال و بختیاری

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه چهارمحال و بختیاری از دو گانه‌سوز شدن ۲ هزار و ۶۶۷خودرو از طریق ثبت‌نام خودروهای واجد شرایط در سامانه gcr.niopdc.ir خبر داد.

ساسان تیموری افزود: این تعداد خودرو شامل وانت‌بار سبک، تاکسی و مسافربرهای اینترنتی با ثبت‌نام در سامانه متقاضیان تبدیل خودروی بنزینی به دوگانه سوز در کارگاه‌های مجاز استان، تبدیل شده‌اند و ۸۵ خودرو واجد شرایط در انتظار تبدیل به دو گانه سوز قرار گرفته‌اند.

به گفته وی، مسافربرهای اینترنتی برای دوگانه‌سوز کردن خودروها از یارانه دولتی این طرح استفاده می‌کنند که پس از ثبت نام در سامانه gcr.niopdc.irبرای خودروهای شامل طرح، پیامک واجد شرایط بودن استفاده از این طرح ارسال خواهد شد و مالکان می‌توانند با مراجعه به سایت مذکور برای مراجعه به کارگاه‌های مجاز اقدام به نوبت‌گیری کنند.

تیموری افزود: در حال حاضر۶ کارگاه مجاز در استان فعالیت می کند که این کارگاه‌ها در شهرهای شهرکرد، بروجن، لردگان و بن به مالکان خودروها خدمات می‌دهند.

به گفته وی، در چهارمحال و بختیاری ۴۰ باب جایگاه، سوخت پاک سی .ان. جی را به خودروها عرضه می‌کنند و این جایگاه‌ها به طور مستمر پایش می‌شوند تا نسبت به خدمات مطلوب و ایمن به شهروندان در این مجاری عرضه سوخت از سوی مسوولان و کارشناسان شرکت اطمینان حاصل شود.

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه چهارمحال و بختیاری از مصرف افزون بر ۷۶ میلیون متر مکعب گاز طبیعی فشرده سی‌.ان‌.جی و به دنبال آن صرفه‌جویی در مصرف بنزین در این استان، خبر داد.

تیموری افزود: این مقدار رشد مصرف سی‌.ان‌.جی، در هشت ماهه سالجاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، ثبت شده است.

تیموری تصریح کرد: در این مدت۷۶ میلیون و ۶۷۱ هزار مترمکعب سی‌.ان‌.جی در سطح استان مصرف شده که موجب صرفه‌جویی حدود ۷۶میلیون لیتری در مصرف بنزین نیز شده است.

به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری دارای ۱۱ شهرستان و جمعیتی نزدیک به یک میلیون نفر است.