شهید سلطان محمد عباسی، پسری از جنس بهشت به مناسبت روز مادر و میلاد باسعادت حضرت فاطمه زهرا (س) پیکرش را به مادرش رساند، هدیه ای که سال ها مادر منتظر دریافتش بود و امروز پس از ۳۶ سال چشم انتظاری در آسمان ها و در کنار خاکش در آغوش میگیرد.
بازگشت یوسف گمگشته پدر که بوی پیراهنش در کوچه پس کوچههای شهر پیچیده و ذوق دیدارش چشمان کم فروغ پدر را پس از سال ها دوری از پسرش روشن کرد.
این پرستوی عاشق هشت سال دفاع مقدس، زمانی به آغوش خانواده بازگشت که پدر در غم فقدان فرزند و چشم به راه خبری از او همانند یعقوب نابینا شده است.
شهدای هشت سال جنگ تحمیلی سرمایه های گرانبها و ماندگار ایران هستند که ثبت و ضبط خاطرات و ویژگیهای آنان و انتقال ارزشهای والای انسانی و اخلاقی جبهه های نبرد حق علیه باطل، ضروری است.
شهید « سلطان محمد عباسی » از سربازان ارتش پادگان نوده خاندوز شهرستان آزادشهر استان گلستان اول خردادماه سال ۱۳۴۵ در گنبدکاووس به دنیا آمد و در دفاع از میهن ۲۱ فرودین ماه سال ۱۳۶۶ در عملیات کربلای پنج به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
پیکر این شهید که با عنوان شهید گمنام به خاک سپردهشده بود از طریق آزمایش DNA شناسایی و پس از ۳۶ سال دوری با استقبال همشهریانش در گلستان تشییع شد.
اینجا گزار شهدای روستای گوگل از توابع شهرستان مینودشت است و چهار برادر شهید سلطان محمد بههمراه بسیاری از جوانان روستا به این مکان مقدس آمدند تا مزار پیکر مطهر شهید را برای تشییع آماده و مهیا کنند.
مامان فاطمه همیشه از صداقت شهید یاد میکردند
یکی از برادران شهید که با دستانش اشکی که آرام بر روی گونه اش نشسته بود را پاک می کند به خبرنگار ایرنا گفت: در زمان شهادت برادر ۱۹ ساله ام کودکی بیش نبودم ولی هر روز و هر لحظه ای که مادرم خاطرات سلطان محمد را تعریف می کرد گویی در کنارم است.
حسینعلی عباسی افزود: تنها خاطره ای که برایم باقی مانده از زیر قرآنی که مادر در دستانش گرفته بود رد شدند و حالا پس از ۳۶ سال از زیر قرآن گذشت و به آغوش خاک مادر آسمانی خود بر می گردد.
وی اظهار داشت: مادرم سالها با غبار روبی قاب عکس سلطان محمد در انتظار برگشتش بود و می دانست روزی پسرش برمی گردد و امروز در میلاد بانوی دو عالم بهترین هدیه روز مادر را دریافت می کنند.
وی بیان کرد: وقتی که برای اولین بار مادرم از وصیت و تاکید برادرم می گفت بوی پشتوانه محکم سلطان محمد که فکر کرده نداشتم را به خوبی حس کردم.
برادر این شهید گفت:مادرم قبل از فوت همیشه در خاطراتش از سلطان محمد به صداقت، راستگویی، زلال بودن، احترام، عدالت و تلاش برای روزی حلال یاد می کردند ولی متاسفانه با چشم انتظاری برای به آغوش کشیدن فرزندش راهی دنیای دیگر شدند.
نجابت خاص شهید در یادها مانده است
علیرضا عباسی برادر دیگر شهید با بغضی فرو خورده در کنار پیکر مطهر شهید سلطان محمد افزود: تازه از خدمت سربازی برگشته بودم که سلطان محمد راهی خدمت برای دفاع از میهن شدند و آن فروردین ماه بهاری آخرین دیدارمان تا این روز سرد زمستانی شد.
وی اظهار داشت: سال گذشته پس از روزها، ماه ها و سال ها چشم انتظاری با آزمایش از طریق آزمایش DNA شناسایی شد و مطلع شدیم ایشان از سال ۱۳۹۲ در شهر الوند قزوین به عنوان شهید گمنام تدفین شده است.
وی بیان کرد: این شهید از همان نوجوانی یکی از فعالان مذهبی و اجتماعی روستا بود و بعدها مطلع شدیم که نیازمندان را حمایت و دستشان را در سختی ها میگرفتند.
علیرضا عباسی گفت: بار آخری که برای مرخصی به روستا آمدند با تک تک فامیل، دوستان و اهل آبادی خداحافظی کردند و با خنده می گفتند دیگر از جبهه بر نمی گردم و برگشتی نیست؛ رفتند و دیگر برنگشت.
وی افزود: شهید سلطان محمد به تمام معنا نجیب بودند و همین ویژگی اش در خاطر تمام دوستان و اقوام تا به امروز ماندگار شده است.
