آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل روز شنبه به وقت محلی در پیامی به سیزدهمین اجلاس مجمع بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر در ابوظبی خواستار «انقلاب» انرژیهای تجدیدپذیر برای آیندهای روشنتر در جهان شد.
این مقام ارشد سازمان ملل گفت: تنها انرژیهای تجدیدپذیر میتوانند شکاف در دسترسی به انرژی را کاهش دهند، قیمتها را تثبیت، امنیت انرژی را تضمین و از آینده ما محافظت کنند.
دبیر کل سازمان ملل ادامه داد: با سیاست های فعلی، تا پایان قرن به سمت ۲.۸ درجه گرمایش جهانی پیش می رویم. عواقب این گرمایش ویرانگر خواهد بود. چندین بخش از سیاره ما غیرقابل سکونت خواهد شد و برای بسیاری از مردم جهان، این حکم اعدام است.
وی تصریح کرد: منابع انرژی تجدیدپذیر در حال حاضر حدود ۳۰ درصد از تولید برق جهانی را تشکیل می دهند که سهم انرژی تجدید پذیر در تولید برق باید تا سال ۲۰۳۰ به بیش از ۶۰ درصد و تا اواسط قرن ۹۰ درصد افزایش یابد.
گوترش ادامه داد که طرح پیشنهادی انرژی او ابتدا خواستار رفع موانع مالکیت معنوی است تا فناوری های تجدیدپذیر کلیدی، از جمله ذخیره انرژی، به کالاهای عمومی جهانی تبدیل شوند.
نمایندگان سازمان ملل در زمینه تغییرات اقلیمی مرداد ماه امسال (۱۴۰۰) خطاب به جامعه جهانی هشدار دادند که گرمایش زمین به طرز خطرناکی از کنترل خارج می شود و بی شک بشر را باید بابت این مساله مقصر و مسئول دانست.
به گزارش ایرنا، گروهی از کارشناسان بین دولتی سازمان ملل تحت عنوان «هیات بین دولتی درمورد تغییرات اقلیمی» هشدار داد که سطح انتشار گازهای گلخانه ای در حال حاضر به حدی بالاست که اختلالات آب و هوایی را برای چند دهه، اگر نگوییم چند قرن تضمین می کند.
به عبارت دیگر، امواج گرمای مرگبار، طوفان های شدید و دیگر شرایط جوی که در حال حاضر اتفاق می افتد، شدیدتر خواهد شد.
دبیرکل سازمان ملل این گزارش را علامتی هشداردهنده برای بشریت دانست و گفت: زنگ های هشدار، گوشخراش است. این گزارش باید زنگ خطری برای انتشار سوخت های فسیلی و زغال سنگ باشد، قبل از آنکه سیاره ما را نابود کنند.
گزارش هیات بین دولتی درمورد تغییرات اقلیمی که مبتنی بر بیش از ۱۴ هزار مطالعات علمی است، تصویر جامع و مبسوطی از نحوه اخطار تغییرات اقلیمی به جهان طبیعی و آنچه می تواند در پیش باشد، ارائه می دهد.
طبق این گزارش، چنانچه اقدامی فوری و در مقیاسی وسیع برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای در پیش گرفته نشود، متوسط دمای هوا در جهان طی ۲۰ سال احتمالا به ۱.۵ درجه سانتیگراد می رسد یا از آن عبور می کند.