ساری - ایرنا - استاندار مازندران گفت : با هزینه ۹۰۰ هزار دلاری سرمایه گذاران برای بسته بندی محصولات تولیدی، ۵۰ هزار تن مرکبات مازندران آماده صادرات به کشورهای منطقه شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سید محمود حسینی‌پور عصر پنجشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه در ساری افزود: همایش بهره‌وری نوآور امروز در استان برگزار شد که برای نخستین‌بار با تلاشی که معاونت توسعه مدیریت و منابع استانداری با همکاری دانشگاه مازندران و پارک علم و فناوری و مراکز دانش‌بنیان انجام دادند مسایل در این موضوع مطرح شد.

وی خاطر نشان کرد: اگر بخواهیم که جایگاه اصلی مازندران را در سطح کشور و بین الملل حفظ کنیم تنها چیزی که می تواند این استان را در داخل و بین الملل معرفی کند اقتدار تولید غذا است.

استاندار مازندران تصریح کرد: غذا به عنوان یکی از مولفه‌های قدرت است و این منطقه‌ حاصلخیز و چهارفصل آن، با مردمان بسیار خوب و متدین و با تلاش و با انگیزه و اراده ظرفیت شگرفی در توسعه کشور دارند.

لزوم ترویج کشت نوآورانه محصولات کشاورزی

مقام عالی دولت در مازندران گفت: پیام همایش امروز اقتدار غذایی است و با ترویج کشاورزی نوآورانه، فناوری دانش‌بنیان در آن دخیل باشد.

حسینی پور افزود: سه استان گیلان، گلستان و مازندران جغرافیایشان با کشور هلند برابری می‌کند ، ۷۰ درصد اراضی استان کشاورزی است، اما هلند ۱۰ درصد زمین‌های آن در اختیار کشاورزی است.

وی ادامه داد: کشور هلند سالانه ۹۵ میلیارد دلار صادرات دارد، سه استان با هم ۲۵ تا ۳۰ میلیون تن صادرات محصولات کشاورزی ندارند.

استاندار مازندران بیان کرد: باید از مسیرهای سنتی خارج شویم و کشاورزی را صنعتی کنیم، صادرات قدرت بین المللی ما را بالا می برد چراکه برخی از کشورهای اطراف و منطقه مازندران را با کیوی و مرکبات و برنج می شناسند.

لزوم راه اندازی صنایع تبدیلی

حسینی پور افزود: در مرکبات و کیوی، باید صنایع تبدیلی ایجاد شود و برندهای بزرگی از صنایع تبدیلی داشته باشیم.

وی ادامه داد: امروز حداقل ۱۵ محصول در صنایع تبدیلی در حوزه برنج احصا شد که در کشورهای عربی خریدار دارد.

نماینده عالی دولت در مازندران گفت: تعرفه صادراتی مرکبات، کیوی و برنج را صفر کردیم، برنج را به روسیه و چند تا کشور عربی صادر کردیم و تولید کنونی مرکبات باید به سه برابر با بهره وری بالا برسد.

رونمایی از بزرگترین رویداد کشاورزی در مازندران

حسینی پور افزود: رونمایی از بزرگترین رویداد کشاورزی کشور یعنی اصلاح الگوی کشت امروز انجام شد، ۱۰ سال رشد اقتصادی استان تکان نخورد و صادرات مرکبات در استانی که سه بندر استراتژیک دارد اما سالهای سال بهره لازم از آن برده نشد، اکنون با رویکرد دولت سیزدهم و تعامل با کشورهای همسایه رویکرد جدید اتفاق افتاد، حمل و نقل دریایی فعال شد و نخستین محموله مرکبات استان به میزان ۱۰ کانتینر معادل ۲۲۰ تن از امیرآباد به روسیه از طریق کشتی صادر شد.

مقام عالی دولت در مازندران گفت: ۵۰ هزار تن مرکبات آماده صادرات و توسط سورتیگ ها در حال آماده سازی است و تاکنون ۹۰۰ هزار دلار هزینه بسته بندی شده است.

خرید یک میلیون سبد مرکبات برای صادرات

حسینی پور افزود: یک میلیون سبد به ارزش ۸۰ میلیارد تومان از ۲ ماه پیش بین باغداران توزیع شد چراکه نمی توانیم فله ای میوه بفرستیم و سورتینگ ها متناسب با بازار هدف در اوزان مختلف میوه صادر می کنند.

وی ادامه داد: امروز در روسیه میوه را تا ۲۵ درجه زیر صفر نگه می دارند و اما می بینیم با یک برف آمدن در مناطق مازندران نگران از بین رفتن محصولات هستیم.

صادرات هفتگی مرکبات

استاندار مازندران گفت: با همین وضعیت هر هفته ۱۰ کانتینر مرکبات را می توانیم بفرستیم که کشتی ها باید کانتینر بر و یخچال دار باشند.

حسینی پور افزود: سفارش ساخت کشتی کانتینر دار انجام شد و برای مازندران چیزی به اسم صادرات در گذشته نبود چون مرکبات از گمرک استان صادر نمی شود.

کریدور شمال -جنوب نیازمند معرفی

وی بیان کرد: کریدور شمال جنوب، نیازمند توسعه است و فرهنگ سازی و آمادگی استان برای پذیرش سایر استان ها انجام بگیرد، رسانه ها درباره این کریدور اطلاع رسانی کنند.