حسین جلالی در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی ایرنا درباره اینکه برخی نمایندگان در شرایط کنونی کشور استیضاح وزرا را مطرح می کنند، اظهار داشت: اگرچه نظارت و قانونگذاری وظیفه مجلس و حق نمایندگان است، اما باید ببینیم منشاء سوال و استیضاح چیست؟ آیا طرح استیضاح و سوال از وزیر به بهبود شرایط کمک کرده و گرهی از کار مملکت باز میکند؟
این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه ابزارهای نظارتی نمایندگان باید سبب امید آفرینی در جامعه و رفع موانع تولید شود، افزود: اگر منشاء استیضاح این موضوعات باشد، تریبونی برای وزیر ایجاد می شود تا با حضور در مجلس و با ارائه گزارش کار از عملکرد خود دفاع کند، اما متاسفانه منشاء بخش زیادی از استیضاح ها حُب و بغض شخصی است.
به خاطر دستمالی، قیصریه را به آتش می زنند
نماینده مردم رفسنجان بیان داشت: برخی از نمایندگان با توجه به مشکلات حوزه انتخابیه و اینکه قسمتی از معابر کوچههای شهرشان آسفالت نشده و یا خواسته شخصی آنها برآورده نشده است، موضوع استیضاح وزیر را مطرح می کنند که اگر این باشد، باید گفت که به خاطر دستمالی، قیصریه را به آتش می زنند و این به ضرر کشور است.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه در شرایط فعلی استیضاح به نفع کشور نیست، گفت: هر اقدامی که باعث نا امیدی در کشور شود، خلاف مصلحت کشور و نظام اسلامی است و نمیتواند برای حل مشکلات کشور کارساز باشد.
جلالی طرح استیضاح وزرا را در این شرایط یک نوع حرکت ناشیانه و خلاف مصالح مملکت ارزیابی کرد و افزود: در شرایطی که دشمن برای ما خط و نشان میکشد و در فضای مجازی هزاران برنامه علیه ایران دارد و حتی به صورت آشکار چنگ به صورت ما می زند، ما نباید به صورت خودمان چنگ بیندازیم.
نماینده مردم رفسنجان با بیان اینکه تاکنون هیچ استیضاحی را امضا نکردم گفت: در گذشته طرح استیضاحی در مورد وزیر کشور را امضا کردم و بلافاصله متوجه موضوع استیضاح شدم و امضا خود را پس گرفتم.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس تاکید کرد: استیضاح به صلاح کشور نیست و قوای سه گانه باید با همدلی در راستای منویات رهبری انقلاب عمل کنند؛ اگر اختلاف سلیقه ای هم وجود دارد نباید باعث انشقاق شود.
وزیران کابینه دولت سیزدهم با انگیزه دغدغه حل مشکلات مردم را دارند
جلالی با بیان اینکه وزیران کابینه دولت سیزدهم با انگیزه دغدغه حل مشکلات مردم را دارند، گفت: برخی مواقع در مجلس تاسف میخورم که هر روز وزیران را برای سوال و یا استیضاح به صحن علنی مجلس، کمیسیون و یا فراکسیون می آورند؛ با این کار، این وزیر وقتی برای رسیدگی به امور مردم ندارد.
وی استیضاح را حق قانونی نمایندگان دانست و گفت: قانون حقی را برای نمایندگان مجلس در نظر گرفته است اما نباید ما برای هر موضوعی از این ابزار استفاده کنیم.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه مشکلات کشور با وفاق همدلی قابل حل است، اظهار داشت: نمایندگان میتوانند مشکلات خود را با وزیر مربوطه از طریق تعامل و گفتگو حل کنند نه اینکه خواستههای منطقهای و شخصی خود را با استیضاح پیگیری کنند.
جلالی خاطر نشان کرد، در مواردی نماینده اصرار بر تغییر فرماندار و یا استاندار دارد، اما وقتی وزیر مربوطه موافقت نمی کند بحث استیضاح را مطرح می کند که این رویه صحیح نیست.