به گزارش ایرنا از عربی ۲۱، شورای حاکمیت سودان با انتشار این خبر افزود: دراین دیدار البرهان روابط پایدار و قدیمی میان ترکیه و سودان را ستود و بر تمایل کشورش برای تقویت روابط بین "دو کشور و ملت دوست" در همه سطوح تاکید کرد.
این مقام سودانی، سفر هاکان فیدان به خارطوم را نشاندهنده علاقه طرفین به تقویت همکاریهای دو کشور دانست.
رئیس سرویس اطلاعاتی ترکیه نیز با ثمربخش دانستن این دیدار تاکید کرد: ترکیه و سودان به اهداف مشترک خود از همکاری و هماهنگی دوجانبه در زمینه موضوعات موردتوجه دو کشور، دست یافته اند.
هاکان فیدان در سفر خود به خارطوم همچنین با محمد حمدان دقلو (حمیدتی) معاون شورای حاکمیت انتقالی سودان در کاخ ریاست جمهوری و رییس سازمان اطلاعات سودان احمد ابراهیم مفضل دیدار کرد.
دراین دیدار حمیدتی با استقبال از سفر رئیس اطلاعات ترکیه به سودان، بر عمق روابط تاریخی آنکارا و خارطوم و اهمیت تقویت و توسعه آن در همه زمینه ها با هدف تامین منافع مشترک مردم دو کشور، تاکید کرد.
وی با تاکید بر اینکه روابط کشورش با ترکیه "استراتژیک و پایدار" است و سودان توجه ویژه ای به آن دارد، خواستار همکاری و هماهنگی در مورد مسائل دوجانبه و بین المللی و مسائل مهم مشترک دو کشورشد.
فیدان نیز دراین دیدار تاکید کرد، کشورش برای توسعه روابط خود با سودان در همه سطوح اهمیت زیادی قائل است.
وی همچنین بر حمایت ترکیه از چارچوب توافقنامه امضا شده بین بخش نظامی سودان با نیروهای غیرنظامی در این کشور و تلاشها برای ایجاد ثبات در سودان تاکید کرد.
وی همچنین آمادگی ترکیه را برای حمایت ازتلاشها برای دستیابی به ثبات و آرامش در سودان ابراز کرد.
همکاری در حوزه کشاورزی
از سوی دیگر، بانک زراعت ترکیه از تلاش برای افزایش سرمایه شعبه خود در سودان و سرمایه گذاری جدید در بخش کشاورزی سودان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری سودان، آماتین اوزدمج مدیر کل این بانک، با اشاره به روابط تاریخی عمیق بین دو کشور، هدف از این افزایش سرمایه را ورود به تامین مالی پروژه های کشاورزی جدید با تمرکز بر درآمدهای نقدی عنوان کرد.
جبرئیل ابراهیم وزیر دارایی و برنامه ریزی اقتصادی سودان نیز در دیدار با هیئتی از این بانک ترکیه، تعهد دولت را برای غلبه بر تمامی موانع موجود برای اجرای پروژه های مشترک ترکیه در سودان بر اساس قانون سرمایه گذاری و نیز جذب سرمایه گذاری های بیشتر در بخش کشاورزی و مشارکت های موفق جدید اعلام کرد.
وی همچنین دستورات لازم برای ایجاد هماهنگی بیشتر بین بانک زراعت ترکیه و بانک مرکزی سودان برای تسهیل روند فعالیتهای بانکی صادر کرد.
منابع رسانهای دوشنبه ۱۴ آذرماه از امضای توافق چارچوب میان گروههای مدنی و شورای حاکمیتی نظامی سودان برای حل و فصل بحران سیاسی این کشور خبر داده بودند.
این توافق که مبنای حل بحران سیاسی کنونی سودان قرار میگیرد، در خارطوم و با حضور مقامات داخلی، منطقهای و بینالمللی میان گروههای مدنی و شورای حاکمیتی انتقالی سودان امضا شد.
توافقنامه نهایی میان نیروهای سودانی شامل ۵ موضوع، عدالت و عدالت انتقالی، اصلاحات در حوزه امنیتی و نظامی، بازنگری در توافقنامه صلح، برچیده شدن رژیم ۳۰ ژوئن ۱۹۸۹ و مسئله سودان شرقی است.
توافق گروههای سودانی برای حل و فصل بحران سیاسی این کشور با استقبال طرفهای بینالمللی روبرو شده است.
پس از سه دهه حکمرانی البشیر در سودان، مدت کوتاهی یک دولت غیرنظامی در این کشور روی کار آمد که اندکی بعد با اقدام نظامیان در اکتبر ۲۰۲۱ به رهبری «عبدالفتاح البرهان» فرمانده ارتش، سرنگون شد. این بحران موجب افزایش ناآرامی های سیاسی و اقتصادی در این کشور شد.
سودان از زمان این کودتا تقریباً هر هفته شاهد تظاهرات اعتراضی است.