مشهد - ایرنا - برودت هوای چند روز گذشته خراسان رضوی، که منجر به مجازی شدن کلاس‌ها و فعالیت مراکز آموزشی و نیز دورکاری ادارات شد، میزان شیوع کرونا و مراجعه به مراکز منتخب واکسیناسیون در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد را هم به میزان چشمگیری کاهش داد.

به گزارش ایرنا، متولیان حوزه سلامت، کاهش نسبی آمار مراجعان سرپایی و بیماران بستری مبتلا به کرونا را ناشی از برودت هوا و یخبندان و به دنبال آن تعطیلی مراکز آموزشی و دورکاری ادارات و نیز کاهش تردد و در نتیجه اُفت احتمال درگیری و ابتلای افراد به این ویروس عنوان می کنند.

این در شرایطی بود که به گفته دست اندرکاران این حوزه، جهش ویروس کرونا و پیدایش سویه‌های جدید آن در جهان و نیز برخی نقاط ایران و از سویی عدم تکمیل واکسیناسیون، آغاز فصل سرما و رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی زمینه‌ساز آغاز موج هشتم این بیماری شده است.

اما به دلیل موارد ذکر شده و کاهش حضور افراد در تجمعات و مکان‌های شلوغ، سبب کند شدن چرخه انتقال ویروس در بین افراد جامعه شده است که این امر نیز یکی دیگر از دلایل پایین بودن آمار ابتلا به کرونا است.

۴۳ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان های خراسان رضوی بستری هستند

مجموع بستری شدگان کرونا در بیمارستان های زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد به ۴۳ نفر رسید

رییس کمیته رسانه و اطلاع‌رسانی قرارگاه مدیریت کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز به خبرنگار ایرنا گفت: طی شبانه روز گذشته پنج بیمار جدید مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های زیر پوشش این دانشگاه در خراسان رضوی بستری شدندکه مجموع آنها به ۴۳ مورد رسید.

دکتر محمد پهلوان افزود:  هم اکنون ۱۲ بیمار بدحال مبتلا به کرونا در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌های زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد بستری و تحت درمان هستند.

وی ادامه داد: همچنین طی این بازه زمانی هیچ مورد فوتی ناشی از ابتلا به کرونا در بیمارستان‌های زیر پوشش این دانشگاه ثبت و گزارش نشده است.

رییس کمیته رسانه و اطلاع‌رسانی قرارگاه مدیریت کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: از ابتدای شیوع کرونا تاکنون یک میلیون و ۹۳۸ هزار و ۴۷۱ تست آزمایشگاهی در این دانشگاه انجام شده است و بیش از ۵٣۰ هزار بیمار مبتلا به کرونا شناسایی شده‌اند.

دکتر پهلوان افزود: تداوم همکاری مردم در رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، حفظ فاصله اجتماعی، استفاده از ماسک و تکمیل واکسیناسیون نقش موثری در کاهش و قطع زنجیره انتقال کرونا دارد.

۱۴ شهرستان خراسان رضوی در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند

تعداد شهرستانهای با وضعیت زرد کرونایی در خراسان رضوی با شیوع موج جدید ویروس کووید۱۹، نسبت به هفدهم دی ماه ۲ برابر شد.

رییس کمیته رسانه و اطلاع‌رسانی قرارگاه مدیریت کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: تعداد شهرستانهای با وضعیت زرد کرونایی در خراسان رضوی با شیوع موج جدید ویروس کووید۱۹، اکنون نسبت به هفدهم دی ماه ۲ برابر شده است.

دکتر پهلوان افزود: بر اساس اعلام وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، هم اکنون ۱۴ شهرستان‌ استان خراسان رضوی شامل بردسکن، درگز، رشتخوار،؛ سبزوار، ششتمد، زاوه، فریمان، قوچان، مه ولات، گناباد، نیشابور، زبرخان، سرخس و خلیل‌آباد در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.

وی ادامه داد: این در حالی است که در هفدهم دی ماه هفت شهرستان خراسان رضوی شامل بردسکن، خلیل آباد، زاوه، درگز، سرخس، فریمان، گناباد، نیشابور در وضعیت زرد کرونایی قرار داشتند.

