به گزارش ایرنا، علی سلاجقه شامگاه پنجشنبه در کارگروه آلودگی هوای اصفهان در سالن اجتماعات استانداری افزود: مردم را نباید در رُخداد شرایط فعلی به عنوان مُقصر جلوه داد بلکه آنان خود همواره مطالبه گر بودند و در این زمینه از مسوولان پیشی گرفتند.
معاون رییس جمهور با بیان اینکه برای شرایط فعلی اصفهان باید عذرخواهی کنیم، افزود: باید واکاوی شود در این سال ها چه اتفاقی افتاده که اصفهان به این وضعیت دچار شده است.
معاون رییس جمهور تصریح کرد: قبل از مازوت سوزی شهر اصفهان همچنان درگیر آلودگی هوا بوده است، از طرفی انباشت صنایع در استان بیش از اندازه بوده و این مساله باید مدیریت شود.
وی با بیان اینکه توسعه صنایع دانش بنیان و غذایی در اصفهان ضروری است، افزود: استقرار صنایع در این استان مبتنی بر ظرفیت های بومی مدیربت نمی شود.
سلاجقه با بیان اینکه نگاه دولت به اصفهان نسبت به رویکردهای گذشته در حال تغییر است، افزود: خواستن و توانستن در اصفهان مشق شده است و با همین رویه می توان با اتحاد و همدلی مشکلات را حل کرد.
معاون رییس جمهور گفت: نگاه دولت سیزدهم به مساله آلایندگی نگاه درآمدزایی نیست بلکه مجاب کردن صنایع به حل مشکلات زیست محیطی خودشان است.
رییس سازمان حفاظت از محیط زیست کشور تصریح کرد: امروز شرایط اقلیمی و مخاطرات زیست محیطی به معضل جدی ایران تبدیل شده است.
سلاجقه با بیان اینکه تکرار کارها و اقدامات قبلی سودی ندارد، افزود: کاهش آلودگی هوای اصفهان نیازمند تدوین برنامه جامع و سنجه های دقیق است.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست اصفهان افزود: آستانه تحمل مردم با وجود ظرفیت تاب آوری در بزنگاه های مختلف بسیار بالا بوده است اما استمرار این شرایط شایسته آنها نیست و باید مدیریت شود.
وی با بیان اینکه نباید با انباشته شدن مشکلات دیوار اعتماد مردم تخریب شود، افزود: همه نهادهای متولی و مسوول در این زمینه باید به تکالیف خود عمل کنند و هیچ قصوری پذیرفته نیست.
بُرون رفت از مشکلات زیست محیطی اصفهان نیازمند اقدام در سطح ملی است
استاندار اصفهان در این کارگروه با مروری بر چالش های زیست محیطی استان اظهار داشت: فرونشست زمین، خشکی زایندهرود و تالاب گاوخونی علاوه بر شرایط اقلیمی شرایط زیست محیطی استان را حادتر و مساله هوای پاک را پیچیده تر کرده است.
سید رضا مرتضوی احیای تالاب گاوخونی را ضروری دانست و افزود: این تالاب بین المللی اکنون به منبع آلاینده و تولید ریزگرد در فلات مرکزی تبدیل شده است.
وی خواستار توجه و حمایت ویژه سازمان حفاظت محیط زیست در این زمینه شد و گفت: تشکیل ستاد احیای تالاب گاوخونی و تحقق ۳۵۰ میلیون مترمکعب حقابه آن به کاهش آلودگی هوا در استان کمک می کند.
مرتضوی با بیان اینکه در هفته های اخیر شدت آلودگی هوا تعطیلی مدارس و واحدهای آموزشی را بدنبال داشت، افزود: هفته گذشته طی مکالمه ای با وزیر کشور مقرر شد این مساله روی میز کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا بیاید و برای آن با گشاده دستی تصمیم گیری شود.
استاندار اصفهان بر ضرورت جایگزینی موتورسیکلتهای بنزینی با موتورسیکلت های برقی در اصفهان تاکید کرد و گفت: نوسازی ناوگان حمل و نقل اصفهان از دیگر مطالبات مردم استان است که با حمایت سازمان حفاظت محیط زیست رقم خواهد خورد.
مرتضوی گفت: با تکمیل اعتبار و مراحل عملیاتی خط دو قطار شهری اصفهان از میزان آلودگی هوا کاسته خواهد شد اما تنها با اقدام و حمایت در سطح ملی می توانیم این پروژه های عمرانی را ساماندهی کنیم.
استاندار اصفهان با بیان اینکه نوسازی صنایع نیز از درخواست های مدیریت استان است، افزود: در این زمینه هدف ما تعطیلی صنایع استان نیست بلکه به روز رسانی آنها با تکیه بر بخش دانش بنیان و تکنولوژی دنبال می شود.
وی افزود: جابجایی کوره های آجرپزی و برخی صنایع که نقش مهمی در آلودگی هوای اصفهان دارند نیازمند تسهیلات است.
مرتضوی تصریح کرد: در صورتی که انتخاب سبد سوخت به مدیریت استان واگذار شود با چالش های کمتری مواجه خواهیم بود.
به گزارش ایرنا، رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور به همراه شماری از مسوولان مرتبط، امروز پنجشنبه همزمان با "روز ملی هوای پاک" برای بررسی چالش های زیست محیطی اصفهان و افتتاح سه طرح در این حوزه به این استان سفر کردند.
شرکت در جلسه کارگروه کاهش آلودگی هوای اصفهان در استانداری، بازدید از نیروگاه شهید منتظری، هم اندیشی با فعالان حوزه محیط زیست، افتتاح پروژه بلاستینگ شرکت مپنا (مدیریت پروژههای نیروگاهی ایران)، بهره برداری از طرح نصب تجهیزات کنترل واحدهای صنعتی شهرک صنعتی شمال شرق اصفهان و افتتاح پروژه تصفیه خانه فاضلاب پیشرفته اسمز معکوس و اولترافیلتراسیون شرکت فولاد مبارکه از جمله برنامه های وی در سفر به اصفهان بود.