زاهدان- ایرنا- مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان گفت: براثر برودت هوا و سرمای شدید ۱۵۶ نفر از عشایر کوه خواجه بخش تیمور آباد شهرستان هامون که دچار مشکل شده بودند توسط نیروهای هلال احمر امدادرسانی شدند.

علیرضا میر بهاء الدین روز جمعه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: با توجه به برودت هوای سرد بین آسیب دیدگان عشایر شمال سیستان و بلوچستان بسته‌های غذایی توسط نیروهای هلال احمر توزیع شد.

وی ادامه داد: نیروهای هلال احمر سیستان و بلوچستان در چند روز اخیر همچنین به سیلزدگان و حادثه دیدگان آتش سوزی کپرها در کنارک خدمات رسانی کردند.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان گفت: هم‌اینک ۲۷ پایگاه ثابت و ۶ پایگاه موقت در استان با ۲۱۰ نفر امدادگر برای خدمات رسانی به شهروندان و مسافران فعال است.

وی اظهارداشت: نیروهای امدادی هلال احمر در راستای رسیدگی به حوادث احتمالی به صورت شبانه روزی در پایگاه‌های امداد و نجات بصورت آماده باش کامل هستند.

میربهاء الدین از فعالیت یک فروند بالگرد در اجرای این طرح خبر داد و اظهارداشت: ۶۷ دستگاه خودرو شامل خودروی نجات، آمبولانس، وانت کمکدار نیز جهت اجرای طرح زمستانه در حوادث آماده به کارگیری است.

وی بیان کرد: هموطنان در صورت بروز حوادث می‌توانند با شماره ۱۱۲ ندای امداد جمعیت هلال احمر تماس بگیرند.

به گفته مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان؛ بامداد روز پنجشنبه دمای شهرهای شمالی و مرکزی این استان به نقطه انجماد رسید.

محسن حیدری اظهارداشت: بامداد دیروز دمای هوای زاهدان با کاهش هفت درجه‌ای نسبت به دیروز به منفی هفت درجه زیر صفر رسیده و همچنین دمای زابل به منفی هفت، زهک منفی هفت، تمندان منفی پنج، نصرت آباد و میرجاوه منفی سه، خاش و سراوان منفی ۲ و هیرمند با دمای هشت درجه زیر صفر سردترین شهر استان بوده است. وی ادامه داد: دمای کمینه زرآباد به ۱۳درجه بالای صفر رسید که نسبت به زمان مشابه پنج درجه سردتر شده است.

وی خاطرنشان کرد: همانطور که پیش‌بینی می‌شد سازمان هواشناسی استان با صدور هشدار نارنجی مبنی بر ورود سرما از عرض‌های بالا تر به استان هشدار داده بود و این سرمای هوای حاکم در استان به تدریج روند کاهش دما در شهرهای جنوبی تر استان نیز می‌شود.
مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان بیان کرد: مدیریت مصرف بهینه حامل‌های انرژی کنترل ضدیخ رادیاتور خودروها، احتیاط در عملیات بتن ریزی، و استفاده از لباس گرم مدنظر شهروندان باشد.

وی اظهارداشت: کشاورزان تأمین حامل های انرژی، محافظت از محصولات کشاورزی، تخلیه آب سمپاش‌ها و سامانه های آبیاری تحت فشار، مراقبت از کندوهای زنبور عسل، تنظیم دما و رطوبت و تهیه سوخت کافی برای سالن‌های پرورشی نظیر مرغداری ها، دامداری ها و گلخانه ها، محافظت از دام در برابر سرما و نگهداری آن در مکان مناسب و شکستن یخ سطح آب و هوادهی استخرهای پرورش ماهی برای کاهش خسارات احتمالی اقدامات لازم را انجام دهند.