به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، شبکه خبری سی ان ان در تحلیلی از جنگ اوکراین نوشت: غرب اکنون به نقطه سرنوشت سازی در جنگ اوکراین رسیده است، ناتو تا چه اندازه قصد افزایش حمایت های نظامی از اوکراین را با ارسال تجهیزات پیشرفته دارد که اقدامی تحریک آمیز برای مسکو به شمار میرود و تا چه اندازه خطوط قرمز روسیه را در این جنگ مد نظر خواهد گرفت، آیا این حمایت ها سرانجام کار را به استفاده از سلاح های اتمی خواهد کشاند که جبهه جدیدی از یک نبرد دهشتناک که خطر تقابل روسیه و آمریکا را بدنبال دارد، می گشاید.
غرب متعهد به بیرون راندن روسیه از همه خاک اوکراین
این رسانه با طرح این سوال که آیا در شرایط کنونی غرب خود را ملزم به کمک به اوکراین برای بیرون راندن متجاوزان روسیه از تمامی خاک اوکراین می داند، نوشت: این هدفی است که در نهایت میتواند به طرز غیرقابل پیش بینی مسکو را برآشفته سازد؛ یا آنکه ناتو و غرب تصمیم بگیرند تا تجهیز نظامی کییف را تنها برای دفاع و نه پیروزی در این جنگ محدود سازد.
براساس این گزارش، اوکراین که در وضعیت رقت باری قرار دارد، همواره کمک های بیشتری را طلبیده، اما این درحالی است که تصمیم غرب در این زمینه در نهایت همواره به برآرود منافع خود منوط بوده است، حال این پرسش مطرح است که غرب تا چه اندازه به تلاش های فوق العاده خود برای نجات اوکراین ادامه خواهد داد.
امروز جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا و رهبران کشورهای غربی با معضلی مواجهاند که پس از مقاومت اوکراین و توان وارد کردن خسارات سنگین به ارتش روسیه، اوضاع پیچیده تر شده است.
آمریکا قصد دمیدن بر آتش جنگ اوکراین دارد
تحلیل این شبکه خبری به این نکته اشاره دارد که نیت غرب به سرکردگی آمریکا درحقیقت دمیدن بر آتش این جنگ است تا یافتن راه حل مسالمت آمیز برای پایان بخشیدن به آن.
در همین راستا، «وسلی کلارک» (Wesley Clark) ژنرال بازنشسته آمریکایی و فرمانده سابق ناتو در اروپا که خواهان حمایت های بیشتر نظامی از اوکراین است، به این شبکه خبری گفت: ما (آمریکا و غرب) باید به اوکراین تسلیحاتی برای بیرون راندن روسیه بدهیم، البته روسیه هم به این اندازه اکتفا نمی کند، پوتین قوای بیشتری را بسیج می کند چرا که وی قصد تهاجم دیگری (به اوکراین) را دارد.
این فرمانده سابق ناتو در اروپا با انتقاد از میزان محدود کمک های تسلیحاتی غرب به اوکراین، افزود: قرار است انگلیس ۱۰عراده تانک به اوکراین ارسال کند، فقط ۱۰ عراده؟ اوکراین به ۳۰۰ تا ۵۰۰ عراده تانک نیاز دارد ، تلاش خوبی است که به کییف (توپخانه) هویتزر (Howitzer) داده شود اما اینها کافی نیست، باید این قضیه (تجهیز بیشتر تسلیحاتی اوکراین) را جدی گرفت.
این گزارش می افزاید: طی روزهای اخیر تلاش های سنگین دیپلماتیک برای کمک به اوکراین در دو سوی اقیانوس اطلس در جریان است، بایدن روز گذشته (سه شنبه) با «اولاف شولتس» صدر اعظم آلمان و «مارک روته» (Mark Rutte) نخست وزیر هلند در دفتر کارخود در کاخ سفید ملاقات کرد، درهمین حال هیات بلند پایه دولت بایدن از اوکراین دیدار کرد و ژنرال «مارک میلی» رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا به لهستان سفر کرد تا با همتای اوکراینی خود برای نخستین بار دیدار کند.
اظهارات بایدن به معنی عمیق تر شدن دخالت آمریکا در جنگ اوکراین
بایدن در ملاقات با نخست وزیر هلند در کاخ سفید گفت: ما بر حمایت از ارزش های دموکراتیک در سراسر جهان افزوده ایم از جمله بطور قوی در کنار اوکراین ایستاده ایم.
سی ان ان می نویسد: اظهارات بایدن یاد آور نقش تاریخی مسلم وی در تقویت و تحکیم ائتلاف غرب علیه شوری در دوران جنگ سرد است؛ و برای جنگی که پایانی در آن نیست (اوکراین)، این سخنان به معنای سیاست دخالت عمیق تر واشنگتن دراین درگیری است، حتی به ایجاد تنش جدید با مسکو و اکثریت جمهوریخواهان حاضر در مجلس جدید آمریکا.
هزینه ده ها میلیارد دلاری غرب به اوکراین
درحالی سیاست های غرب و واشنگتن با ارسال تجهیزات نظامی پیشرفته تر و آموزش نظامیان اوکراین برای استفاده از این تسلیحات حتی در خاک آمریکا، به سمت عمیق تر شدن مداخله دراین جنگ می رود که آنتونی بلینکن وزیر امورخارجه آمریکا روز گذشته (سه شنبه) در جریان کنفرانس خبری مشترک با همتای انگلیسی خود به این موضوع اشاره کرد که هزینه حمایت های نظامی غرب از اوکراین به ده ها میلیارد دلار رسیده که هرگز در ابتدای آغاز جنگ چنین تصوری از آن نمی رفت.
این گزارش می افزاید اکنون اروپا نسبت به تصمیم آلمان برای موافقت در ارسال تانک های لئوپارد ۲ به اوکراین که تاکنون و پس از جنگ جهانی دوم از این امر خودداری نموده بود، ابراز خوش بینی می کند و متوجه سخنان امروز اولاف شولتس صدر اعظم آلمان در نشست داووس در این زمینه خواهد بود.
از حرف تا عمل
تارنمای این رسانه تصویری آمریکایی در پایان نوشت: حرف و وعده های غرب در حمایت از اوکراین به ندرت تا این اندازه شدت گرفته اما باید طی روزهای آتی منتظر ماند و دید که آیا وعده کمک های نظامی غرب به اوکراین با عمل مطابقت خواهد داشت یا خیر.