کرمان - ایرنا - استان کرمان نیز مانند بسیاری از دیگر استان ها طی چندروز اخیر درگیر بارش برف و باران بود که انسداد برخی مسیرها، آبگرفتگی و برخی دیگر مشکلات را به دنبال داشت.

به گزارش ایرنا در این مدت گرچه شاهد انسداد محورهای اصلی نبودیم اما حدود ۱۰۰ محور فرعی و روستایی مسدود شده بودند که با تلاش راهداران تاکنون همه آنها باز شده اند؛ همچنین در این مدت شاهد تخریب یک منزل مسکونی در منوجان بودیم که یک کشته به دنبال داشت.

آبگرفتگی در داخل شهر کرمان طی روز گذشته و برخی نقاط دیگر استان نیز از جمله دیگر خبرهایی بود که در جریان بارش ها شاهد بودیم.

همه چیز از روز یکشنبه آغاز شد که هواشناسی با صدور هشدار سطح نارنجی نسبت به ورود سامانه جدید بارشی از غرب استان خبر می داد؛ شادی مردم کرمان از ترنم باران و برف زمستانی باوجود تجربه سالی کم بارش درحالی بود که دستگاه های خدمات رسانی همچون راهداری، هلال احمر و هواشناسی در آماده باش قرار داشتند تا شاهد حادثه ای نباشیم.

پس از آن بود که سامانه جدید بارشی طی سه روز بیشتر مناطق استان را فراگرفت و فعالیت این سامانه در مناطق گرمسیر استان بیشتر به صورت بارش باران و بارش برف در مناطق مرتفع و گردنه ها همراه شد.

این بارش ها که از اواخر روز دوشنبه شدت گرفت تا پایان روز چهارشنبه ادامه داشت.

در این زمینه بیشتر بخوانید:

هشدار نارنجی هواشناسی و احتمال بارش برف و باران در کرمان

هشدار یخ‌زدگی در کرمان؛ گلخانه‌داران و مرغداران مراقبت کنند

پلیس راه کرمان نسبت به مه‌گرفتگی و کاهش دید در جاده‌های استان هشدار داد

بیشترین بارش ها در شهربابک و رابُر ثبت شد

اما پس از اتمام بارش ها و خروج سامانه از استان، هواشناسی استان میزان بارش ها را در گفت و گویی با خبرنگار ایرنا اعلام کرد.

کارشناس هواشناسی کرمان گفت: میزان بارش های روزهای ۲۰ و ۲۱ دی ماه در سراسر استان کرمان در ۲۷ ایستگاه خودکار و سینوپتیک(احصای همزمان اطلاعات) و نیز ۵۸ ایستگاه باران سنجی، ثبت شده است.

مریم سلاجقه با اشاره به اینکه شهربابک با ۶۴ میلیمتر و رابُر با ۴۲ میلیمتر بیشتر میزان بارش ها را طی این سامانه بارشی ثبت کردند تصریح کرد: طی ۲۴ ساعت گذشته بارش برف در ریسه شهربابک، حسین‌آباد زرند، تاشک، فیض‌آباد و هجدک راور گزارش شده است.

بارش باران و برف با توجه به خشکسالی های کرمان یک نعمت است که باعث خوشحالی مردم دیار کریمان نیز شد اما این سکه روی دیگری نیز داشت، طغیان رودخانه ها همراه با آبگرفتگی معابر و خسارت هایی به راههای ارتباطی و منازل مسکونی وارد کرد و همچنین موجب جان باختن یک نفر از هم استانی ها شد.

فیلم | طنازی باران در کرمان؛ لبخند طبیعت با دردسر آبگرفتگی معابر

بارش باران که از صبح سه‌شنبه بخش‌های وسیعی از استان کرمان را در برگرفته سبب خوشحالی مردم و لطافت هوا شده اما مشکل همیشگی آبگرفتگی معابر را بویژه در شهر کرمان همراه داشته است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، البته همزمان با آبگرفتگی کارکنان شهرداری کرمان نیز مشغول رفع آبگرفتگی در معابر هستند اما حجم مشکل زیاد تر از توان و تجهیزات شهرداری است.

آبگرفتگی معابر شهری در کرمان داستان تازه ای نیست و هرسال با کمترین بارش ها این وضعیت به وجود می آید که نشان می دهد این مشکل هرسال انباشت شده است.

این درحالی است که راهداران در این ایام در همه نقاط استان آماده باش و پای کار بودند تا کمترین مشکل را شاهد باشیم.

راهداری جنوب کرمان به کمک ۱۲ خودروی گرفتار شتافت

مدیر کل راهداری وحمل و نقل جاده ای جنوب استان کرمان گفت: ۱۲ دستگاه خودرو گرفتار در برف که به علت بارش شدید برف در گردنه های برفگیر جیرفت مجبور به توقف در حاشیه راه ها شده بودند با همت راهداران ساردوئیه و اداره کل راهداری جنوب کرمان از مشکل رهایی یافته و به سفر خود ادامه دادند.

مجتبی محمودی عنوان کرد: نداشتن سوخت کافی، همراه نداشتن زنجیر چرخ، عیب فنی گرمایشی خودروها در کنار عوامل جوی سبب شده بود این تعداد خودرو در هنگام بارش برف در سرما گرفتار شوند.

