محمدرضا حیدرهایی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سه سالی است که رویکرد را به سمت کار با مرتکبین خشونت بردهایم و به جای اینکه فرد خشونت دیده را از منزل جدا کنیم و یک نگرانی به نگرانیهای دیگرش اضافه کنیم که از بچه یا خانوادهاش دور است، روی مرتکب خشونت کار میکنیم.
وی با بیان اینکه امسال یک مرکز کار با مرتکب خشونت افتتاح شد، اضافه کرد: برای این مراکز باید چند نیروی تخصصی داشته باشیم. محل برگزاری جلسات مداخله ای، فضایی خارج از خانه های امن و در محل دیگری ترجیحا محل اورژانس اجتماعی آن شهرستان است. جلسات مشاورهای در این اماکن برگزار میشود و فقط باید تیم تخصصی به ما اضافه شود. اگر منابع مالی انجام کار در سال ۱۴۰۲ تامین شود، آمادگی داریم نسبت به افزایش این مراکز اقدام کنیم.
سرپرست دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور اظهار داشت: در این مراکز با توجه به نوع مشکل جلسات روانشناسی برگزار میشود. بسیاری از مردان مایل نیستند در مراکز بهزیستی مشاوره بگیرند و قطعا نیاز داریم که حکم قضایی بگیریم تا مردی از موضوع حضور در مرکز مشاورهای بهزیستی استنکاف نکند.
حیدرهایی خاطرنشان کرد: هنگامی که حکم قضایی گرفتیم و قاضی دستور داد مرتکب خشونت، حداقل ۱۰ تا ۲۰ جلسه در مرکز بهزیستی مشاوره بگیرد، با توجه به نوع مشکل و تشخیصی که روانشناس پرونده میدهد، جلسات مشاورهای برقرار میشود. تخصص کارشناسان نیز روانشناسی در مقطع کارشناسی ارشد و بالاتر است.
وی ادامه داد: زنی که همسرش اختلال روانی دارد، معتاد است یا به هر دلیل دیگری وی را مورد ضرب و شتم قرار میدهد و زن احساس میکند اگر در خانه بماند جانش در خطر است میتواند مهمان خانه امن شود اما قبل از آن باید مراحلی را طی کند؛ ابتدا باید با ۱۲۳ اورژانس اجتماعی تماس بگیرد و موضوع را اطلاع دهد، گروه سیار ۱۲۳ با همراهی نیروی انتظامی و هماهنگی ضابط قضایی به خانه تماسگیرنده مراجعه و مددکار شرایط را بررسی میکنند.
سرپرست دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: اگر خشونت خانگی تایید شود زن به همراه فرزندانش به مراکز مداخله در بحران منتقل میشود، البته ممکن است این زنان نه به صورت خود معرف که توسط نیروی انتظامی به سازمان بهزیستی معرفی شوند.
به گفته حیدرهایی، در تماسها با خط ۱۲۳، کودک آزاری و همسرآزاری به ترتیب جزو اولویتهای تماس است.