به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، تفاهمنامه همکاری مشترک دانشگاه آزاد اسلامی و شورای سیاستگذاری ائمه جمعه روز دوشنبه به امضای محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و حجتالاسلام والمسلمین محمدجواد حاج علیاکبری رییس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه رسید.
این تفاهمنامه با هدف توسعه همکاریهای علمی و آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و تربیتی دانشگاه آزاد اسلامی و شورای سیاستگذاری ائمه جمعه و به منظور بهرهمندی متقابل از تواناییها، ظرفیتها و امکانات طرفین منعقد شد.
رئیس دانشگاه آزاد در این مراسم به ساختارسازیهای حضرت امام خمینی (ره) در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: دوره اول انقلاب اسلامی، ساختارسازی بسیار توانمندی توسط امام (ره) بنا نهاده شد و کارکردهای این ساختارها تا به امروز از انقلاب اسلامی در مقابل دشمنانی که قسم خورده بودند انقلاب یک روز هم نباشد، صیانت کرده است. م رهبر معظم انقلاب اخیراً بیان کردند که کارتر رئیسجمهور وقت آمریکا برای براندازی نظام جمهوری اسلامی ایران دستور صریح داده بود، اما سه عامل رهبری، مردم و ساختارهای انقلاب اسلامی باعث ناکامی دشمنان در اهداف شوم علیه انقلاب شده است.
طهرانچی ادامه داد: دورههای مختلفی در مشروطه و حتی زمان حیات آیتالله کاشانی را تجربه کردیم که مردم حرکت جدیدی به وجود آوردند اما به دلیل اینکه ساختارهای قوامیافته در کشور ایجاد نشد و تنها عامل رهبری و مردم در صحنه بود، این حرکت و قیامها نتوانست پایدار بماند.
وی با بیان اینکه ساختارهای اجتماعی در قوام حکومت تأثیر بسزایی دارد، اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب جهاد تبیین را درمقابل غوغاسالاری رسانهای دشمن و جنگ ترکیبی مطرح کردند و این مهم نیازمند ساختارهای اجتماعی است. دانشگاه آزاد اسلامی و شبکه ائمه جمعه به عنوان دو ساختار اجتماعی مهم جمهوری اسلامی ایران، توسط امام خمینی (ره) بنیانگذاری شد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه نمازجمعه نماد مقاومت مردم بوده و ارزش بالایی دارد، گفت: جمهوری اسلامی ایران دارای شبکههای اجتماعی فراگیر در کشور است و باید قدر این شبکه را بدانیم چرا که این قدرت شبکه ای می تواند جهاد تبیین را پشتوانهسازی کند. دانشگاه آزاد اسلامی و شورای سیاستگذاری ائمه جمعه با یکدیگر مأنوس بوده و ارتباط مثبتی دارند و یکی از برنامههای مهم من در سفرهای استانی، دیدار و گفتوگو با نمایندگان ولیفقیه و ائمه جمعه است که آنها را هدایتگران معنوی دانشگاه می دانیم. همچنین دفاتر تقریب مذاهب اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی با موافقت و همراهی ائمه جمعه در واحدهای دانشگاهی راهاندازی شده است.
طهرانچی با یادآوری اینکه سالانه ۳۰ تا ۳۵ درصد جوانان هر شهر وارد دانشگاه آزاد اسلامی می شوند، تصریح کرد: این دانشگاه یک اجتماع کاملاً هدایت گر و تأثیرگذار است که امکانات آن توسط مردم تهیه شده است و بسیاری از ائمه جمعه در ایجاد واحدهای دانشگاهی پیشگام بودند. از این رو دانشگاه آزاد اسلامی با مشارکت شورای سیاستگذاری ائمه جمعه می تواند تأثیر ائمه جمعه در ایجاد و گسترش این دانشگاه به عنوان یک نهاد فرهنگی، علمی و اجتماعی را تاریخنگاری کند.
وی ارتباط و تعامل دانشگاه آزاد اسلامی با شورای سیاستگذاری ائمه جمعه را ضروری دانست و گفت: جهاد تبیین اولویت جدی برنامههای این دانشگاه و معتقدیم این جهاد باید عالمانه و حکیمانه باشد. بخش حکیمانه جهاد تبیین باید از نهاد حوزههای علمیه استخراج شود و بخش عالمانه نیز توسط دانشگاه پشتوانهسازی شود و هر دوی آنها باید درکنار یکدیگر در جهاد تبیین نقشآفرینی و عقبهسازی کنند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به اجرای طرح پایش در این دانشگاه اشاره کرد و اظهار داشت: نظام پایاننامه و رساله دانشجویان تحصیلات تکمیلی و تولید دانش در دانشگاه آزاد اسلامی یک نظام یکپارچه است و سالانه ۱۰۰هزار تحقیق در یک چهارچوب و یک هدایت مستقیم در این دانشگاه انجام می شود که در این راستا با مشارکت شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، می توانیم در تأثیرگذاری آنها در حوزههای مختلف راهکارهای مناسب داشته باشیم.
شبکه ائمه جمعه حامی و پشتیبان شبکه دانشگاهی کشور و دانشگاه آزاد اسلامی است
براساس گزارش دانشگاه آزاد، حجتالاسلامو المسلمین حاج علیاکبری رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه نیز در ادامه این مذایم ضمن تبریک ولادت باسعادت حضرت زهرا (س) گفت: مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی که برآمده از انقلاب اسلامی و براساس یک تشخیص درست شکل گرفته، امروز با ظرفیت فراوان و در حوزه داخلی و بینالملل همراه با رشتههای گوناگون توانسته باعث بسط و گسترش آموزش عالی شود.
وی افزود: امروز به برکت انقلاب اسلامی در ۹۰۰ شهر و پایگاه، نمازجمعه که از بزرگ ترین کارها و حسنات انقلاب اسلامی است، برگزار میشود که منشأ خدمات و برکات زیادی شده است. شبکه ائمه جمعه نیز همیشه حامی و پشتیبان شبکه دانشگاهی کشور و دانشگاه آزاد اسلامی بودند و در شهرهای مختلف برخی از ائمه جمعه به شکلگیری و تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی در آن شهر کمک کردند و در بعضی از واحدها نیز ائمه جمعه به عنوان رییس دانشگاه و استاد مشغول به فعالیت بوده و هستند.
رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه به مأموریتهای این شورا در ارتباط با ارتقای کیفی نمازجمعه و نهاد امامت جمعه اشاره کرد و اظهار داشت: در هر دو مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی و شورای سیاست گذاری ائمه جمعه، شاهد تغییرات کیفی در راستای فرمایشات رهبر معظم انقلاب در گام دوم انقلاب اسلامی هستیم و امیدواریم هر دو مجموعه با نشاط و طراوت در انجام مأموریتهای خود و تحقق آرمانهای مشترک و ساخت ایران قوی گام بردارند.