رییس کمیته اطلاع رسانی کووید۱۹ دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: هم اینک مشهد و ۱۸ شهرستان دیگر استان خراسان رضوی در وضعیت آبی کرونایی قرار داشته و هیچ یک از شهرستان‌های این استان در وضعیت قرمز و نارنجی کرونایی قرار ندارند.

اضافه شدن ۱۲ مرکز جدید واکسیناسیون کرونا در خراسان رضوی

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: با شیوع موج هشتم کرونا، علاوه بر تمامی مراکز و خانه‌های بهداشت و پایگاه‌های سلامت، ۱۲مرکز جدید واکسیناسیون کرونا در مناطق زیر پوشش این دانشگاه در خراسان رضوی اضافه شده است.

دکتر ناصر امینی افزود: از این تعداد مرکز هشت مرکز در مشهد و چهار مرکز در شهرستان های بزرگ استان خراسان رضوی دایر شده است که این مراکز در نوبت‌های صبح و عصر ایام هفته از ساعت ٧:٣۰ تا ١٩:٣۰ فعال هستند.

وی ادامه داد: هم اینک سبد واکسیناسیون کرونا شامل چهار واکسن از جمله واکسن‌های برکت، سینوفارم، نورا و اسپایکوژن است که در تمامی مراکز تجمیعی واکسیناسیون، مراکز خدمات جامع سلامت و پایگاه‌ها و خانه‌های بهداشت، واکسن های تک دُز شامل برکت و سینوفارم تزریق می شود اما در ۱۲ مرکز جدید تجمیعی واکسیناسیون کرونا علاوه بر واکسن‌های تک دُز واکسن‌های ۱۰ و ۱۴ دزی شامل واکسن نورا و اسپایکوژن نیز تزریق می‌شود.

این مسوول بیان کرد: هم‌اکنون واکسن‌های کرونا به تعداد کافی موجود است و مشکلی از بابت کمبود واکسن وجود ندارد و تنها نیازمند حضور پررنگ مردم در مراکز واکسیناسیون کرونا هستیم.

مثبت شدن نتیجه تست کرونای سه نفر از مراجعان سرپایی در مناطق زیر پوشش علوم پزشکی مشهد

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: میزان مراجعان سرپایی به مراکز منتخب کرونا طی روزهای اخیر و با توجه به افزایش برودت هوا تغییر محسوسی نداشته است اما افزایش شهرهای باوضعیت زرد کرونایی از چهار شهر به ۱۱ شهر نشان دهنده بالا بودن تعداد مراجعات است.

موارد مثبت ابتلا به کرونا طی چند روز اخیر افزایش نداشته است و روزانه بین ۲ تا سه مورد از تست‌های کرونا در خراسان رضوی مثبت می‌شود.

دکتر امینی با اشاره به این که تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها طی روزهای اخیر سبب کاهش تجمعات و شکسته شدن زنجیره انتقال ویروس کرونا شده است، افزود: میزان مراجعات سرپایی به این مراکز طی ۲۴ ساعت گذشته بیش از ۱۴۰ مورد بوده اما موارد مثبت ابتلا به کرونا افزایش نداشته است و روزانه بین ۲ تا سه مورد از تست‌های کرونا مثبت می‌شود.

وی ادامه داد: همچنین روزانه بین ۲۰ تا ۴۵ بیمار دارای مشکلات حاد تنفسی از جمله آنفلوآنزا، کرونا، سرماخوردگی و آسم و غیره در بیمارستان‌های زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد بستری می‌شوند که از این تعداد حدود سه نفر مبتلا به کرونا هستند.

روزهای پایانی دی ماه بهترین زمان برای واکسیناسیون علیه پیک هشتم کرونا

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: بر اساس گفته متخصصان پیک موج هشتم در بهمن ماه امسال خواهد بود لذا با توجه به این فرصت کوتاهی که داریم بر تزریق دز یادآور تاکید می‌شود چرا که از زمان تزریق واکسن تا ایجاد ایمنی در بدن حدود ۲ هفته زمان می‌برد.

