جیرفت- ایرنا- بخش مراقبت های ویژه نوزادان (NICU) در بیمارستان آیت الله کاشانی جیرفت روز دوشنبه با حضور مدیران محلی راه اندازی شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا این بخش که با ۵۰ میلیارد ریال و هشت تخت افتتاح شده قرار است تا ۲۰ تخت توسعه یابد.

پیش از این تنها بیمارستان امام خمینی(ره) جیرفت دارای بخش NICU بود که کل جمعیت جنوب استان کرمان را پوشش می داد و نوزادانی که در بیمارستان آیت الله کاشانی به دنیا می آمدند و شرایط خاصی داشتند بناچار به بیمارستان امام خمینی(ره) یا شهر کرمان اعزام می شدند.

نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مراسم افتتاح این بخش خواستار تکمیل بیمارستان عنبرآباد شد و ادامه داد: با راه اندازی این بیمارستان بسیاری از کمبودها حل و فشار از روی جیرفت هم کاسته می شود.

ذبیح الله اعظمی یادآور شد: برای بخش بلوک جیرفت که بزودی به شهرستان تبدیل می شود و برای بخش ساردوئیه نیاز به بیمارستانی ۳۶ تختخوابی وجود دارد.

وی همچنین با اشاره به یکی از طرح های مجلس گفت: خواستیم مالیات دخانیات را افزایش و دریافتی آن را به بخش بهداشت و درمان اختصاص دهیم اما این طرح ۲ بار در مجلس رای نیاورد زیرا مافیای حوزه دخانیات مانع شد.

این نماینده مجلس همچنین بااشاره به آخرین وضعیت طرح ساماندهی نیروهای شرکتی در مجلس گفت: عزم جزم برای سامان دادن به نیروهای شرکتی در مجلس وجود دارد و حتما این اتفاق می افتد که انتظار داریم دولت و شورای نگهبان هم همکاری کنند.

اعظمی افزود: هفته آینده باقیمانده بررسی های این طرح انجام و به شورای نگهبان ارسال می شود که بعد از ۲ هفته به مجلس برمی گردد لذا اگر ایرادی باقی مانده بود بلافاصله رفع و برای اجرا ابلاغ خواهد شد.

تقسیم اعتبارات حوزه درمان در جنوب استان به صورت عادلانه باشد

فرماندار شهرستان جیرفت هم در این آیین اظهار کرد: مراکز بهداشتی جیرفت با کمبود نیروی پرستاری و پیراپزشکی مواجه هستند و از نمایندگان مجلس انتظار داریم به این موضوع توجه کنند.

احمد بلندنظر با اشاره به اینکه پرستاران به دلیل همین کمبود نیرو ۶۰ تا ۷۰ ساعت بیشتر از موظفی خود کار می کنند ادامه داد: کار پر استرس در بیمارستان نیاز به تحمل بالا دارد و پرستاران با ایثار و از خودگذشتگی به بیماران رسیدگی می‌کنند که فداکاری آنان در دوران اوج شیوع کرونا نیز قابل مشاهده بود.

وی افزود: تقسیم اعتبارات در جنوب استان بر اساس عدالت و شاخصه های بهداشتی و درمانی صورت گیرد و تمامی جنوب و شهرستان های جنوبی دیده شوند.

بلندنظر اضافه کرد: اعتباراتی که در اختیار فرماندار و کمیته برنامه ریزی قرار می گیرد بیشتر در حوزه های مراکز بهداشتی و روستاهاست و اعتبارات دانشگاه علوم پزشکی به صورت مستقیم در اختیارشان قرار می‌گیرد که نیاز به پیگیری نمایندگان مجلس دارد و ما هم آمادگی داریم از طریق استانداری پیگیری کنیم.

وی یادآور شد: افتتاح یک بخش و توسعه بخشی در بیمارستان‌های جیرفت فقط مختص این شهر نخواهد بود و دیگر شهرها هم از آن بهره‌مند می شوند.

کمبود نیروی علوم پزشکی

رییس علوم پزشکی جیرفت نیز در این مراسم گفت: وظیفه ذاتی خود می دانیم علاوه بر سیاست های کلی که پیش می‌بریم خدمات در حوزه زنان را گسترش دهیم و راه اندازی بخش NICU از آن جمله است.

علی اصغر خیرخواه افزود: پیش از این مجبور به اعزام زنان باردار به بیمارستان امام(ره) یا مرکز استان بودیم و کمبود تخت مراقبت های ویژه کودکان کاملا مشهود بود اما با تلاش همکاران این بخش راه‌اندازی شد و قصد ارتقای تخت های آن را نیز داریم.

وی ادامه داد: مطالبه بزرگ وزارت بهداشت کمبود نیرو است و از نمایندگان می خواهیم همراهی کنند و مجوز لازم برای افزایش نیرو داده شود.

خیرخواه خواهان اجرایی شدن و دریافت سه درصد بودجه به منظور توازن منطقه ای و رفع محرومیت شد و گفت: با دریافت این اعتبار بخش بزرگی از مشکلات این حوزه حل می شود.

جیرفت در جنوب استان کرمان قرار دارد.