وی با اشاره به ادامه روند بارش برف در گردنه های امیر المومنین، سربیژن و محور ساردوئیه به هنزا ادامه داد: رانندگان با توجه به برودت هوا جوانب احتیاط را برای گذر از این گردنه ها رعایت کنند و بدون تجهیزات زمستانی وارد جاده ها نشوند.

محمودی اضافه کرد: در حال حاضر بیش از ۸۰ نفر نیروی راهدار در قالب هشت تیم راهداری در جاده ها و مناطق برفگیر و سیل خیز جنوب کرمان مستقر و مشغول به عملیات راهداری زمستانی هستند.

خدمات هلال احمر به بیش از ۳۰۰ نفر متاثر از سیل در کرمان/ امدادرسانی‌ها ادامه دارد

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان کرمان نیز بیان کرد: در پی وقوع بارندگی در نقاط مختلف استان از روز سه شنبه ۲۰ دی ماه امدادگران و نجاتگران جمعیت هلال احمر استان کرمان تا کنون با ارزیابی و امدادرسانی در ۱۹ شهر و روستا به ۳۰۳ نفر خدمات امدادی ارائه کردند.

رضا فلاح افزود: نیروهای امدادی جمعیت هلال احمر در شهرستان های کهنوج، منوجان، قلعه گنج، رودبارجنوب، بافت، رفسنجان در حال امدادرسانی به آسیب دیدگان از سیل هستند.

وی با اشاره به وقوع برف و کولاک در شهرستان های کوهبنان و رابر خاطرنشان کرد: ۳۵ نیروی امدادی در قالب ۹ تیم در شهرستان های مذکور در حال امدادرسانی هستند.

فلاح با اشاره به ارتباط مستمر جمعیت هلال احمر استان کرمان با اداره هواشناسی تصریح کرد: تمامی نیروهای امدادی و عملیاتی این جمعیت در سراسر استان در آماده باش کامل به سر می برند.

وی همچنین به آماده باش تیم امدادهوایی هلال احمر اشاره کرد و گفت: تا کنون ۱۱ بسته غذایی، ۳۶۱ کیلوگرم نایلون و ۶ تخته پتو در بین حادثه دیدگان توزیع شده است.

این مقام مسئول افزود: هم چنین هشت نفر حادثه دیده از شرایط جوی توسط جمعیت هلال احمر اسکان و ۲ خودرو رهاسازی شده است.

جزییات تخریب واحدمسکونی در منوجان با فوت یک نفر/نجات سرنشینان ۲ خودرو

علاوه بر تمامی این خسارت ها بارش باران موجب فروریختن یک منزل مسکونی در شهرستان منوجان از توابع استان کرمان نیز شد که معاون برنامه ریزی و عمرانی فرماندار منوجان در جنوب استان جزییات فوت این فرد را بر اثر بارندگی در این شهرستان تشریح کرد و از انجام عملیات نجات پس از بارندگی ۲۴ ساعت گذشته خبر داد.

رحیم ناظری افزود: بارندگی در شهرستان منوجان سبب تخریب و فروریختن یک باب خانه غیرمقاوم با سقف چوبی و طی نیمه های شب در شهر نودژ شهرستان و جان باختن یکی از شهروندان شد.

وی با اشاره به علت های وقوع این حادثه اظهار داشت: شدت بارش ها، بررسی نکردن آبریزها و بافت فرسوده این منزل مسکونی باعث شد که آب روی سقف آن جمع شود و در ادامه سنگین شدن سقف و نم‌زدگی آب به دیوارها، زمینه تخریب آن را فراهم کرد.

معاون عمرانی فرماندار منوجان همچنین بر لزوم توجه به نوسازی بافت های فرسوده شهری و روستایی توسط شرکت بازآفرینی شهری تاکید کرد.

ناظری همچنین بیان کرد: در ۲ نقطه شهری شهر منوجان و نیز شهر نودژ شهرستان ۷۵ هکتار بافت فرسوده وجود دارد که بیش از ۷۳ درصد آنها در وضعیت نامناسب هستند و ضرورت دارد نوسازی آنها با فوریت در دستور کار قرار گیرد.

معاون فرماندار منوجان همچنین در خصوص دیگر حوادث ناشی از بارندگی در این شهرستان تصریح کرد: دیشب حادثه گرفتار شدن ۲ خودرو را در رودخانه داشتیم که ستاد مدیریت بحران، پیش از غرق شدن خودروها وارد عمل شد و ۲راننده با هدایت به بیرون از بستر رودخانه، نجات یافتند.

وی با اشاره به سیلابی شدن رودخانه های منوجان گفت: ابتدا ۲ راه فرعی ما آسیب دید و ارتباط حدود ۱۰ روستا به مدت ۱۲ ساعت قطع شد که با فروکش کردن آب رودخانه، این محورها نیز بازگشایی شده است.

آمارها نشان می دهد در شرایطی که برخی منازل مسکونی و زیرساخت راه های استان فرسوده و غیراستاندارد هستند، حتی کمترین بارش ها می تواند خسارت‌های بسیاری برجای بگذارد لذا در این بارش ها ضعف هایی نمایان شد که اکنون ضرورت ورود دستگاه های متولی و رفع نقص بیش از هر زمانی احساس می شود.