مجتبی ایران پناه روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: از ابتدای ثبت نام در طرح تامین زمین ساخت خانه برای متقاضیان دارای سه فرزند و بیشتر ۹۰۰ نفر در خراسان شمالی ثبتنام کردند که از این تعداد فرم "ج" مسکن ۶۲۱ نفر سبز و ۲۴۱ نفر نیز قرمز شد.
وی افزود: درخواست افرادی که فرم "ج" آنها قرمز شده به وزارت راه و شهرسازی ارسال می شود تا مورد بررسی دقیق قرار گیرد.
ایران پناه درباره ماده چهار قانون جوانی جمعیت که آیین نامه اجرایی آن از ششم مهرماه از سوی وزارت راه و شهرسازی به استانها ابلاغ شده، گفت: بر این اساس واگذاری زمین یا واحد مسکونی شامل خانوادههایی با بیش از سه فرزند همزمان با زمان تصویب این قانون با سابقه زندگی در شهر محل تقاضا (در صورتی که نرخ باروری آن شهر کمتر از ۲.۵ باشد) میشود.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی راه و شهرسازی خراسانشمالی یادآور شد: با وجود تاکید بر تامین زمین برای ساخت مسکن خانواده های دارای سه فرزند و یا بیشتر، تمامی زمینهای مسکونی موجود در بانک زمین خراسان شمالی برای ساخت نهضت ملی مسکن استفاده شده و این طرح نیازمند الحاق زمین است.
ایران پناه افزود: اینک در گلستان شهر بجنورد ۷۰ هکتار زمین برای اجرای این طرح در نظر گرفته شده که بعد از الحاق آنها در کارگروه امور زیربنایی شهرداری طرح تفکیکی گذاشته خواهد شد.
دولت سیزدهم در راستای اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و با هدف ایجاد مشوق برای فرزندآوری و تعدد فرزندان در خانواده در جهت سیاستهای کلی جمعیت و خانواده مبنی بر جلوگیری از پیری جمعیت و حفظ جمعیت جوان، اواخر شهریور ماه آیین نامه اجرایی تخصیص زمین و مسکن به خانوار پس از تولد فرزند سوم و بیشتر را تصویب کرد.
بر این اساس خانوارها در صورتی مشمول استفاده از امکانات دولتی موضوع این آیین نامه هستند که فرزند سوم یا بیشتر آن خانوار پس از تصویب قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت (آبان ماه ۱۴۴) متولد و دارای سابقه سکونت در شهر مورد تقاضا براساس دستورالعمل وزارت راه و شهرسازی موضوع ماده (۱) آیین نامه اجرایی قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن باشد.
همچنین این آیین نامه مشمول خانوارهایی میشود که نرخ باروری شهرستان محل زادگاه پدر یا فرزند، براساس سرشماری نفوس و مسکن و با اعلام مرکز آمار ایران، کمتر از ۲.۵ باشد.
بر اساس اعلام راه و شهرسازی خراسان شمالی خراسان شمالی، در افق سال ۱۴۰۵، این استان ۱۸ هزار واحد مسکونی شهری و روستایی کمبود دارد که با احتساب نرخ واحدهای فرسوده و ناپایدار و ازدواج، شرایط حاد و بحرانی نیز خواهد شد.
خراسان شمالی در شمال شرق کشور واقع است و ۴۴ درصد از جمعیت آن در روستاها سکونت دارند.