به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از روزنامه «فایننشال تایمز»، «اولوسگون اوباسانجو» رئیس جمهور سابق نیجریه و میانجی اصلی مذاکرات صلح اتحادیه آفریقا در گفت وگو با این روزنامه ضمن ارائه این آمار گفت: وقتی نوامبر سال گذشته، توافقنامه صلح بین شبه نظامیان شورشی تیگرای و دولت مرکزی در پرتوریا امضا شد، مقامات اتیوپی گفتند امضای این توافق مانع مرگ روزانه یک هزار نفر شده است.
براساس این گزارش، چهارشنبه گذشته شبه نظامیان منطقه تیگرای اعلام کردند که سلاح های سنگین خود را مطابق با مفاد توافقنامه صلحی که نوامبر گذشته با دولت اتیوپی در آفریقای جنوبی امضا کردند، تسلیم کرده اند.
درگیری ها در منطقه تیگرای در شمال اتیوپی در نوامبر ۲۰۲۰ آغاز شد، درآن زمان آدیس آبابا شورشیان تیگرای را متهم به حمله به ارتش فدرال و تصرف مناطق مجاور «امهره» و «عفر» کرد.
«تیم واندن پمپت» عضو یک گروه تحقیقاتی که درگیری ها در تیگرای را بررسی می کند، احتمال داد که آمار ارائه شده توسط اوباسانجو درست باشد.
پمپت گفت: بر اساس گزارشهای میدانی، تعداد تلفات احتمالا بین۳۰۰ تا۴۰۰ هزار غیرنظامی برآورد می شود که گرسنگی و و فقدان مراقبتهای درمانی بهداشتی یکی از علل افزایش این آمار است.
وی افزود که آمار غیررسمی حاکی از کشته شدن ۲۰۰تا۳۰۰ هزار نفر براثر نبرد است، اگرچه نمیتوان این آمار را به طور دقیق تأیید کرد.
درگیری ها در منطقه تیگرای، اتیوپی را در معرض خطر تجزیه قرار داده است، این کشور متشکل از ۸۰ گروه و طایفه قومی است که تا پیش از بروز جنگ، یکی از بالاترین نرخ رشد اقتصادی را در آفریقا داشت.
از سوی دیگر، «دانیل بیکیلی» رئیس حقوق بشر در اتیوپی با بیان اینکه بررسی برآوردهای خسارات باید با احتیاط فراوان انجام شود، گفت: شاید نتوانیم آمار کامل قربانیان را بدانیم ...به هرحال باید مراقب برآوردهای اغراق آمیز از تعداد کشته شدگان باشیم که توسط گروه های مختلف اعلام می شود.
برخی از مقامات اتیوپی تعداد واقعی تلفات را ۸۰ تا۱۰هزار نفر یعنی رقمی معادل تلفات جنگ۲۰۰۰-۱۹۹۸ در مرز بین اتیوپی و اریتره می دانند.
ماه گذشته، پلیس فدرال اتیوپی در چهارچوب توافقنامه صلح امضا شده بین دولت مرکزی و نیروهای محلی در این منطقه، در مرکز استان تیگرای مستقر شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، پلیس این حضور را نخستین حضور خود در ۱۸ ماه گذشته دراین منطقه اعلام کرده و افزوده است: این تازه ترین اقدام اجرایی در چارچوب توافقنامه صلح است.
جنگ در تیگرای اتیوپی یک سال پیش به مناطق همسایه آفار و آمهارا گسترش یافت. آبان سال پیش، نیروهای شبه نظامی تیگرای به سمت آدیس آبابا حرکت کردند اما با حمله نیروهای دولتی عقب نشینی کردند.
پس از آن در اسفند ماه سال گذشته آتشبس اعلام شد و دولت اتیوپی اعلام کرد که کمکهای غذایی مورد نیاز را به منطقه میرساند.