زنجان – ایرنا – دانش آموزان استان زنجان با همکاری ۲ جانبه اداره های کل میراث فرهنگی و آموزش و پرورش استان، از آموزش صنایع دستی بهره‌مند می‌شوند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان روز دوشنبه در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: در راستای شعار هر خانه یک کارگاه صنایع دستی، این اداره کل کارشناسان صنایع دستی را جهت آموزش به مدارس اعزام می کند.

سید سعید صفوی اظهار کرد: آموزش مهارت صنایع دستی علاوه بر پاسداری از این میراث ارزشمند می تواند زمینه نوآوری و اشتغالزایی را در جامعه فراهم کند.

به گزارش ایرنا در زمان حاضر بیش از ۵۰ رشته صنایع دستی در استان زنجان وجود دارد که ملیله‌کاری، انگشترسازی، مسگری، چاروق دوزی، چاقوسازی، گیوه‌بافی، گلیم‌بافی، تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمت از رشته‌های شاخص صنایع‌دستی این استان به شمار می ورند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان همچنین از آمادگی پذیرش ۲۰ هزار دانش آموز استان جهت بازدید از اماکن، موزه ها و بناهای تاریخی این استان خبر داد و خاطرنشان کرد: با یک بررسی اجمالی که توسط کارشناسان در استان انجام شده است، دانش آموزان با وجود این همه مولفه ها و ظرفیت های تاریخی و تمدنی در استان، حتی محیط پیرامونی خود را آنچنان که باید نمی شناسند، از این رو حضور میدانی آنان در محوطه های تاریخی و میراثی می تواند بر آگاهی و شناخت آنان بیفزاید.

به گفته مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان در زمان حاضر این استان ۲ هزار اثر تاریخی طبیعی و معنوی دارد که از این تعداد ۹۱۴ اثر در فهرست آثار ملی و جهانی ثبت‌ شده است.