به گزارش ایرنا، اگرچه روز گذشته هیچ فوتی ناشی از ابتلا به کرونا در کشور به ثبت نرسید اما ساده انگاری است که با چنین آمارهایی خطر شیوع موج هشتم کرونا و ابتلا به سویه های جدید این ویروس را جدی نگیریم.
نباید فراموش کنیم این روزها برخی کشورها که تا مدت ها مرگ و میر ناشی از کرونا نداشتند در دام موج های جدید شیوع این ویروس قرار گرفته و تعداد مرگ و میرها و مبتلایان در آنها دوباره به اوج رسیده و مشغول به اعمال محدودیت و قرنطینه عمومی شده اند.
اواخر هفته گذشته نخستین مورد فوتی ناشی از ابتلا به کرونا پس از گذشت بیش از ۲ ماه در قزوین به ثبت رسید تا همراه با افزایش شمار مبتلایان زنگ خطر شیوع سویه های جدید ویروس کووید ۱۹ در این استان به صدا دربیاید.
براساس آخرین وضعیت رنگ بندی کرونایی کشور در حال حاضر ۲ شهرستان از پنج شهرستان استان قزوین شامل تاکستان و بویین زهرا در وضعیت زرد، به معنای نسبتا پرخطر قرار دارند.
تعداد بستری بیماران کرونایی در بیمارستان های استان قزوین نیز نسبت به پایان آذرماه با شیب ملایم در حال افزایش است با این حال افراد بسیار کمی همچنان مقید به رعایت دستورالعمل های بهداشتی همچون استفاده از ماسک، شست و شوی دست ها و فاصله گذاری اجتماعی هستند.
خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) قزوین در این گزارش با دست اندرکاران ستاد پیشگیری و مقابله با کرونای این استان به گفت و گو پرداخته تا مخاطبان از آخرین وضعیت شیوع این ویروس و واکسیناسیون شهروندان مطلع شوند.
تاکنون موردی از زیرسویه جدید کرونا در قزوین مشاهده نشده است
دکتر بهزاد نجف پور، پزشک و مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی قزوین در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: خوشبختانه تاکنون موردی از زیرسویه جدید کرونا در استان مشاهده نشده اما این مساله دلیلی برای ساده انگاری نسبت به خطرات این ویروس و نادیده گرفتن قدرت کرونا در موج های جدید شیوع نیست.
وی با بیان اینکه برخلاف تصور خیلی ها کرونا هنوز تمام نشده و همین حالا نیز در نقاط مختلف دنیا افراد زیادی را درگیر خود کرده و روزانه بسیاری از مردم جهان را به کام مرگ می کشاند، هشدار داد: صورت سرایت سویه های جدید کرونا چندین برابر بیشتر است و ابتلای یک فرد و عادی انگاری او می تواند در زمان کوتاهی ده ها فرد را به این ویروس گرفتار کند.
این پزشک با اشاره به شباهت های کرونا و آنفلوانزا و حساسیت های فصلی، اظهار کرد: تشخیص اینکه این علائم مربوط به کدام بیماری است تنها با انجام آزمایشات مشخص شده و مطابق با نوع ویروس و شرایط بیمار اقدامات درمانی لازم انجام می شود و یا در صورت نیاز به بستری، فرد به بیمارستان معرفی خواهد شد.
نجف پور همچنین یادآور شد: افرادی که علائم کرونا یا آنفلوانزا در آنها بروز پیدا می کند باید از خوددرمانی خودداری کرده و سریع به پزشک مراجعه و سپس قرنطینه و استراحت را در دستور کار خود قرار دهند.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی قزوین تصریح کرد: در سویه جدید علامت شایع گلودرد و گرفتگی بینی است و سرفه و مشکلات تنفسی در آن به نسبت سویه های قبلی کمتر است.
نجف پور به بیماران مبتلا به کرونا توصیه کرد برای بهبودی زودتر و غلبه بر این ویروس، ضمن استراحت کافی و عدم فعالیت بدنی سنگین، مایعات فراوان بنوشند تا آب بدنشان از دست نرود.
بیشتر بخوانید:
علایم زیرسویه های جدید اومیکرون چیست؟
استقبال ضعیف شهروندان قزوینی از واکسن یادآور کرونا
دکتر عبدالله دیده بان، رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی قزوین نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اهمیت تزریق واکسن کرونا علیه ابتلا به این ویروس، گفت: تاکنون کمتر از نیمی از جمعیت بالای ۱۸ سال استان قزوین واکسن دز سوم کرونا را دریافت کرده اند.
این مسوول حوزه بهداشت و درمان اضافه کرد: در صورت مشارکت آحاد جامعه از واکسیناسیون همچون مراحل اول و دوم تزریق عمومی واکسن کرونا، شاهد افزایش سطح ایمنی جامعه نسبت به زیرسویه جدید این ویروس خواهیم بود، در غیر این صورت امکان مواجهه با موج جدید و همه گیری دور از ذهن نیست.
