همدان-ایرنا- مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان همدان گفت: این اداره کل با بهزیستی استان تفاهم نامه ای در راستای هم افزایی دستگاه های اجرایی برای توانمندسازی مهارتی مددجویان بهزیستی منعقد کرد.

وهب مختاران روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: موضوع تفاهم نامه ارائه آموزش های فنی و حرفه ای به منظور ارتقا مهارت و توانمندی های مددجویان بهزیستی شامل زنان سرپرست خانوار و معتادین بهبود یافته در سطح استان است.

وی ادامه داد: تامین مربی و فضای آموزشی، برنامه ریزی و برگزاری دوره های آموزشی، ارائه خدمات مشاوره و هدایت آموزشی و شغلی، تدوین و بازنگری استانداردهای آموزشی، نظارت بر نحوه اجرای آموزش، برگزاری ارزشیابی و سنجش مهارت و اعطای گواهینامه مهارت در صورت موفقیت در آزمون کتبی و عملی از توافقات این اداره کل است.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان همدان تصریح کرد: تامین مربی و برگزاری دوره آموزشی خبازی، تامین مواد مصرفی دوره های آموزشی، تبلیغ، فراخوان، شناسایی، ساماندهی و معرفی جامعه هدف به این اداره کل و معرفی زنان سرپرست خانوار و معتادین بهبود یافته ماده ۱۶ برای شرکت در دوره های آموزشی با استفاده از مربیان مشارکتی را از توافقات اداره کل بهزیستی در این تفاهم نامه برشمرد.

مختاران، تشکیل کمیته راهبردی و تعیین اعضای آن، همکاری در نیازسنجی آموزشی، مشارکت در راه اندازی مجمع خیرین اشتغال و مشارکت در تمامی دوره های برگزار شده با هدف معرفی و ترویج آموزش های فنی و حرفه ای را از توافقات مشترک تفاهم نامه اعلام کرد.

وی ادامه داد: تمامی مفاد تفاهم نامه طبق قوانین و مقررات سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور اجرا می شود و مسئولیت صحت اجرای این بند بر عهده ناظر تفاهم نامه است.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان همدان اظهار داشت: طی ۹ ماهه سال جاری ۶ هزار و ۷۶۸ نفر در کارگاه های ثابت بخش دولتی این اداره کل از آموزش های مهارتی بهره مند شدند.

مختاران افزود: یک میلیون و ۴۲۶ هزار و ۷۵۴ نفر ساعت آموزش طی این مدت در ۲۲ مرکز فنی و حرفه ای سطح استان آموزش های مهارتی را فرا گرفتند.

وی با اشاره به اینکه از این تعداد ۱۲ هزار و ۲۱۶ نفر مرد و هفت هزار و ۷۵۵ نفر زن در بیش از ۱۲۰ کارگاه آموزش مهارتی شرکت کردند تصریح کرد: ۴۵۰ دوره آموزشی در چهار خوشه خدمات، صنعت، کشاورزی و فرهنگ و هنر برگزار شد.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان همدان با بیان اینکه در راستای مهارت افزایی در جامعه تلاش های گسترده ای به همت این اداره کل صورت می گیرد اظهار داشت: فقر مهارتی یکی از مشکلات عمده جامعه و جوانان است که با برگزاری دوره های مهارتی فنی و حرفه ای در بخش های مختلف برطرف خواهد شد.

مختاران، ایجاد اشتغال پایدار با ترویج آموزش های مهارتی را از مهم‌ترین برنامه‌های این اداره کل در سال تولید،دانش بنیان و اشتغال آفرین اعلام کرد و افزود: آموزش‌های فنی و حرفه‌ای باید سرلوحه همه آموزش‌ها قرار گیرد.

وی بر توسعه و تقویت آموزش های مهارتی بر اساس نیاز صنایع استان تاکید و اظهار کرد: تقویت آموزش های فنی و حرفه ای موجب رونق کسب و کار و کارآفرینی در بخش های مختلف شهری و روستایی استان می شود.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان همدان با تاکید بر اینکه تربیت نیروهای مهارتی برای ایجاد فرصت های جدید شغلی باید در دستور کار آموزش فنی و حرفه ای قرار گیرد افزود: نگاه ما به آموزش‌های مهارتی در استان، زیرساختی، تسهیل گرایانه و حمایتی است که برای گسترش آن از همه ظرفیت‌های موجود استفاده خواهیم کرد.

مختاران با اشاره به جایگاه آموزش های فنی و حرفه ای در کارآفرینی و اشتغال در سطح استان تصریح کرد: وجود پل های ارتباطی بین مراکز آموزشی، صنعتی و تولیدی موجب تربیت نیروهای توانا و مورد نیاز بخش های تولیدی جامعه می شود.

استان همدان دارای ۲۲ مرکز و شعبه دولتی و ۱۹۸ آموزشگاه خصوصی ویژه آموزش های فنی و حرفه ای است.