به گزارش ایرنا هر چند در ادوار گذشته تلاشهای زیادی برای ارتقای جایگاه گلستان در حوزههای مختلف انجام شد اما بازخورد ملموسی برای اهالی این استان ۲ میلیون نفری به دنبال نداشت.
با روی کار آمدن دولت سیزدهم و در ادامه آغاز به کار استاندار، گامهای اساسی برای رفع عقب ماندگیها مزمن و تقلا برای دستیابی به توسعه فراگیر در این استان شمالی برداشته شد.
باوجود ویژهبینی هیات دولت دولت به گلستان در مصوبات سفر رییسجمهور به این استان و اختصاص دهها هزار میلیارد ریال اعتبار برای پروژهها و طرحهای نیمه کاره و جدید ، حل گرههای دیرین و سختی همچون لایروبی خلیج گرگان ، طبیعتگردی آشوراده ، پتروشیمی گرگان و ترسیم سندهای بخشی برای توسعه استان، به پیگیری و اهتمام بیشتری احتیاج داشت تا تحصیل منابع مالی و تخصیص اعتبارات مصوب به عنوان یکی از مهمترین راهکارها در دستور مدیران استان گلستان قرار بگیرد .
در این رویکرد جدید ، استاندار گلستان پیشگام موضوع شد و بر اساس برنامه ریزی انجام شده به رغم همه برنامه های متراکم و جلسات مکرر، یک یا ۲ روز در هفته را برای دیدار با مدیران ملی و وزیران منظور کرد تا بتواند ضمن تسریع و شتاب بخشی به اختصاص اعتبارات مصوب سفر رییس جمهور به استان ، گره های احتمالی موجود برای آغاز یا استمرار پروژه های در دست اجرا در گلستان را باز کند.
علی محمد زنگانه در دیدار با عبدالمالکی دبیرشورایعالی مناطق آزاد گفت : آخرین تغییرات بر اساس نظر شورای نگهبان در خصوص اساسنامه منطقه آزاد اینچهبرون صورت گرفته و باید هرچه سریعتر ترکیب هیات مدیره و مدیرعامل مشخص شود.
استاندار گلستان گفت : مدیریت استان در راستای تسریع در اجرای منطقه آزاد اینچه برون در حال تهیه طرح جامع منطقه آزاد است و فاز آخر مطالعات آن به زودی تمام می شود.
وی تاکید کرد : تعارضات در داخل منطقه آزاد اینچهبرون رفع شده و شرکت های که در این حیطه زمین داشتند خلع ید شدند.
استاندار گلستان در این دیدار افزود : مرکز لجستیک اینچه برون در سفر ریاست محترم جمهور و با حضور مرحوم رستم قاسمی وزیر پیشین راه و شهرسازی کلنگزنی شد و مقرر گردید از محل تهاتر نفت ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار به این پروژه اختصاص داده شود.
به گزارش ایرنا وسعت منطقه آزاد اینچهبرون ۱۲ هزار و ۵۷۷ هکتار است و با تهیه نقشه های GiS پیگیری برای تدقیق مرزها و حذف مداخلات احتمالی در این عرصه ها در حال اتمام است .
در این منطقه آزاد ، زون های تجاری ، گردشگری و پتروشیمی پیش بینی شده و بر اساس زمانبندی مقرر است حداقل هشت ساله زمینه تکمیل و نهایی شدن همه زون ها را فراهم شود.
در دیدار اخیر زنگانه استاندار گلستان با پرویز فتاح رییس بنیاد مستضعفان توافق شد در راستای حمایت از مناطق محروم و کمتر برخوردار ، این نهاد از سال ۱۴۰۲ معین و پشتیبان بخش وشمگیر و شهر انبارالوم در توسعه و پیشرفت باشد.
بر اساس توافق صورت گرفته با صندوق توسعه در صورت همراهی بنیاد مستضعفان و مپنا ، این صندوق در طرح توسعه نیروگاه برق استان همراهی خواهد کرد.
استاندار گلستان به بخشی از تلاشهای در دست اقدام بنیاد مستضعفان در محرومیت زدایی از گلستان اشاره کرد و گفت : مقرر بود بنیاد ۱۲ مدرسه در شهرستان مراوه تپه احداث کند که چهار مدرسه به بهرهبرداری رسیده و چهار مدرسه نیز در دست احداث است و امیدواریم چهار مدرسه دیگر با توجه به عدم نیاز مراوهتپه در نقاط دیگر گلستان احداث شود.
زنگانه افزود :با توجه به ظرفیت دامپروری و دامداری گلستان همراهی بنیاد مستضعفان در احداث دامداری ۳ هزار رأسی در استان بسیار ارزشمند است و می تواند به توسعه صنایع تبدیلی استان کمک شایانی کند.
وی گفت : واگذاری زمین ۴۵ هکتاری از املاک بنیاد به نهضت ملی مسکن نقشی تاثیرگذار در خانه دار شدن مردم و تسریع روند خدمت رسانی دارد
رییس بنیاد مستضعفان هم ضمن ابراز تمایل نسبت به سرمایه گذاری در پروژه های گلستان گفت: سهم ما در نیروگاه برق علی آباد کتول ۳۵ درصد است و ما موفقیت و همراهی خود را در مسیر اقدامات توسعه محور این نیروگاه اعلام می کنیم
به گزارش ایرنا پیشتر پروژه محرومیت زدایی در شهرستان مراوه تپه تپه از سوی بنیاد مستضعفان آغاز شده بود که با اضافه شدن بخش وشمگیر و شهر انبارالوم نقش آفرینی این بنیاد در پروژه های محرومیت زدایی گلستان دو برابر خواهد شد .
چند روز قبل تفاهم نامه سه جانبه آبزیپروری بین سازمان شیلات ایران، قرارگاه سازندگی خاتم و استانداری گلستان پیرامون تکمیل فاز یک مجتمع پرورش میگو گمیشان، ایجاد زیرساخت های فاز ۲ و پرورش ماهی در قفس و پن منعقد شد.
استاندارگلستان در این جلسه گفت :همت و تلاش قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا در استان قابل تقدیر بوده و نقش قرارگاه در پروژه های تاثیرگذار استان کم نظیر است
وی به نمونه ای از فعالیت های قرارگاه خاتم اشاره کرد و گفت:سد نرماب به عنوان پروژه ای که آب ۵۳۵ هزار نفر از مردم شرق استان را تامین می کند با سرعت در حال انجام است.
زنگانه همچنین به اجرایی عملیات زهکشی های زیر نظر قرارگاه در حوزه گرگانرود، قره سو و ۳۰ هزار هکتاری آققلا اشاره کرد و گفت :اجرای پروژه علاج بخشی خلیج گرگان با لایروبی کانال آشور که تاکنون ۵۴ درصد پیشرفت فیزیکی داشته ، شور و شعف بالایی را در مردم ایجاد کرده و با درآیت در حال انجام است.
به گزارش ایرنا ، بر اساس این تفاهم نامه تکمیل فاز یک مجتمع پرورش میگو گمیشان، راه اندازی فاز ۲ این مجتمع جهت پرورش میگو و ماهیان خاویاری، پشتیبانی از پرورش ماهی در قفس و پن در اسکله خواجه نفس بر اساس مصوبه سفر رییس جمهور با اعتبار ۱۲۰۰ میلیارد تومان و انعقاد قرار داد های لازم انجام خواهد شد.
صنعت میگوی گلستان همواره نقش مهمی در ارزآوری کشور دارد و امسال هم طبق سال های قبل بیش از ۸۰ درصد محصول میگو استان به خارج از کشور صادر خواهد شد.