علی سلاجقه روز پنجشنبه در بازدید از نیروگاه شهید منتظری اصفهان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: این موضوع باید از سوی استانداری اصفهان و از وزارت نیرو پیگیری شود، ما نیز در سازمان محیط زیست برای تخصیص این اعتبار از دولت پیگیری خواهیم کرد.
وی ادامه داد: به روز رسانی این نیروگاه و تبدیل به یک مجموعه دانش بنیان در کنار کاهش آلاینده ها سبب افزایش بازده در تولید نیز میشود.
معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: آنچه در اصفهان از حیث آلودگی هوا می بینیم شایسته نیست زیرا آلودگی نیروگاه شهید منتظری ناشی از مصرف سوخت مازوت سبب ناپاکی هوا در این کلانشهر و شاهین شهر شده است.
سلاجقه خاطرنشان کرد: صندوق ملی محیط زیست قابلیت به روز رسانی این نیروگاه را به تنهایی ندارد اما در بخشی کمک خواهیم کرد ؛ البته سهم آلایندگی این نیروگاه در مصرف مازوت نسبت به سایر منابع آلاینده مشخص نشده است، اما ما در کنار مردم هستیم.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه قانون هوای پاک از سال ۹۶ ابلاغ شده است، اضافه کرد: سازمان حفاظت محیط زیست کاری که بر عهدهاش بوده را انجام داده اما در مجموع کمتر از ۱۰ درصد از کل این قانون از سوی دستگاههای دیگر انجام شده است.
سلاجقه با اشاره به اینکه دولت سیزدهم به دنبال کسب درآمد از عوارض آلاینده نیست، گفت: ما در کنار مردم هستیم تا آلایندهها کمتر شود؛ قصد داریم در بودجه سال آینده ۲۰ درصد از عوارض آلاینده دریافتی را در صندوق ملی حمایت از محیط زیست ذخیره کنیم و این امر نیازمند همکاری مجلس برای تصویب آن است که در نهایت کاهش آلایندهها را رقم میزند.
به گزارش ایرنا، استفاده از مازوت در نیروگاه شهید محمد منتظری اصفهان در هفتههای گذشته سبب افزایش شدید آلودگی هوای این کلانشهر شده است بر همین اساس کمیته پژوهش و فناوری "مدیریت کیفیت هوا" کنسرسیوم مراکز علمی- پژوهشی استان در حوزه محیط زیست در بیانیهای که هفتم دی امسال در اختیار ایرنا قرار گرفت، تاکید کرد: میزان گوگرد مازوت مورد استفاده در نیروگاه شهید محمد منتظری اصفهان ۶ برابر بیشتر و غلظت دیاکسیدگوگرد (SO۲) خروجی از آن هشت برابر بیشتر از استاندارد اروپاست.
در این بیانیه با اشاره به اینکه ۶ واحد از هشت واحد این نیروگاه، روزانه حدود ۲۵۰ تانکر ۲۰ هزار لیتری(معادل پنج میلیون لیتر) مازوت مصرف کرده که سوختن آن حدود ۴۰۰ تُن گاز دیاکسیدگوگرد در روز منتشر میکند، تاکید شده است: تاثیر آلودگی ناشی از گاز دی اکسید گوگرد در غلظت این آلاینده در هوای اصفهان به تنهایی ۱۹۰ درصد بیشتر از تمام منابع آلاینده دیگر است.
بیانیه کمیته پژوهش و فناوری "مدیریت کیفیت هوا" کنسرسیوم مراکز علمی- پژوهشی استان حاکیست: این نیروگاه همجوار با شهر اصفهان و در منطقهای قرار دارد که کاملاً پوشیده از صنایع آلاینده در حوزه نفت و گاز و فوق اشباع از انواع آلایندههاست و بطور مستقیم این آلودگیها در ریههای مردم شهر تهنشین میشود.
آلودگی هوا یکی از چالشهای اساسی کلانشهر اصفهان و شهرهای صنعتی اطراف آن است؛ بر اساس گزارش مرکز ملی تغییر هوا و اقلیم سازمان حفاظت محیطزیست، اصفهان در بین سایر کلانشهر های ایران شامل تهران، مشهد، تبریز، کرج، اهواز، شیراز و اراک رتبه نخست آلودگی هوا را دارد.
مدارس و دانشگاههای استان اصفهان در هفتههای اخیر اخیر بخاطر شدت آلودگی هوا، بارها تعطیل یا غیرحضوری شدند.