به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد جعفری روز پنجشنبه در آئین افتتاحیه دوره آموزشی معلمان، کارشناس مسئولان و کارشناسان تربیت بدنی سراسر کشور در استان بوشهر اظهار کرد: در زمینه ارتقای سرانه فضای ورزشی که ۳۴ صدم مترمربع است طرح شهید سلیمانی برای ساخت هزار و ۹۰ زمین چمن مصنوعی، ۴۸۳ سالن ورزشی کوچک یا کلاس درس تربیت بدنی، ۲۷۳ زمین ساحلی، ۲۵۴ سالن ورزشی سقف بلند تیپ ۲ به مساحت هر کدام ۶۰۸ متری با توجه به زیرنظام فضا، تجهیزات و فناوری با ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار برنامه ریزی شده است.
وی بیان کرد: با مشارکت استانها، خیران، مردم، شوراها، شهرداریها و دهیاریها، استانداریها و فرمانداریها این رقم اعتباری به یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار افزایش یافت که بخشی از این پروژه های باقی مانده شامل چمنهای مصنوعِی، کلاسهای درس تربیت بدنی و زمینهای ساحلی تا دهه فجر و تا پایان امسال به بهره برداری می رسند.
مدیرکل تربیت بدنی و فعالیتهای ورزشی وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: بیشترین کار باقی مانده در بخش ۲۵۴ فضاهای ورزشی سرپوشیده است که آنها نیز در دست اجرا هستند.
وی در خصوص منابع انسانی مورد نیاز در بخش تربیت بدنی گفت: در زمان حاضر ۳۳ هزار معلم متخصص تربیت بدنی در کشور کمبود داریم که این کمبود به شیوه های مختلفی جبران می شوند.
وی بیان کرد: هرچند سال گذشته ۲ هزار معلم تربیت بدنی از طریق ماده ۲۸ جذب شدند اما انتظار می رود معلمان پایه یک سری آموزش های تربیت بدنی را فرا بگیرند.
جعفری گفت: اگر در نظام تعلیم و تربیت منابع انسانی با کیفیت نقش مهمی دارد معلم تربیت بدنی نیز بعنوان معلم تمام ساحتی در تربیت همه جانبه دانش آموزان نقش بسیار مهمی دارد .
وی اضافه کرد: یکی از شاخص های مهم در راستای اجرای درس تربیت بدنی و فعالیتهای ورزشی، داشتن فضا کافی برای ورزش کردن است.
به گفته جعفری در بحث یادگیری و تعلیم و تربیت به تنوع بخشی محیط یادگیری توجه میشود و محیط ها و فضاهای ورزشی نیز به عنوان یکی از محیط های یادگیری قلمداد میشوند که باید به آنها پرداخته شود.
مدیرکل آموزش و پرورش استان بوشهر با بیان اینکه یکی از عناصر تاثیرگذار در تربیت دانش آموز تراز انقلاب اسلامی دبیران ورزشی مدارس هستند گفت: دبیران درس تربیت بدنی مدارس میتوانند از فرصت درس تربیت بدنی برای تربیت دانش آموز در تراز انقلاب اسلامی استفاده کنند.
علی موحدی افزود: به خاطر محبوبیتی که معلمان ورزشی مدارس دارند این گروه از معلمان نقش آفرینی ویژه ای در تربیت دانش آموزان دارند.
وی تاکید کرد: اغتشاشات اخیر ثابت کرد آموزش و پرورش باید اولویت نخست جامعه و کشور باشد و در غیر اینصورت با مشکل روبرو می شویم.
علی موحدی با اشاره به اینکه آموزش و پرورش استان بوشهر کمترین آلودگی و مشکل را این حوادث اخیر داشته است اضافه کرد: از ۲۶۱ هزار دانش آموز در این استان تنها ۱۰۰ الی ۱۵۰ دانش آموز به دلیل برخی مشکلات نیاز به تذکر داشته و از ۲۵ هزار معلم شاغل و بازنشسته تنها ۲ مورد تذکر و از ۲هزار و ۲۰۰ مدرسه تنها ۲۰ مدرسه دچار مشکلات جزیی شده اند.