وی با بیان اینکه نزدیک به ۴۹ درصد جمعیت استان واکسن دز سوم علیه کرونا را تزریق کرده اند، افزود: این در حالی است که هنوز بهترین و مهمترین راه پیشگیری از ابتلا به کرونا تزریق واکسن است ولی استقبال شهروندان قزوینی از دریافت واکسن یادآور مناسب نیست.
دیده بان در ادامه خاطرنشان کرد: راه های پیشگیری از همه گیری کرونا تغییر نکرده و شهروندان با رعایت نکات بهداشتی مانند استفاده از ماسک سه لایه بهداشتی، شست و شوی مداوم دست ها با صابون، رعایت فاصله گذاری اجتماعی، عدم حضور در اماکن پرازدحام و تزریق واکسن یادآور می توانند تا حد زیادی خود را از ابتلا به سویه های جدید این ویروس در امان نگاه دارند.
دکتر دیده بان از آمادگی تمامی مراکز خدمات جامع سلامت و خانه های بهداشت شهری و روستایی استان قزوین برای تزریق واکسن کرونا خبر داد و اظهار کرد: افرادی که ۶ ماه از آخرین نوبت تزریق واکسن کرونای آنها می گذرد می توانند نسبت به تزریق واکسن یادآور اقدام کنند.
وی، از برکت، نورا، سینوفارم، اسپایکوژن، برکت پلاس و فخرا به عنوان انواع واکسن کرونای موجود در این استان نام برد و اضافه کرد: در حال حاضر ۸۳ مرکز خدمات جامع سلامت یا پایگاه سلامت در شهرها و روستاهای قزوین (جدول مکان های تزریق واکسن کرونا در استان قزوین ) آماده تزریق واکسن کرونا به هم استانی ها هستند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی قزوین با بیان اینکه در پایان آذر ماه تعداد بیماران کرونایی بستری شده در بیمارستان های قزوین ۳۲ نفر بود، افزود: این آمار با شیب ملایم در ماه جاری افزایش یافت، مثلا در هفدهم دی ماه آمار بستری ها به ۶۵ نفر افزایش یافت و در حال حاضر نیز ۵۰ بیمار بستری هستند.
بیشتر بخوانید:
ضرورت تزریق سالانه واکسن کرونا
رعایت نکات بهداشتی و تزریق واکسن به مثابه یک مسوولیت اجتماعی
ابوالحسن کبیری، جانشین ستاد پیشگیری و مقابله با کرونای استان قزوین نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا یادآور شد: خطر شیوع موج هشتم کرونا جدی است و باید با مراقبت های بهداشتی لازم، به ویژه تزریق واکسن یادآور از این مرحله عبور کنیم.
وی اظهار کرد: موجودی واکسن کرونا در کشور از جمله استان قزوین بسیار مطلوب است و شهروندان برای تزریق، از بین انواع واکسن های داخلی و خارجی حق انتخاب دارند.
جانشین ستاد پیشگیری و مقابله با کرونای استان قزوین با بیان اینکه دولت سیزدهم در زمینه کنترل کرونا و تولید و تزریق واکسن مقابله با این ویروس عملکرد خوبی از خود به نمایش گذاشت، تصریح کرد: برای پیشگیری از درگیر شدن با سویه های جدید یا موج هشتم این بیماری که اکنون کشورهای زیادی را با خود درگیر کرده و روزانه شاهد ابتلا و مرگ تعداد زیادی از انسان ها هستیم به همکاری جدی مردم نیاز داریم.
وی با اشاره به وضعیت مطلوب کشورمان از حیث برخورداری از انواع واکسن های داخلی و خارجی برای مقابله با این ویروس، افزود: آمریکا و غرب پس از تولید واکسن کرونا از ارایه آن به میهن ما خودداری کردند اما با همت دانشمندان خود در ردیف معدود کشورهای تولیدکننده این واکسن قرار گرفتیم.
کبیری با بیان اینکه رعایت نکات بهداشتی از سوی مردم باید برای پیشگیری از ابتلا به کرونا به عنوان یک مسوولیت اجتماعی مورد توجه قرار گیرد، اضافه کرد: در همین راستا از شهروندان تقاضا داریم برای حفظ سلامت خود و دیگران همانند گذشته خطر ابتلا به کرونا را جدی بگیرند و نسبت به رعایت دستورالعمل های بهداشتی به ویژه در تاکسی، اتوبوس، رستوران ها و اصناف عمل کرده و تزریق واکسن یادآور را نیز مورد توجه جدی قرار دهند.
به گزارش ایرنا، از ابتدای شیوع کرونا در استان قزوین تاکنون ۱۴۵ هزار و ۸۳۹ نفر ابتلای قطعی به کرونا شناسایی، ۵۵ هزار و ۷۴۴ نفر در بیمارستان ها بستری و ۲ هزار و ۹۶۳ نفر نیز بر اثر این بیماری جان خود را از دست داده اند.