شهرکرد -ایرنا- نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری و امام جمعه شهرکرد با اشاره به ضرورت شفاف‌سازی حوزه زکات گفت: شبکه شفاف‌سازی این بخش و همچنین سازمان متولی زکات در کشور و استان‌ها فعال شود.

به گزارش ایرنا، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدعلی نکونام روزسه‌شنبه در دیدار با معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام خمینی(ره)کشور در آستانه برگزاری همایش علمی، ترویجی، و نگرشی زکات در شهرکرد افزود: توسعه وترویج فرهنگ زکات در بین مردم به خصوص زکات واجب نیازمند مشارکت جدی و همراهی و تقویت مجموعه‌های مختلف استو باید یک سازمان متولی زکات در کشور و استان‌ها فعال شود.

وی با تاکید بر جایگاه و آثار و برکات زکات و همچنین برنامه‌ها و تلاشهای که در استان و کشور در زمینه زکات انجام شده، گفت: در حوزه جایگاه واقعی زکات در کشور عقب هستیم که این امر می‌طلبد یک جریان یا سازرمان خاص متولی این امر مهم شود و فقط در حوزه زکات فعالیت داشته باشد.

نکونام اظهارداشت: زکات به معنای یک حلقه وصل بین مودیان زکات و اقشار مختلف جامعه است که با درآمد حاصل از زکات می‌توان در حوزه‌ها مختلف از جمله رفع مشکلات اقتصادی و ضروریات جامعه استفاده کرد و بخش عمده مشکلات کشور را که به دلیل کمبود اعتبارات و مشکلات مالی است با توسعه و ترویج فرهنگ زکات رفع کرد.

به گفته وی، با توجه به مشکلات اقتصادی حاکم بر جامعه، حل مشکلات جامعه و گره‌گشایی از مشکلات با توسعه پرداخت زکات امکان‌پذیر خواهد شد و می‌توان از درآمد زکات برای رفع مشکلات مختلف جامعه از جمله کمک به نیازمندان، رفع مشکلات اقتصادی و مالی، رفع و کاهش آسیب‌های اجتماعی و فعالیت‌های عمرانی در بخش‌های مختلف استفاده کرد.

وی از سازماندهی ضعیف این امر واجب در کشور انتقاد کرد و گفت: سازماندهی این مسئله مهم، مطلوب نیست و باید یک سازمان ملی، قوی و قدرتمند و یک جریان سازی ایجاد شود تا بتواند در زمینه ترویج و فرهنگسازی در این زمینه فعالیت داشته باشد.

امام جمعه شهرکرد به فرهنگسازی در زمینه زکات واجب در جامعه تاکید کرد و افزود: ترویج، فرهنگسازی و تبلیغ در حوزه زکات در جامعه ضروری است و باید از ظرفیت‌های مختلف از جمله فضای مجازی، رسانه و تریبون‌های نماز جمعه برای ترویج این امر استفاده کرد تا یک جریان سازی تبلیغی و فرهنگ سازی در کشور ایجاد شود.

به گفته وی، آشنا ساختن مردم با آثار و تبعات زکات در جامعه نیز ضروری است و باید با شفاف سازی در این زمینه مردم را با تبعات پرداخت زکات در محل زندگی خود آشنا کرد تا زمینه ترویج و توسعه پرداخت زکات در جامعه نیز فرهنگسازی شود.

وی بر هویت‌بخشی به مودیان زکات در جامعه و شناسایی این قشر تاکید کرد و گفت: این امر به هویت بخشی زکات کمک بزرگی خواهد کرد.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) چهارمحال وبختیاری نیز بر فرهنگسازی در زمینه پرداخت زکات و استفاده از ظرفیت هنر و رسانه برای ترویج زکات تاکید کرد و گفت: تاکنون در زمینه زکات در بخش هنر گام‌های اثرگذاری برداشته نشده و باید از تمام ظرفیت‌های بخش هنر برای ترویج این امر استفاده کرد.

جاسم محمدی افزود: با تهیه آثار فاخر در زمینه فیلم، سینما و سایر آثار هنری و استفاده از ظرفیت رسانه می‌توان از ظرفیت زکات برای توسعه کشور و محرومیت زدایی و رفع فقر از سفره محرومان استفاده کرد.

وی با اشاره به برگزاری جشنواره علمی، ترویجی و نگرشی وقف در شهرکرد گفت: در زمان برگزاری این جشنواره نخستین سرود در حوزه زکات در استان رونمایی و با حضور دانشجویان دانشگاه هنر فارسان نیز نمایشگاهی در زمینه زکات در محل برگزاری جشنواره برگزار خواهد شد.

محمدی به آزادسازی چهار زندانی جرایم غیرعمد با تلاش ستاد دیه و همچین از محل درآمد زکات استان خبر داد و گفت: هدایت درآمد زکات به سمت رفع مشکلات مختلف جامعه یکی از برنامه‌های در دست اجرا در دبیرخانه زکات استان است.

به گزارش ایرنا، هم اکنون بالای ۱۵ درصد جمعیت استان چهارمحال بختیاری زیرپوشش کمیته امداد و بهزیستی قرار دارند.