سعید طالبیپور روز سه شنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: یکی از سیاست های دولت سیزدهم حمایت و توسعه از استان های محروم است که در این میان نیاز است کهگیلویه و بویراحمد به عنوان یک استان کم برخوردار در زمینه نرخ سود تسهیلات و نرخ مالیات متفاوت از سایر استان ها دیده شود.
وی افزود: در این صورت مشوقی برای سرمایه گذار ایجاد می شود و قدرت رقابت هم به وجود می آید.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: چنانچه حدود چهار طرح مهم و اساسی توسط هلدینگ های تخصصی در این استان ایجاد شود در ذیل آن سرمایه گذاران برای حوزه گردشگری متقاضی می شوند اما متاسفانه استان از وجود هلدینگ های مختلف محروم است.
طالبی پور ابراز کرد: هم اکنون ۴۰ طرح نیمه تمام در حوزه میراث فرهنگی در حوزه های مختلف در شهرهای کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که نیاز به تسهیلات دارند.
وی ادامه داد: تله کابین یاسوج، فاز دوم موج های آبی و پل معلق مهریان طرح های پیشران اقتصادی هستند که تکمیل آن ها سبب رونق و توسعه بیش از پیش این استان می شود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کهگیلویه و بویراحمد اضافه کرد: بدون تردید طرح هایی تاثیر گذار در دور دوم سفر مطرح می شوند برای نمونه پل معلق شامل چهار طرح، ۴۲۰ میلیارد تومان نیاز دارد و قابلیت مطرح شدن در سفر پیش رو را دارد.
طالبی پور ادامه داد: متاسفانه نگاه و تعامل بین بخشی دستگاه های اجرایی در این استان ضعیف است و کار را برای سرمایه گذاران سخت می کنند.
وی تاکید کرد: نکته مهمی که باید مسئولان ارشد استانی به آن توجه داشته باشند این است که باید در وهله نخست زیرساخت ها باید برای ایجاد طرح های میراث فرهنگی و گردشگری آماده باشد تا سرمایه گذار را بتوان برای سرمایه گذاری در استان جذب کرد.
حوزه گردشگری کهگیلویه و بویراحمد که با داشتن ۲۵۰ تفرجگاه طبیعی، ۳۰۰ بقعه متبرکه، ۷۷۰ اثر تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی در کنار جاذبه های مردم شناسی چون پوشش ها و گویش های محلی و آواها و نواهای محلی ظرفیت های خفته بسیار زیادی به منظور درآمدزایی از طریق گردشگری دارد که امید می رود با تحقق برنامه های دولت در مسیر شکوفایی قرار گرفته است.
برای شکوفایی ظرفیت های صنعت گردشگری استان در دولت سیزدهم اقدامات مهمی از جمله تزریق ۱۶۰ میلیارد تومان تسهیلات بانکی در راستای ایجاد و تکمیل تأسیسات گردشگری ، صدور ۴۰ مورد موافقت اصولی و ۱۶ مورد مجوز تأسیسات گردشگری در سطح استان انجام شده است.
تأمین ۶۰ میلیارد تومان اعتبار از محل متمم سفر رئیس جمهور جهت ایجاد زیرساخت های گردشگری ، برگزاری جشنواره های ملی در سطح استان و مرمت آثار تاریخی از دیگر اقدام های انجام شده یک سال گذشته در این حوزه مستعد ثروت آفرینی است.
کهگیلویه و بویراحمد با مساحتی حدود ۱۶ هزار کیلومتر مربع وسعت بین استانهای فارس، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، اصفهان و خوزستان واقع شده سالیانه مقصد سه میلیون نفر ایرانگرد و جهانگرد است اما به دلیل کمبود امکانات درآمد فعالان این حوزه در استان اندک است.