عابدین خرّم روز شنبه در جلسه شورای معادن استان، افزود: اجازه نمیدهیم که افرادی بدون اینکه فعالیتی انجام دهند، معادن را در اختیار داشته باشند و اگر چنین افرادی به تعهدات قانونی و تکالیف خود عمل نکنند خلع ید خواهند شد.
وی در همین راستا به وضعیت نابسامان معادن طلا در استان اشاره کرد و گفت: ضعف مدیریت و عدم برنامهریزی برای استفاده بهینه در این معادن مشهود است و اگر این معادن خود را با چارچوبهای قانونی تطبیق ندهند با جدیت برای سلب صلاحیت آنها اقدام خواهد شد تا افراد یا شرکتهای صاحب صلاحیت بتوانند این معادن را اداره کنند.
استاندار آذربایجان شرقی همچنین با اشاره به تاثیر معادن در رشد و شکوفایی اقتصادی استان، بر استمرار برگزاری مزایدههای واگذاری معادن و محدودههای معدنی تاکید کرد.
وی درخصوص اخذ یک درصد فروش معادن برای جبران خسارتهای ناشی از فعالیتهای معدنی نیز گفت: در محاسبه این مبلغ برای معادن، کار کارشناسی، دقیق و عادلانه صورت گیرد تا حق هیچ بهرهبرداری در استان ضایع نشود.
در این جلسه موضوع بند ۵ ماده ۴۳ قانون برنامه ششم توسعه مبنی بر اختصاص یک درصد فروش معادن و صنایع معدنی برای جبران خسارتهای ناشی از فعالیتهای معدنی برای شهرستان ورزقان بررسی و با اختصاص ۳۰۰ میلیارد تومان از این محل برای سال ۱۴۰۰ و ۹ ماهه سال ۱۴۰۱ موافقت شد که با بررسی و تصویب کمیته برنامهریزی شهرستان هزینه خواهد شد.
همچنین رفع سلب صلاحیت معادن پوکه جنوب تبریز و گچ طوق به شرط ایفای تعهدات قانونی در مهلت مقرر و همچنین تعیین تکلیف ۱۸ معدن و محدوده معدنی که در مزایده سالهای ۱۳۹۷ و ۱۳۹۹ واگذار شدهاند، به تصویب رسید.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی نیز در این جلسه از صدور ۴۷ پروانه اکتشاف و ۳۲ پروانه بهرهبرداری معادن استان در ۹ ماهه امسال خبر داد و گفت: در مزایده اخیر واگذاری معادن، ۲۲۶ محدوده معدنی عرضه شد که در نهایت ۳۲ محدوده با تایید صلاحیت شرکتکنندگان واگذار شد.
صابر پرنیان همچنین از ثبت اطلاعات ۱۷۵ بهرهبردار معدن استان در سامانه جامع تجارت ایران خبر داد و گفت: این رقم معادل ۴۰ درصد معادن فعال استان است و تلاش میکنیم تا پایان سال اطلاعات همه معادن در این سامانه ثبت شود.
آذربایجان شرقی بیش از هشت میلیارد تن ذخایر معدنی دارد و از این لحاظ در جایگاه سوم کشور قرار گرفته است.