به گزارش ایرنا، علی اصغر دریایی روز شنبه در نشست هماندیشی مبتنی با اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه و فعالان عرصه قرآنی شهرستان کامیاران اظهار کرد: در دولت مردمی گامهای مثبتی در عرصههای فرهنگی، هنری و زیرساختی برداشته شده و اقدامات و فعالیتهای خوبی صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه در سفر رئیس جمهور به استان کردستان اعتبارات قابل توجهی به حوزه فرهنگ و هنر استان اختصاص یافت، گفت: از جمله این اعتبارات اختصاص هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای تالار مرکزی سنندج بود که از سال ۱۳۸۲ در حال ساخت است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان اضافه کرد: همچنین در این سفر برای هنرستان دخترانه هنرهای زیبا، پلاتوهای شهرستانهای سقز، مریوان، نگارخانه هنر شهر سنندج و کتابخانههای عمومی اعتبارات ویژهای اختصاص پیدا کرد که نشاندهنده توجه دولت به توسعه فرهنگی است.
وی در ادامه کامیاران را مهد فرهنگ و استعدادهای درخشان در عرصه های مختلف فرهنگی و هنری اعلام کرد و گفت: از ابتدای سال تاکنون چند برنامه فرهنگی و هنری متناسب با استعدادهای این شهرستان برگزار شده است که از جمله آنها می توان به جشنواره موسیقی خیابانی اقوام اشاره کرد و با استقبال بی نظیری مواجه شد.
دریایی به دیگر برنامههای پیش بینی شده فرهنگی و هنری برای برگزاری در این شهرستان اشاره کرد و ادامه داد: جشنواره هوره و سیاچمانه، چهارمین جشنواره جلوههای هنری نماز، جشنواره فرهنگ و ادبیات کُردی پرژه و جایزه شهیده فاطمه اسدی، جشنواره فیلم روستای پالنگان و چندین برنامه مناسبتی دیگر هم در سطح شهرستان و شهر موچش از توابع این شهرستان برگزار میشود.
به گفته وی با برنامه ریزیهای انجام شده جشنواره فرهنگ و ادبیات کُردی پرژه که از مطالبات فعالان فرهنگی این شهرستان است، سال آینده برگزار خواهد شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان یادآور شد: یکی از مهمترین رسالتهای هنرمندان و اصحاب فرهنگ شهرستان کامیاران و بطور کلی استان کردستان تولید آثار شاخص هنری و فرهنگی در همه عرصههای نمایش، تجسمی و رسانهای است و ما از آثار شاخص هنری و فرهنگی با جدیت حمایت خواهیم کرد.
خواستههای هنرمندان کامیارانی از مدیرکل
در ادامه این نشست عبدالله بهجتی شاعر پیشکسوت کامیارانی با تاکید بر اینکه حمایت از اصحاب فرهنگ و هنر سرلوحه کار مسئولان باشد، گفت: هنرمندان و اصحاب فرهنگ شهر کامیاران بسیار محدود شده اند و مسئولان باید به این قشر بیشتر از گذشته توجه داشته باشند.
دبیر انجمن ادبی چومان و نویسنده فعال کامیارانی دارای چندین اثر رمان و داستان نیز در این نشست گفت: نویسندگان فقیر و ندار نیستند ما صدقه نمی خواهیم، کرامت اصحاب فرهنگ و هنر را حفظ کنید این برای ما مهم است، کتابهای من به ۶ زبان زنده در حال ترجمه است و انتظار داریم در معرفی نویسندگان و برگزاری برنامههای عرصه کتاب و کتابخوانی از جمله رونمایی از کتاب به این قشر فرهنگی کمک کنید.
گلاویژ نظریان با تاکید بر اینکه نباید همه امکانات برای هنرهای تئاتر و موسیقی باشد و به عرصه کتاب و کتابخوانی نیز همچون این هنرها رسیدگی شود، افزود: مکان مناسب و در خور شأن را به انجمن های ادبی در مجتمع کامیاران اختصاص دهید.
