«محمد حیدری» عصر سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اختصاص این میزان اعتبار در ادامه پیگیری های به عمل آمده و تشکیل قرارگاه مصوبات سفر رییس جمهور به قصرشیرین تخصیص پیدا کرده است که از مجموع این اعتبار ۱۶ میلیارد تومان برای مرز رسمی خسروی و پنج میلیارد تومان به پایانه مرزی پرویزخان اختصاص دارد.
وی اظهار کرد: امید است این اعتبار بتواند بخشی از زیرساخت های مرز خسروی را برای اربعین سال آینده و ایرادات و اشکالاتی که در مرز رسمی پرویزخان وجود دارد، برطرف کند.
سرپرست فرمانداری قصرشیرین گفت: تلاش همکاران ما این است از سرفصل های اعتبارات رییس جمهور در بخش های مختلف اعتباراتی برای توسعه زیرساخت های شهرستان اخذ شود که از مجموع اعتبارات شهرستانی تاکنون ۱۶ درصد تخصیص داشتیم که به نسبت تخصیص قابل توجهی است.
حیدری ادامه داد: تلاش ما و استاندار کرمانشاه این است این تخصیص تا پایان امسال و سال آینده به بالای ۶۰ درصد برسد چون شهرستان ما نیاز به اعتبارات سنگین ملی دارد و طرح های ما از منطقه آزاد تجاری صنعتی قصرشیرین، مرزهای پرویزخان و خسروی و سامانه گرمسیری همگی استانی و ملی هستند و از این رو نیاز به جذب اعتبارات ملی دارد و عمده تمرکز ما باید برای پیگیری اعتبار از محل منابع ملی است چون منابع استانی جوابگوی ما نیست.
وی اضافه کرد: توسعه مرز خسروی به منظور جداسازی مرز تجاری از دروازه زیارتی است تا این فعالیت ها کاملا به صورت منفک در مرزها انجام شوند در واقع اصلاح ساختاری به لحاظ آمایش فضایی ایجاد شود.
نماینده عالی دولت در قصرشیرین گفت: امید است با تزریق اعتبار توسعه مرزها شاهد تحول و توسعه پایانه های مرزی خسروی و پرویزخان باشیم.
حیدری تصریح کرد: هم اکنون روزانه ۸۵۰ کامیون کالای صادراتی از مرز پرویزخان و بیش از ۵۰۰ کامیون کالا از مرز خسروی به عراق صادر می شود و این مرزها نقشی مهم و اثرگذار در اقتصاد ملی کشور ایفا می کنند.
کرمانشاه ۲ مرز رسمی و پنج بازارچه مرزی دارد
استان کرمانشاه در مجموع ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد و در امتداد این مرز ۲ مرز رسمی و پنج بازارچه مرسی فعال است و سالانه بیش از سه میلیارد دلار کالا از این مرزها به خارج از کشور صادر میشود.
شهرستان مرزی قصرشیرین با بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت در غرب کرمانشاه، با عراق ۱۸۶ کیلومتر مرز دارد که در امتداد این مرز، ۲ معبر رسمی پرویزخان و خسروی قرار دارد که مبادلات اقتصادی، تجاری و صادرات کالا به اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق از این ۲ مرز انجام میشود.
مرز رسمی پرویزخان قطب اقتصادی غرب کشور و از مرزهای فعال است و ۴۵ درصد صادرات کالاهای غیر نفتی از کشورمان به کشور عراق از طریق این مرز صورت میگیرد.
هم اکنون عمده کالاهای صادراتی از مرز رسمی پرویزخان قصرشیرین با مناطق کردنشین عراق به ویژه شهرهای کلار، سلیمانیه، موصل، خانقین و کرکوک در بخش مرکزی این کشور انجام میشود.
مرز خسروی در ۲۰ کیلومتری قصرشیرین دارای بزرگترین پایانه زمینی بین المللی خاورمیانه است.