تهران- ایرنا- آژانس انرژی اتمی ژاپن اعلام کرد که بازفرآوری سوخت هسته‌ای مصرف شده در این کشور به هزینه‌ای برابر با ۳۶.۱ میلیارد ین (۲۸۰ میلیون دلار) نیاز دارد که از جیب مالیات‌دهندگان تامین خواهد شد.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از ژاپن‌تایمز، آژانس انرژی اتمی ژاپن تخمین زده که برای اصلاح ذخیره‌های زباله‌های رادیواکتیو بی‌کیفیت در استخری در کارخانه بازفرآوری «توکای»، نیاز به هزینه ۳۶.۱ میلیارد ینی (۲۸۰ میلیون دلار) است. این مرکز اولین مرکز ژاپن برای بازفرآوری سوخت هسته‌ای مصرف شده است.

حدود ۸۰۰ محفظه سوخت مصرف شده «رادیواکتیو ترانس اورانیک یا ضایعات TRU» در مرکز فرآوری سوخت هسته‌ای توکاری وجود دارند. عمده این سوخت‌ها بین سال‌های ۱۹۷۷ تا ۱۹۹۱ در نیروگاه‌های هسته‌ای ژاپن مصرف شده که دارای سطح بالایی از تشعشعات رادیواکتیو هستند.

مرکز بازفرآوری سوخت هسته‌ای توکاری در روستایی در استان ایباراکی در شمال شرقی توکیو قرار دارد.

ضایعات موجود شامل قطعات از میله‌های سوخت با روکش فلزی است که سوخت هسته‌ای مصرف شده طی آن بازفرآوری می‌شوند. در نهایت سوخت بازفرآوری شده در محلی بیش از ۳۰۰ متر پایین‌تر از سطح دریا دفن خواهند شد.

براساس این گزارش، آژانس انرژی اتمی ژاپن تخمین زده که ۱۹.۱ میلیارد ین برای ساخت یک انبار جدید برای نگهداری کانتینرها و ۱۷ میلیارد ین برای ساختمانی که استخر ذخیره‌سازی و تجهیزات جرثقیل برای گرفتن ظروف را پوشش می‌دهد، مورد نیاز است.

۷۹۴ کانتینر هریک دارای حدود ۸۰ سانتی‌متر قُطر، ۹۰ سانتی‌متر ارتفاع و یک تن وزن دارند و بسیاری از آنها یا به پهلو خوابیده یا در استخر واژگون شده‌اند. شکل برخی از آنها به دلیل ضربه خوردن تغییر کرده است.

با وجودی که این آژانس می‌گوید که تاسیسات توکای از نظر زمین‌لرزه و سونامی ایمن است اما اقدامی در جهت بهبود شرایط نگهداری سوخت‌های مصرف شده انجام نشده است.

براساس این گزارش، فرآیند بازفرآوری این میله‌های سوخت طبق برنامه باید ۱۰ سال پیش آغاز می‌شد اما به نظر می‌رسد که این فرآیند در اواسط ۲۰۳۰ آغاز شود.