با موافقت و دستور دکتر محمد هادی ایمانیه استاندار فارس ۳۰ میلیون متر مکعب حقابه بختگان در مسیر این تالاب رها گردید و تالاب بختگان طی چند روز آینده با رسیدن بخشی از حقابه لب تر میکند.
رها شدن ۳۰ میلیون متر مکعب حقابه تالاب بختگان از سد درودزن موجی از خوشحالی برای ساکنان اطراف و حاشیه تالاب بختگان در شهرستان های در مسیر این تالاب ایجاد کرده است.
محمود رضایی کوچی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار فارس در مراسم رها سازی حقابه که با حضور فرمانداران شهرستانها و مسوولان شرکت آب منطقه ای فارس ترتیب یافت گفت:رهاسازی آب نه تنها موضوعی زیست محیطی محسوب می شود بلکه مطالبه مردمی است.
معاون استاندار فارس افزود :موضوع رهاسازی آب سد درودزن موضوعی زیست محیطی بوده و نقش ویژه ای در توازن بخشی محیط زیست دارد.
به گفته رضایی کوچی، شاید برخی مخالف رهاسازی آب برای احیای تالاب باشند اما رهاسازی آب نقش ویژه ای در بهبود شرایط زیست محیطی داشته و میتواند عاملی برای بهبود وضعیت زیست محیطی در مناطق پایین دست باشد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس ادامه داد: نباید فراموش کرد که احیا تالابها در جامعه از جمله مهمترین موضوعاتی است که میتواند اثرگذاری بلند مدت بر مسائل زیست محیطی داشته باشد از این رو رهاسازی حق آبه تالابها میتواند این هدف را قابل دستیابی کند.
خشک شدن بختگان ، کانون ریزگردها
عطا پورشیرزاد مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس نیز در آیین رهاسازی حق آبه تالاب بختگان ضمن بیان اینکه احیای تالابهای فارس، یک مطالبه مردمی است، از رهاسازی بخشی از حقآبه تالاب بختگان ابراز خرسندی کرد.
وی با بیان ضرورت تداوم تخصیص حق آبه تالاب ها برای احیای آنها و جلوگیری از خشکیدگی تالاب ها خاطر نشان کرد: خشک شدن تالابها آنها را به کانون ریزگردها تبدیل خواهد کرد و تاثیر زیادی بر زیست بوم و جوامع محلی اطراف تالابها میگذارد و همچنین سبب شور شدن اراضی کشاورزی خواهد شد.
مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس از توجه ویژه دکتر ایمانیه استاندار فارس و رییس ستاد احیاء تابهای استان برای تخصیص حقآبه تالاب تقدیر کرد.
پورشیرزاد با بیان اینکه برداشت بیرویه از چاههای کشاورزی تاثیر زیادی بر خشک شدن تالابها داشته است، بیان کرد: کشاورزان باید در برداشت آب دقت کنند زیرا با کاهش سطح آب های زیر زمینی، تالاب ها از بین می روند و از طرفی ضمن کاهش آب چاهها نهایتا منجر به شور شدن آب آنها خواهد شد.
وی با اشاره به اهمیت توجه به منافع مردمی در احیای تالابها از مردم خواست تا با مشارکت موثر زیست بومی برای حفاظت و حراست از تالاب ها با دست اندرکان حفظ تالابها، همراه و هم سو شوند.
پورشیرزاد با این رهاسازی و ادامه دار بودن آن به میزان صد میلیون متر مکعبی که در ستاد احیا تالابهای استان مصوب شده این امیدواری وجود دارد که بزرگترین انجیرستان دیم جهان از خشکی نجات یافته و از طراوت این آب استفاده کند.
وی ادامه داد: دستگاه های همکار با اداره کل محیط زیست استان همکاری شایسته ای در موضوع رهاسازی حق آبه تالاب دارند البته امیداست این همکاری با جدیت ادامه یابد.
او با قدردانی از جوامع اطراف تالاب گفت: مردم به سطحی از آگاهی در خصوص خطرات محیط زیستی دست یافته اند که امروزه مشارکت و حمایت موثری از طرح های محیط زیستی و احیایی دارند.
تالاب و دریاچه بختگان بزرگترین دریاچه استان فارس در سالهای پر آب زیستگاه زمستانه پرندگانی مانند فلامینگو، درنا، کبوتر دریایی، آب چلیک، مرغابی و غاز است که از روسیه و دشتهای سیبری به ایران مهاجرت میکنند.
این دریاچه که در فاصله ۲۲۰ کیلومتری شرق شیراز در استان فارس قرار دارد در حفظ بوم ساختار و محیط زیست شهرستانهای اطراف نیز تأثیر بسزایی دارد و در سالهای گذشته کاملاً خشک بود و در حالی که در روزهای گذشته بر اثر بارشهای سیلابی قدری آبگیری شد اما در گرمای تابستان معمولا باز هم به سمتی خشکی می گراید.
دریاچه بختگان در شهرستان های نی ریز و بختگان در شرق استان فارس واقع شده است.