وی خاطر نشان کرد: ارادت و علاقه خاص برادر شهیدم به مادر و پدر ویژه بود، حرف اول و آخرش مرتبط به والدینم بوده به گونه ای که دیگر تا به امروز همانند سلطان محمد کمتر دیدم.
شهید سلطان محمد ارادت ویژه ای به اهل بیت داشتند
موسی سراوانی پسر عموی شهید سلطان محمد عباسی هم گفت: مادر شهید در سفر زیارتی کربلا با گریه می گفتند " من پسرم را ندیدم ، کاش زمانی که به منزل بر می گردیم سلطان محمدم زودتر از من برگشته باشد" و وقتی از کربلا بر گشتند رو به استقبال کنندگان می گفتتد"سلطان محمدم نیامده!!"
وی با یادآوری چهره سال ها منتظر حاجیه فاطمه در انتظار فرزندش افزود: نام مادر شهید فاطمه بود و در مراسم هایی که با یاد حضرت زهرا (س) برگزار می شد همیشه از ایشان درخواست فرزند جاویدالاثرش را داشتند که امروز هم مصادف با میلاد این بانوی دو عالم بهترین هدیه را دریافت کردند.
وی خاطر نشان کرد: یکی از ویژگی های شاخص شهید ارادت ویژه ایشان به خاندان اهل بیت (س) بود که در کارهایشان از آنها الگو می گرفتند.
سراوانی افزود: شهید سلطان محمد به خاطر اینکه اهل قرآن و مسجدی بود همیشه در کارهایش صادقانه از نشانه های قرآن پیروی می کردند.
خواندن نماز اول وقت ویژگی شاخص شهید سلطان محمد بود
بدیل عباسی عموی شهید سلطان محمد هم گفت: پسری خوب، با خدا و مومن بودند که از همان ابتدا با بقیه فرق داشتند
وی افزود: سلطان محمد با همان سن کم با هر فردی که صحبت می کرد بخاطر خوبی و مهربانی ویژه اش به دل افراد می نشست.
وی اظهار داشت: از ویژگی های شاخص این شهید گرانقدر خواندن نماز اول وقت بود حتی در زمان هایی که به کار جوشکاری می پرداخت این خصلتش را ترک نکرد.
عیسی سراوانی از همکلاسی های شهید عباسی هم که در این هوای سرد زمستانی برای آماده کردن گلزار این شهید در تلاش بود، گفت: اخلاص، صداقت، پاکی و صافی این شهید در زمان دانش آموزی ایشان را از همکلاسی های خود شاخص و منحصر به فردی کرده بود.
وی افزود: سلطان محمد از همان کودکی مشخص بود که آینده ایشان آسمانی شدن است و در آخر هم سنگر درس را برای سنگر دفاع از میهن رها کردند.
وی بیان کرد: شهید فارغ از قوم و قبیله هیچ ادعایی نداشت و بی انتظار برای دفاع از مردم راهی جبهه ها شد و حقش بود که به درجه ای بالای آسمانی یعنی شهادت برسد.
داداش سلطان، سلطان قلب مادر منتظرم بود
صدیقه عباسی خواهر شهید سلطان محمد که هق هق گریه اش حاضران را متاثر ساخته گفت: شغل برادرم جوشکاری بود از همان نوجوانی برای کمک به خانواده و روزی حلال راهی کار و فعالیت در این حرفه شدند .
وی افزود: داداش سلطان آنقدر مهربان بود که قابل وصف و توصیف نیست هرچقدر بگویم بی شک کم گفتهام.
وی اظهار داشت: شهید خیلی برای مادر تقدس قائل بودند و در تک تک لحظاتش دور مادر می گشت و هر چه مادرم می گفتند تنها چشم جواب داداش بود.
خواهر شهید سلطان محمد افزود: شاید بخاطر احترام و محبت ویژه شهید مادرم تا لحظه آخر سلطان سلطان از دهانش نمی افتاد.
وی اظهار داشت: شهید موسی لکزایی با برادرم ثبت نام برای حضور در جبهه ها کردند و وقتی سلطان محمد جاویدالاثر شدند ایشان از ترس روبرو شدن با مادرم از مسیر دیگر می رفت و می گفتند من جوابی در پرسش خاله فاطمه ندارم که داداش سلطان کجاست و امروز پس از ۳۶ سال دو دوست صمیمی مزارشان در کنار یکدیگر قرار گرفته است و واقعا در دوستی با افراد هم بهترین بود.
وی بیان کرد: سلطان محمد ارادت خاصی به حضرت زهرا (س) داشتند و دوست داشتند همانند ایشان شهید شوند و در آخر هم سال ها مانند بانوی دو عالم گمنام و جاویدالاثر شدند.
این خواهر شهید افزود: داداش سلطان همانند اسمش سلطان بی نظیر خانواده در قلب هایمان بود.
شهدای استان گلستان قبل از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون (سال ۱۳۹۸) حدود ۴ هزار شهید است که بیشترین آن با یک هزار و ۴۰۰ شهید از شهرستان گرگان و سپس ۵۰۳ شهید از گنبدکاووس هستند.