وی بیان کرد: این درحالی است که در مقابل وقتی ۲ شهید گمنام در مدارس این استان تشییع می شوند بالای ۳۰ هزار دانش آموز از آنها استقبال می کنند.
موحدی با تاکید انعکاس زیبایی ها و ترویج معروفهای آموزش و پرورش گفت: در مقابل همه رخدادهای خوب در این نهاد عده ای هستند که به دنبال بزرگ نمایی برخی مسائل و زیرسوال بردن خدمات این نهاد آموزشی هستند و در این شرایط است که معلمان باید از حیثیت و جایگاه معلم دفاع کنند و اجازه ندهند دستگاه تعلیم و تربیت زیر سوال برود.
وی اظهار کرد: یادمان باشد که همین معلمان و دانش آموزان بودند که در زمان جنگ برای دفاع از انقلاب و نظام جان خود را نثار کردند و امروز نیز معلمان ما همراه و دلسوز نظام هستند و نباید مخالف تعداد انگشت شمار باعث شود که حقیقت جور دیگری جلوه کند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان بوشهر گفت: البته ما منکر برخی مشکلات و کمبودها در این نهاد نیستیم اما این مسائل به اندازه ای نیستند که برخیها میخواهند نظام تعلیم و تربیت را زیر سوال ببرند
وی خطاب به معلمان اظهار کرد: آموزش و پرورش را نقد کنید اما شان، حرمت، قداست و از زحماتی که معلمان میکشند دفاع کنید و از خود تحقیری بپرهیزید.
موحدی با اشاره به برگزاری اردوهای راهیان نور و پیشرفت گفت: کسانی که آموزش و پرورش را متهم می کنند، آیا حاضرند بخشی از مسئولیتهای این نهاد را انجام دهند؟
مدیرکل آموزش و پرورش استان بوشهر گفت: ملاک انقلابی گری خداترسی است و بدانید غیبت، تهمت و افترا در فضای مجازی با فضای حقیقی هیچ فرقی ندارد بلکه جرم آن بیشتر است.
وی از معلمان ورزش خواست که در کنار ورزش به سایر امور تربیتی نیز بپردازند.
معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان بوشهر گفت: یکی از هدفهای کلان سند تحول بنیادین آموزش و پرورش افزایش کارایی و اثربخشی نظام تعلیم و تربیت است و ارتقای جایگاه منابع انسانی است.
مهدی عباسیان اظهار کرد: مهمترین فاکتورهای منابع انسانی برای افزایش بهره وری و اثر بخشی توانمندسازی نیروی انسانی بر اساس آخرین یافتههای علمی است.
وی با اشاره به اجرای طرح توانمندسازی منابع انسانی از سوی معاونت تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش گفت: در همین ارتباط استان بوشهر تاکنون ۱۶ دروه آموزشی حضوری و چهار دوره مربیگری زیر نظر فدراسیونها در راستای توانمند سازی نیروی انسانی انجام داده است.
عباسیان با اشاره به طرح شهید سلیمانی افزود: این طرح در راستای افزایش سرانه ورزشی دانش آموزی در حال اجرا است و در همین ارتباط از سهمیه ۳۶ فضای روباز، هشت سالن سرپوشیده و هفت کلاس درس در استان بوشهر تاکنون ۲۰ سالن آماده بهره برداری و همچنین سالنها سرپوشیده در دست اجرا و ۱۴ کلاس درس تربیت بدنی نیز راه اندازی شده اند.
وی معلم تربیت بدنی؛ استعدادیاب ورزشی، نقش معلمان تربیت بدنی در به حداقل رساندن اثرات آموزش مجازی ناشی از کووید ۱۹، ارتقای کیفیت آموزش درس تربیت بدنی و فعالیتهای ورزشی در مدارس با حقوق ورزشی را از محورهای این دوره آموزشی عنوان کرد.