به گزارش ایرنا از روابطعمومی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری، لیلا خسروی گفت: برگزاری گردهمایی سالانه باستانشناسی ایران رویدادی بزرگ است که جامعه باستانشناسان ایرانی و خارجی که در حوزه فرهنگی ایران پژوهش میکنند، منتظر برگزاری آن هستند.
وی این گردهمایی را فرصتی خواند که باستان شناسان در آن کارنامه علمی خود را در برابر ارزیابی و داوری قرار میدهند و از هماندیشی تمامی صاحبنظران استفاده میکنند.
سرپرست پژوهشکده باستانشناسی تصریحکرد: ارائه نتایج آخرین پژوهشهای باستانشناسی ایران سنتی ارزشمند با قدمت پنجاه سالانه است که به دلیل شرایط همهگیری ویروس کرونا و بر اساس ابلاغ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در خصوص برگزاری کنفرانسها به صورت مجازی در چند سال گذشته به صورت مجازی و در قالب نشستها و سخنرانیهای تخصصی مختلف، برگزاری میزگردهای تخصصی و برپایی کارگاهها و نمایشگاه مجازی بدون وقفه برگزار شد.
خسروی گفت: خوشبختانه با تلاش پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ، امسال بیستمین گردهمایی سالانه باستانشناسی ایران با حضور تمام جامعه باستانشناسی اعم از اعضای هیأت علمی، کارشناسان، همکاران استانی، اعضای هیأت علمی دانشگاههای داخلی و خارجی، دانشجویان، علاقمندان و پژوهشگران به تاریخ و فرهنگ ایرانی از تاریخ ۷تا ۹ اسفند ۱۴۰۱، به مدت سه روز در تالار همایشهای موزه ملی ایران برگزار میشود.
دبیر علمی بیستمین گردهمایی سالانه باستانشناسی ایران با بیاناینکه همایش پیشرو کارنامه پژوهشهای باستانشناسی در سال ۱۴۰۰ است افزود: در این سال پژوهشکده باستانشناسی ۱۱۴ مجوز برای مطالعات میدانی شامل بررسیهای باستانشناسی، کاوش، گمانهزنی به منظور تعیین عرصه و حریم، گمانهزنی و کاوشهای استعلامی و اضطراری در حوزه طرحهای عمرانی صادر کرده که از این تعداد مجوز، ۱۰۸ مقاله دریافت و بهصورت مقاله کوتاه در کتاب مجموعه مقالات بیستمین گردهمایی سالانه ایران چاپ خواهد شد.
خسروی اظهارکرد: علاوه بر این به رسم آئین هر ساله، پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری در نظر دارد، نمایشگاهی از گزیده یافتههای منقول پژوهشهای میدانی سال ۱۴۰۰ را در محل موزه دوران اسلامی موزه ملی ایران با همکاری معاونت میراثفرهنگی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، اداره کل موزهها و موزه ملی ایران برگزار کند.