نیویورک - ایرنا- مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های ایالات متحده آمریکا روز جمعه به وقت محلی اعلام کرد سویه ایکس بی بی ۱.۵ اومیکرون بیش از نیمی از موارد ابتلا به کرونا در آمریکا را به خود اختصاص داده است.

داده های مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های آمریکا نشان داد که سویه ایکس بی بی ۱.۵( XBB.۱.۵) اومیکرون تقریباً نیمی از موارد ابتلا به کرونا را در آمریکا به خود اختصاص داده است.

بر اساس برآوردها حدود ۴۹.۱ درصد از موارد ابتلا به کرونا در آمریکا مربوط به سویه ایکس بی بی ۱.۵ است که قدرت انتقال بالایی دارد.

این درحالی است که هفته گذشته سهم این سویه در ابتلا به کرونا در آمریکا ۳۷.۲ درصد بود.

سویه ایکس بی بی ۱.۵ اومیکرون درحال حاضر مسری ترین سویه ویروس کرونا می باشد که از سویه ایکس بی بی جهش پیدا کرده است و هر دو سویه از نوع اومیکرون ویروس کرونا گرفته شده اند.

این در حالی است که لیبرت بورلا، مدیر اجرایی شرکت فایزر، غول داروسازی آمریکا و سازنده واکسن کرونا پس از مواجهه با سؤالات دشوار خبرنگاران در خیابان های داووس سوئیس در مورد واکسن کووید-۱۹ این شرکت، مجبور شد از مصاحبه خودداری کند.

راجیو چاندراسخار، وزیر فناوری هند، ویدئویی از سوالات مکرر خبرنگاران از بورلا در مورد اینکه چرا فایزر مدام سطح اثربخشی واکسن خود را کاهش می دهد، در رسانه‌های اجتماعی به اشتراک گذاشته است.

وزیر فناوری هند افزود: فقط برای یادآوری به همه هندی ها که فایزر با قلدری دولت هند را برای پذیرش شرایط غرامت تحت فشار گذاشته بود.

بورلا که از سال ۲۰۱۹ ریاست فایزر را بر عهده دارد، از سؤالات خبرنگاران در مورد اینکه آیا این شرکت مسئولیت عوارض جانبی "واکسن بی اثر" خود را بر عهده می گیرد و به کشورهایی که آن را خریداری کرده اند غرامت پرداخت خواهد کرد, طفره رفت و در پاسخ گفت: "بسیار متشکرم. روز خوبی داشته باشید."

ژاپن، انگلیس، آمریکا و کره جنوبی در زمره کشورهایی هستند که پس از افزایش آمار مبتلایان به کرونا در چین، تمهیدات مرزی را برای مسافران این کشور تشدید کردند.

به گزارش ایرنا، از اواخر نوامبر ۲۰۲۲ که دولت چین به دلیل برخی اعتراض های مردمی به قرنطینه های سخت گیرانه و سیاست کووید صفر، تصمیم به لغو برخی محدودیت های کرونایی کرد، با توجه به انبوه جمعیت این کشور، شیوع کرونا در استان های مختلف این کشور به یکباره شدت گرفت.

اگرچه رسانه ها و منابع رسمی چین آمار دقیقی از میزان شیوع کرونا و یا مرگ و میرهای کرونایی در این کشور ارائه نمی کنند، اما برخی اخبار رسانه های این کشور از جمله اخبار مرتبط با تجهیز فوق العاده بیمارستان ها، افزایش تولید داروهای مقابله با کرونا و بالا بردن ظرفیت تولید دستگاه های تنفس مصنوعی که برای بیماریان کرونایی استفاده می شد، حاکی از شیوع گسترده این بیماری درچین است.

سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز سوم دسامبر ۲۰۲۳ اعلام کرد این کشور به میزان کافی واکسن تولید می کند و واکسن های تولیدی این کشور پاسخگوی نیاز داخلی است و چین احتیاجی به وارد کردن واکسن کرونا ندارد هرچند معتقد است همکاری میان کشورها، می تواند اثر بهتری برای مهار شیوع کرونا داشته باشد.