دکتر امینی افزود: بنابراین به تمام افراد بالای ۱۸ سالی که از آخرین دز واکسنشان ۶ ماه گذشته است توصیه می‌شود نسبت به تکمیل واکسیناسیون و دریافت دزیادآور در راستای مقابله با زیرسویه‌های جدید و  اقدام کنند.

وی ادامه داد: همچنین علاوه بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی بر استفاده از ماسک به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری های ویروسی و حاد تنفسی به ویژه کرونا، آنفلوانزا و سرماخوردگی نیز توصیه می‌شود.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: بحث تهویه مناسب هوا در مراکز تجمعی سربسته و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی نیز باید مدنظر قرار گیرد.

دکتر ناصری افزود: از عموم مردم می خواهیم در صورت داشتن علائم بیماری های تنفسی هرچه سریعتر به مراکز درمانی مراجعه کنند تا مورد معاینه پزشک قرار گیرند و تست کرونا انجام شود تا در صورت مثبت شدن تست، فرد قرنطینه و درمان شود .

۹۵ درصد از افراد واجد شرایط، دز یادآور واکسن کرونا را دریافت نکرده‌اند

از مجموع حدود ۱۶۰ هزار نفری که ۶ ماه از آخرین دز واکسنشان گذشته و واجد شرایط دریافت دز یادآور واکسن کرونا هستند تنها پنج درصد معادل بیش از هشت هزار و ۵۰۰ نفر از گروه هدف در بین جمعیت ایرانی و اتباع زیر پوشش این دانشگاه برای دریافت دز یادآور این واکسن اقدام کرده‌اند.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: طی ماه های اخیر استقبال خوبی از واکسن دز یادآور کرونا نشده است اما در دی ماه امسال با شیوع موج هشتم کرونا از مجموع حدود ۱۶۰ هزار نفری که ۶ ماه از آخرین دز واکسنشان گذشته و واجد شرایط دریافت دز یادآور هستند تنها پنج درصد معادل بیش از هشت هزار و ۵۰۰ نفر از گروه هدف در بین جمعیت ایرانی و اتباع زیر پوشش این دانشگاه برای دریافت دز یادآور این واکسن اقدام کرده‌اند.

دکتر امینی افزود: پایین بودن میزان تزریق دز یادآور دغدغه و نگرانی متولیان حوزه سلامت در این روزها است چرا که عدم مراجعه برای تکمیل واکسیناسیون سبب شیوع این بیماری در سطح جامعه خواهد شد لذا لازمه پیشگیری از شیوع این بیماری، افزایش مشارکت عموم مردم در تکمیل واکسیناسیون است.

مدیریت تخت‌های بستری بیماران مبتلا به کرونا در مراکز درمانی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی 

جانشین معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز به خبرنگار ایرنا گفت: با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته مشکلی در حوزه تامین تخت‌های بیمارستانی و ارائه خدمات بیمارستانی به بیماران در پیک جدید کرونا وجود ندارد و پیش‌بینی‌های لازم در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی مورد نیاز نیز برای این کار صورت گرفته است.

دکتر ایوب توکلیان با اشاره به پیش‌بینی فعالیت مجدد کمیته علمی کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد به منظور بررسی سویه های جدید بیماری کرونا و تدوین پروتکل‌های جدید درمانی افزود: تجهیزات اکسیژن رسان و سی تی اسکن نیز به زودی رفع نقص می‌شود تا خللی در روند ارائه خدمت به بیماران ایجاد نشود.

وی با بیان اینکه بخش زیادی از کمبودهای دارویی بیمارستان‌ها مرتفع شده است و سایر موارد نیز به زودی برطرف می‌شود، گفت: سویه جدید کرونا در واقع یک زیر سویه از اومیکرون است که علاوه بر مشکلات تنفسی، ناراحتی های گوارشی، تب و بیحالی را نیز برای بیماران ایجاد می‌کند.

جانشین معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه بدن درد و خستگی نیز از دیگر علایم ابتلا به سویه جدید کرونا است، اظهار داشت: پیش بینی می شود افراد دارای بیماری زمینه‌ای احتمال  بیشتری برای ابتلا به نوع بدحال بیماری داشته باشند.