دکتر فاطمه نوروزیان روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: آبریزش بینی و گلودرد شدید ممکن است همراه با تب یا بدون تب باشد.
وی با تاکید بر ضرورت توجه جدی به تفاوتهای آنفلوانزا و سویه جدید کرونا از سوی مردم اضافه کرد: آنفلوانزا معمولاً با تب شدید و کاملا حاد شروع می شود اما سویه جدید کرونا شروع آرام و تدریجی داشته و همراه با گلو درد و در بعضی موارد علائم تنفسی مانند سرفه و تنگی نفس است.
نوروزیان با تاکید بر ضرورت رعایت پروتکل های بهداشتی پیش و پس از ابتلا اظهار داشت: ممکن است برخی از مردم به دلیل ایمنی بالا، با علائم تخفیف یافته به کرونا مبتلا شوند اما همین افراد باعث سرایت بیماری با شرایط سخت و قوی به دیگران می شوند که برای جلوگیری از این وضعیت لازم است علاوه بر رعایت کامل پروتکل ها، حداقل به مدت سه روز خود را قرنطینه کرده و از رفتن به محل کار یا مدرسه خودداری کنند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان تکمیل واکسیناسیون، استفاده از ماسک در فضاهای بسته، شست و شو و ضدعفونی مداوم دستها، قرنطینه افراد دارای علامت بیماری و همچنین اقدام به موقع برای انجام تست کرونا و درمانهای پس از آن را موجب محافظت جامعه و پایین ماندن تعداد مبتلایان دانست.
تعداد بیماران بستری انگشت شمار است
به گفته نوروزیان در حال حاضر تعداد بیماران بستری با تست مثبت کرونا معدود و انگشت شمار است.
وی بیان کرد: روند مراجعه بیماران سرپایی افزایشی نیست و تعداد تشخیص موارد مثبت سرپایی نیز افزایش محسوسی نداشته که این موضوع نشان می دهد مراجعه افراد برای تست کرونا کمتر شده و با وجود داشتن علائم بیماری فرض را بر ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا می گذارند.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان یادآور شد: هم اکنون کیت و تجهیزات تشخیص سویه جدید کرونا در استان وجود دارد و مردم در بندرعباس می توانند به مرکز جامع سلامت در شهرک توحید مراجعه کنند.
وی خاطر نشان کرد : بر اساس هماهنگی های انجام شده، به زودی یک مرکز دیگر تشخیص و تست و درمان کرونا در بندرعباس فعال خواهد شد.