جیمز کاریوکی دیپلمات انگلیس در سازمان ملل ملل متحد روز دوشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت سازمان ملل در مورد یمن مدعی شد: همه گامها به سوی یک راهحل سیاسی به رهبری یمن و تحت نظارت سازمان ملل، گامهایی به سوی صلح طولانی است که یمنیها شایسته آن هستند.
این دیپلمات انگلیسی افزود: ما باید تلاشها را برای بهبود فوری وضعیت بشردوستانه در کنار رسیدگی به عوامل درازمدت بحران انسانی در این کشور را افزایش دهیم.
دیپلمات دولت انگلیس در سازمان ملل مدعی شد: ممانعت حوثی ها (انصارالله) از صادرات نفت، دولت یمن را با تنگنای اقتصادی وخیم مواجه کرده است. ما از جامعه بینالمللی میخواهیم که تمام اقدامات را برای کاهش این تأثیر و حمایت از دولت یمن در این زمان حساس انجام دهد.
این مقام انگلیسی ادعا کرد: ما خواستار پایان فوری محدودیتها هستیم که توانایی زنان یمنی را برای ارائه و دسترسی به کمکهای حیاتی کاهش میدهد.
این در حالی است که معاون سفیر روسیه در سازمان ملل تاکید کرد: تثبیت تنها از طریق گفتوگوی مستقیم با «انصارالله» که مدتهاست به واقعیت عینی موازنه قدرت نظامی-سیاسی در یمن تبدیل شده است، محقق میشود.
دیمیتری پولیانسکی اظهار داشت: جامعه بین المللی باید تمام تلاش خود را برای بازگرداندن صلح به یمن انجام دهد.
معاون نمایندگی روسیه تصریح کرد: در عین حال، نشانههای فزاینده حاکی از آن است که هدف نهایی همکاران ما تضمین حل و فصل دائمی مشکلات برجسته یمن نیست بلکه آنها به دنبال تضمین صادرات بیمانع منابع انرژی یمن به جهان هستند.
این دیپلمات کشور روسیه افزود: روسیه معتقد است این رویکرد فرصت طلبانه برای چشم انداز صلح پایدار بسیار مضر است.
عربستان سعودی از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی از جمله امارات و با کمک و چراغ سبز آمریکا، حملات گستردهای را علیه یمن - فقیرترین کشور عربی - آغاز کرد تا به بهانه بازگرداندن عبدربه منصور هادی رئیس جمهور مستعفی و فراری این کشور به قدرت، به اهداف و زیاده خواهیهای سیاسی خود جامه عمل بپوشاند.
اما ائتلاف سعودی در سایه مقاومت دلاورانه مردم و نیروهای مسلح یمن و عملیات موشکی و پهپادی ویژه آنها در رسیدن به این اهداف شکست خورد و مجبور به قبول آتش بس شد که این آتشبس نیز پس از سه مرحله دو ماهه در نتیجه کارشکنیهای ائتلاف متجاوز عربی پایان یافت و دیگر تمدید نشد.