وی با بیان اینکه تاکنون موفق به دریافت تسهیلات کم بهره حوزه فرهنگ نشده ام، اظهار کرد: در خرید کتابهای چاپ شده این شهرستان، نویسندگان را حمایت کنید، بنده تاکنون سه کتاب در عرصههای مختلف چاپ کردهام و در تئاتر و نمایش فعال هستم اما از اثرم که در زمینه ناآرامیها و اغتشاشات است حمایت نمی شود.
یکی از فعالان عرصه نمایش این شهرستان نیزبا تاکید بر اینکه هدف از برگزاری این نشستها نباید پر کردن گزارش کار باشد، گفت: ما به عنوان اصحاب فرهنگ و هنر انتظار داریم مصوبات و درخواستهای مطرح شده در این نشستها را با جدیت پیگیری کنید.
محمدی یادآور شد: آمفی تئاتر تازه تاسیس شده این شهرستان فاقد سیستم صوتی و نور کافی است، پلاتوی مجتمع کامیاران امکانات و تجهیزات لازم و استاندارد را ندارد وسیستم های سرمایشی و گرمایشی مجتمع مناسب نیست.
وی با تاکید بر حمایت از اجراهای عمومی شهرستانی، اظهار کرد: انتظار داریم میزبانی سال آینده تئاتر استانی را به شهرستان کامیاران بدهید، ضمن اینکه بر محتوای کانالهای خبررسان نظارت داشته باشید زیرا این کانالها درصدد تخریب چهرههای فرهنگی و هنری شهرستان هستند.
یک فعال حوزه موسیقی نیز در این نشست اظهار کرد: در حوزه موسیقی سنتی و ساخت سازهای موسیقی فعالیت دارم و ادامه دهنده راه پدرم در حوزه موسیقی سنتی، زنده یاد عزت الله حق شناس هستم اما در برنامههای هنری شهرستان به ما اهمیت داده نمیشود.
دانش حق شناس افزود: به دلیل مشکلات اقتصادی قادر به ادامه فعالیت هنری نیستم، اگر از موسیقی سنتی در شهرستان کامیاران حمایت نشود بدون شک ما آخرین نسل موسیقی سنتی در شهرستان خواهیم بود.
رئیس انجمن خوشنویسان شهرستان کامیاران نیز در این نشست بیان کرد: در مجتمع مکانی برای فعالیت خوشنویسان و انجمن اختصاص داده شود، چراکه سیستم گرمایشی و سرمایشی مجتمع دارای مشکلات فراوانی است.
روحانی اظهار کرد: از برگزارکنندگان نمایشگاههای خوشنویسی حمایت، در اعطای کارت هنر به هنرمندان تجدید نظر شود و برای اعطای کارت هنر سیاست یک بام و دوهوا را بکار نبرید.
یک مربی قرآن نیز در این نشست گفت: فعالیت ما بیشتر در تبلیغات اسلامی شهرستان است، قرار بود مربیان قرآنی با سابقه کاری در آموزش و پرورش استخدام شوند اما هنوز با سابقه ۱۷ سال کار و فعالیت قرآنی، بیمه و مکانی برای فعالیت و برگزاری کلاسهای قرآن ندارم و در مجموع از فعالیتهای قرآنی شهرستانها حمایت کافی نمی شود.
احمد وکیلی نماینده مطبوعات شهرستان کامیاران هم در این نشست گفت: انواع آگهی های در شهرستان قطع شده است و مطبوعات چاپی نابود شدهاند و در دکه مطبوعاتی به جای روزنامه تنها سیگار می فروشم.
در ادامه این نشست تعدادی دیگر از اصحاب فرهنگ و هنر به بیان مشکلات خود پرداختند و خواستار پیگیری آن شدند.