قم - ایرنا - نماینده سازمان سنجش در استان قم گفت: ۱۳ هزار و ۷۷۹ داوطلب قمی در نوبت نخست آزمون سراسری سال ۱۴۰۱ که طی روزهای ۲۹ و ۳۰ دی‌ماه (صبح و عصر) برگزار می‌شود، شرکت می‌کنند.

عباس حبیب زاده روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: در این نوبت آزمون سراسری (در مجموع کل گروه‌های آزمایشی)‌ ۶۰ درصد داوطلبان استان با هشت‌هزار و و ۲۰۶ نفر شرکت کننده زن و ۴۰ درصد با پنج هزار و ۵۷۳ نفر شرکت کننده مرد هستند.

وی افزود: درآزمون فوق، گروه آزمایشی تجربی با ۶ هزار و ۲۸۲ نفر بیشترین شرکت کننده را در استان قم به خود اختصاص داده، همچنین گروه آزمایشی انسانی چهار هزار و ۲۱۵ نفر،‌ ریاضی یکهزار و ۸۹۲ نفر و زبان‌های خارجی ۸۴۵ نفر و هنر ۵۴۵ نفر داوطلب شرکت در آزمون دارد.

وی ادامه داد: نوبت نخست آزمون سراسری سال ۱۴۰۱ در هشت دبیرستان در سطح شهر و نیز دانشگاه‌های قم،‌ مفید و شهاب دانش برگزار می‌شود، حدود ۶۰۰ نفر نیز در برگزاری این آزمون در استان مشارکت دارند.

حبیب زاده در خصوص زمان برگزاری آزمون گروه‌های آزمایشی مورد نظر نیز گفت: صبح پنجشنبه آزمون گروه آزمایشی تجربی،‌ عصر پنجشنبه گروه آزمایشی زبان‌های خارجی،‌ صبح جمعه گروه‌های آزمایشی ریاضی و انسانی همزمان و عصر جمعه نیز آزمون گروه آزمایشی هنر برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: اقدام‌های لازم برای مدیریت فضای برگزاری آزمون گروه‌های آزمایشی مختلف از جمله به‌کارگیری سیستم‌های گرمایشی انجام شده‌است و مشکلی در این خصوص وجود ندارد.

به گزارش ایرنا، رییس سازمان سنجش آموزش کشور در گفت‌وگویی  با اشاره به تقارن برگزاری نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۱ (۲۹ و ۳۰ دی) با فصل سرد سال افزود: برای گرمایش حوزه ها چاره اندیشی شده است. دولت همه امکانات را بسیج کرده و دستورالعمل ویژه ای را از طریق وزارتخانه های پشتیبان شامل وزارت کشور، وزارت نیرو و سازمان هایی مانند شرکت گاز و سازمان آب و برق صادر کرده تا از چهارشنبه (۲۸ دی) حوزه های آزمون سراسری سیستم های گرمایشی را فعال کنند. همچنین شورای تامین استان ها با صدور ابلاغ لازم برای تامین کمبودها در این زمینه اقدام خوبی را صورت داده‌است.

عبدالرسول پورعباس در توضیح تغییرات آزمون سراسری در سال جاری با اشاره به تاریخچه مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی و قانون مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: ۸۵ درصد ظرفیت دانشگاه‌ها امروز بدون آزمون است و داوطلبان برای ظرفیت ۱۵ درصدی یعنی حدود ۱۳۵ هزار نفر در کل کشور رقابت می‌کنند که از این تعداد حدود ۲هزار و ۶۰۰ صندلی برای رشته های پزشکی و ۲ هزار صندلی برای دندانپزشکی و داروسازی است. همه رقابت برای این ظرفیت و برای رسیدن به رشته و دانشگاه مطلوب است و تا وقتی این رقابت هست، باید کنکور برگزار شود.