به گزارش ایرنا، آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ با تغییرات نسبت به سالهای قبل برگزار میشود که در این آزمون دروس عمومی حذف شده و آزمون اختصاصی شامل دروس اختصاصی پنج گروه آزمایشی دو بار در سال برگزار شده و نتایج آن به مدت ۲ سال اعتبار خواهد داشت، نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ صبح و بعدازظهر پنجشنبه و جمعه ۲۹ و ۳۰ دی سال ۱۴۰۱ برگزار میشود.
تعداد ۱۷ هزار و ۷۹۱ نفر داوطلب آزمون سراسری ۱۴۰۲ نوبت اول، در استان کهگیلویه و بویراحمد در پنج گروه آموزشی در حوزه های مختلف آموزش و پرورش، دانشگاه یاسوج، دانشگاه پیام نور و دانشکده های فنی و حرفه ای برگزار می شود. از این تعداد داوطلب ۱۰ هزار و ۴۷۹ نفر یعنی ۵۹ درصد خانم و مابقی آقا هستند و در بین رشته ها، دواطبان رشته های تجربی در استان حدود ۶۰ درصد است.
دانشگاه یاسوج یکی از مهمترین حوزه های آزمون سراسری در استان کهگیلویه و بویراحمد است، اما مشاهدات میدانی خبرنگار ایرنا نشان می دهد که در این حوزه محوری آنطور که باید تدابیر لازم؛ برای ورود دانش آموزان به دانشگاه با توجه به سرمای شدید در این منطقه برف خیز و سردسیری، اندیشیده نشده چرا که ورودی دانشگاه یاسوج از سمت "راهنمایی"، با بی نظمی های خودروها و مسدود شدن راه ورودی، رفتن را برای داوطلبان به دانشگاه و حوزه های امتحانی ، سخت تر کرد.
نبود هیچ تابلو و علائم راهنمایی و یا افرادی که اطلاعات لازم را از محوطه دانشگاه داشته باشند که داوطلبان بتوانند به مکان پیش بینی شده در کارت ورود به جلسه هدایت شوند در مسیر حدود ۲کیلومتری تعریف نشده بود که این شرایط وضعیت دشوار و سردرگمی را برای داوطلبان با والدینشان ان هم در هوای زیر صفر درجه پدید آورده بود .
از قبل برگزاری آزمون که در همین ورودی دانشگاه، مستقر شدم خبری از سرویس ایاب و ذهاب برای داوطلبان به محل برگزاری آزمون ها نبود، چرا که از ورود خودرو های شخصی به محوطه دانشگاه جلوگیری می کردند و داوطلبان ناگزیر بودند مسیر نفس گیر و شیب دار حدود ۲ کیلومتر را پیاده در سرمای شدید و با استرس فراوان طی کنند.
علی پدر داوطلب خانمی بود که بدلیل بی نظمی هایی در زمان ورود به دانشگاه، با ناراحتی می گفت "من فکر کردم دانشگاه مثل بقیه جاهای استان نیست که با بی قانونی مواجه بشیم"، "آقا اصلا استان ما درست بشو نیست، چرا دختر من که باید با خیال راحت در آزمون حضور داشته باشد با لرزیدن و ترس و استرس دوچندان، به محل آزمون برود"، سرویس نبود و یک اتوبوس فرسوده که کم هم بود ولی دختر من مجبور شد که در این سرمای شدید تا محل آزمون پیاده برود که با استرس ولرزیدن دخترم از سرما باعث شد که کت خودم را تا سالن برگزاری آزمون به وی بدهم".
علاوه بر مشکلاتی که برای داوطلبان برای ورود به دانشگاه ایجاد شده بود، تدابیر لازم برای همراهان و خانواده های داوطلبان پیش بینی نشده است، چرا در استان های سردسیری تدابیر لازم برای خانواده های همراه داوطلبان برنامه ریزی نشد؟
محمد پدر یکی از داوطلبان که با سختی پاسخ سوال ها را داد، گفت: "امیدوارم که استرسی که برای ورود به دانشگاه به بچه ها وارد شد در زمان آزمون برای آنها، پیش نیاد"، وی می گفت" اگر قبل از حضور مردم در محل ورودی دانشگاه، پلیس حضور پررنگ می داشت و علاوه بر این، سرویس کافی برای داوطلبان فراهم بود، مشکلات امروز کمتر می شد.
تجویز راهبردی:
امروز صبح که ورود برای آزمون علوم تجربی در یاسوج با بی نظمی هایی برگزار شد، سعی شود؛ برای دیگر آزمون ها در عصر و فردا روز جمعه، تدابیر لازم برای ورود به دانشگاه و برطرف کردن نوافص آزمون امروز، اقدام شود.
علاوه بر اینکه لازم است ورودی های دانشگاه برای دواطلبان اطلاع رسانی شود، دانشکده های زیادی که در دانشگاه یاسوج واقع شده است برای جلوگیری از سردرگمی، تابلوهای راهنما برای مکان یابی داوطلبان پیش بینی شود، چیزی که امروز صبح نبود و باعث سردرگمی برخی از داوطبان شد.
همیشه همراه داوطلبان پدر و مادری هستند که دوست دارند با همراهی فرزندان خود تا محل برگزاری آزمون، بار استرس را بر دانش آموزان بکاهند، درهمه مناطق به خصوص مناطق سردسیری، لازم است تدابیر لازم برای محل مناسب و گرمی برای اسکان والدین دواطلبان پیش بینی شود.
دانشگاه یاسوج بدلیل موقعیت توپوگرافی و واقع شدن در بالای تپه، و فاصله ۲ کیلومتری از خیابان اصلی شهر، لازم است با هماهنگی و حضور به موقع پلیس راه، ورودی و پارک کردن خودروها، ساماندهی و مدیریت شوند.
اگر مکان های مناسب برای اسکان والدین در دانشگاه یاسوج فراهم نیست، آیا نمی توان از ظرفیت های هلال احمر برای برپا کردن چادرهایی برای خانواده ها استفاده کرد؟