محمودعباس زاده مشکینی در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی ایرنا، درباره تلاش برخی نمایندگان برای استیضاح وزرا گفت: بنده تاکنون هیچ استیضاحی را امضاء نکردهام و معتقدم که نمایندگانی که نسبت به برخی از وزرا نقدهایی دارند به جای طرح استیضاح، تعامل و گفتمان را در دستور کار خود قرار دهند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: نمایندگان در شرایط فعلی به جای طرح استیضاح بهتر است با روش های جایگزین مشکلات اساسی و ملی را با وزرا درمیان گذاشته تا نقدها شنیده شود و مسوولان اجرایی نسبت به رفع آنها اقدام کنند.
نماینده مردم مشکین شهر در مجلس یادآور شد: استیضاح هرچند حق نمایندگان مجلس است و آنها هم تحلیل قابل قبولی از مسائل و مشکلات کشور دارند ولی واقعیت این است که اولویت مجلس در شرایط فعلی کشور بررسی لوایح بودجه و برنامه هفتم توسعه بوده و بهتر است نمایندگان به جای طرح استیضاح این دو موضوع مهم را رصد کرده و به سرانجام برسانند.
وی با بیان اینکه تعامل دولت و مجلس بهترین گزینه برای رفع دغدغهها و چالش های اقتصادی و غیراقتصادی در کشور است، عنوان کرد: اگر وزیری استیضاح شود در این صورت باید وزارتخانه با سرپرست اداره شده تا وزیر جدید معرفی و از صحن مجلس رای اعتماد بگیرد که همین فرآیند بیش از سه ماه آن وزارتخانه را از برنامهها دور خواهد کرد. از طرفی ووزیر جدید هم حداقل به یک سال زمان برای اجرای برنامههای مورد نظر احتیاج دارد که همه این شرایط در عمل ضربه به امور اجرایی کشور است.
عباس زاده مشکینی اضافه کرد: اگر گرههایی که در حوزه اجرا وجود دارد با روشهایی به غیر از استیضاح حل شود، قطعا هزینه کمتری به کشور تحمیل خواهد کرد ولی باید مجلس به این تشخیص برسد که استیضاح را در زمان درست در دستور کار قرار دهد.
این نماینده مجلس با بیان اینکه حدود ۲۹۰ نماینده مجلس در منافع ملی هم نظر هستند، یادآور شد: در مورد روشهای تحقق منافع ملی ممکن است اختلاف نظر وجود داشته باشد و از آنجا که برخی از استانها همچنان با محرومیت در حوزههایی دچار هستند، نماینده را وادار به طرح استیضاح میکند.
وی خاطرنشان کرد: در مجلس یازدهم استیضاح برخی از وزرای دولت مطرح شد ولی نسبت به زمان رای اعتماد، رای بیشتری کسب کردند که نشان دهنده رویکرد مجلس و نمایندگان برای شنیده شدن دغدغهها و مشکلات موجود جامعه از سوی مسوولان است و به دنبال حذف فیزیکی آنها نیستند.