قاسم مایلی رستمی روزیکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اظهار این که ۲۰۰ پیمانکار در نقاط مختلف استان درحال عملیات لوله کشی گاز هستند ،افزود: شرکت ملی گاز به هیچ عنوان مشکل تامین اعتبار برای اجرای طرح های گاز رسانی به مردم ندارد و صورت وضعیت مالی پیمانکاران نیز سر موقع طبق قرارد داد به حسابشان واریز می شود.
وی با بیان این که در حال حاضر از ۲هزارو ۹۸۸ روستای بالای ۲۰ خانوار که قابلیت گاز رسانی را در استان دارند ، ۲هزارو ۶۰۰ روستا از نعمت گاز بهره مند شدند ،ادامه داد: برای تداوم و کامل شدن تمامی طرح های گاز رسانی به مشترکان خانگی و غیر خانگی یکهزارو ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای سال آینده نیز پیش بینی شد که شرکت ملی گاز نسبت به تامین اعتبار آن نیز جواب مثبت داده است.
وی به وجود طرح های توسعه ای زیر ساختی در مناطق محروم و کوهستانی مازندران اشاره کرد و گفت: هم اکنون طرح های خط تغذیه لوله گاز دماوند در محور هراز با هدف افزایش فشار گاز گزنگ، رینه و لاریجان ، روستاهای بالا دست جواهرده رامسر ، پل سفید و ورسک و سه هزار تنکابن در حال اجرا است.
وی به آستانه اتمام طرح های گاز رسانی در منظقه شرق مازندران اشاره کرد و گفت: تا پایان امسال شهرستان بهشهر در شرق استان به شبکه سبز گار رسانی کشو تبدیل می شود.
طبق اعلام رسمی شرکت ملی گاز ایران ،میزان گازرسانی به مناطق شهری و روستایی یکی از معیارها برای تعریف مناطق سبز کشور و میزان بهره مندی از این موهبت خدادادی است .
مدیر عامل شرکت گاز مازندران بیان داشت : نمونه بارز حمایت واقعی نظام و دولت از مردم در برخورداری از نعمت گاز اجرای ۱۰۰ کیلومتر لوله گذاری ۱۶ اینچ برای حدود ۲۰ روستای بخش کوهستانی منطقه اشکوران رامسر است.
مایلی رستمی تصریح کرد: بیشترین عملیات گاز رسانی مربوط به روستاهای بخش بلده نور است که با ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار در حال انجام است و امیدواریم با همکاری منابع طبیعی و راه و شهر سازی بتوانیم لوله گذاری را طبق مقررات انجام بدهیم.
مدیر عامل شرکت گاز مازندران شمار مشترکان گاز استان را یکهزارو ۵۰۰ مشترک عنوان کرد و گفت: از این تعداد ۱۵۰ هزا مشترک غیر خانگی که یکهزارو ۵۰۰ مشترک آن مشترکان صنعتی پرمصرف و عمده محسوب می شوند.
وجود ظرفیت زیر ساختی پذیرش روزانه حدود ۸۰ میلیون متر مکعبی گاز در مازندران
مایلی رستمی با تاکید بر این نکته که به هیچ عنوان مشکلی در دریافت گاز با حجم بالا را نداریم ،ادامه داد: شرایط زیر ساختی گاز حتی برای واحد پتروشیمی را داریم، اما بزرگترین مشکل کشور و به خصوص مازندران بد مصرفی است، این که بین تولید و مصرف تناسبی ندارد.
وی ادامه داد: به طور یقین اگر مدیریت مصرف بهینه و صرفه جویی بین همه مشترکان به خصوص دستگاه های اجرایی ،مدارس و مراکز آموزشی ، ویلا های خالی از سکنه و واحد های مسکونی دارای موتورخانه مرکزی عملیاتی شود ، به هیچ عنوان کمبود و یا افت فشار گاز در استان نخواهیم داشت.
وی با تاکید بر این که بررسی ها نشان می دهد که بد مصرفی انرژی گاز بین نیمی از مشترکان استان وجود دارد، اظهار داشت: اگر مدیریت مصرف گاز بین بد مصرف ها عملی شود، نتنها به طور کامل نیاز گاز حدود پنج میلیون مترمکعبی از ترکمنستان جبران می شود، بلکه می توانیم در گاز رسانی به همه واحد های صنعتی و سی ان جی ها در بدترین شرایط کمبود گاز کشور خدمات ارایه بدهیم.
وی قطع گاز جایگاه های سی ان جی و صنایع در مازندران را اصلا منطقی ندانست و توضیح داد: اگر مدیریت مصرف بهینه بین تمامی مشترکان انجام و عملی شود ،نیاز روزانه حدود ۴۰ میلیون متر مکعبی در شرایط ماه های سرد سال نیز قابل تامین است.
مایلی رستمی تصریح کرد: سالانه به طور میانگین حدود ۸۰ هزار مشترک جدید شهری و روستایی به شرکت گاز مازندران اضافه می شوند که شرکت برای تقویت گاز رسانی اجرای طرح های ایجاد ایستگاه های فشار قوی را انجام می دهد.
مشعل گاز ۲۷ روستای مازندران دهه فجر امسال روشن میشود
مدیر عامل شرکت گاز مازندران با اظهار این که عملیات گازرسانی ۲۷ روستاهای ییلاقی استان به اتمام رسیده ، گفت که بر اساس برنامه ساکنان این روستاها در دهه فجر از نعمت گار بهرهمند میشوند.
مایلی رستمی با بیان این که همزمان با ایام الله چهل و چهارمین سال پیروزی انقلاب اسلامی مشعل گاز حدود ۲هزار خانوار استان روشن می شود، ادامه داد: دولت برای این طرح ها ۱۴۱میلیارد و ۷۰۰میلیون تومان سرمایه گذای کرده است.
وی با توضیح این که تمامی تجهیزات و امکانات برای گاز رسانی در داخل کشور تولید و تامین می شود، گفت: مهمترین مقوله پیشرفت تولید تجهیزات گازرسانی لوله های گاز است که به دلیل ایجاد امنیت بالا رعایت حریم خط لوله انتقال را از ۲۰۰ متر به ۱۵متر کاهش داده است.
وی گفت: با توجه به گسترش شهر نشینی و توسعه روستاها و از طرفی ارزش بالای زمین در مازندران ، کاهش رعایت حریم خط انتقال در این خطه شمالی گام بزرگ و منحصر به فرد شرکت های دانش بنیان در تولید تجهیزات مورد نیاز برای گاز رسانی کشور به خصوص در استان های شمالی است.