زهره الهیان در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی ایرنا درباره طرح پیش نویس قطعنامه مداخله جویانه و نامتعارف پارلمان اروپا علیه جمهوری اسلامی ایران در خصوص قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست گروههای تروریستی گفت: اقدام پارلمان اروپا در واقع بخشی از جنگ حقوقی است که نظام سلطه علیه جمهوری اسلامی ایران طراحی کرده است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، تصویب قطعنامههای حقوق بشری علیه جمهوری اسلامی ایران و حذف کشورمان از کمیسیون مقام زن سازمان ملل را از جمله اقداماتی برشمرد که با هدف اجماع سازی علیه ایران در حال انجام است.
نماینده مردم تهران در مجلس یادآور شد: طرح پیش نویس قطعنامه اخیر پارلمان اروپا، پایه حقوقی ندارد و تنها برای تخریب جایگاه جمهوری اسلامی ایران انجام می شود که با توجه به اینکه شورای اروپا به دنبال حفظ منافع خود در ارتباط با ایران است، به احتمال زیاد این قطعنامه عملی و اجرایی نخواهد شد.
شورای اروپا بر اساس منافع خود تصمیمگیری کند
این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه اعضای شورای اروپا باید منافع خود را در ارتباط با ایران در نظر بگیرند، اظهار داشت: اگر قطعنامه پارلمان اروپا در شورای اروپا اجرایی شود، اقدام متقابل جمهوری اسلامی ایران را به دنبال خواهد داشت.
الهیان با بیان اینکه مجلس در این زمینه طرحی تهیه کرده است، گفت: بر اساس این طرح و در صورت خطای راهبری اروپا در قبال ایران، افراد، نهادها و سازمانهای نظامی کشورهای اروپایی متقابلا تروریست اعلام شده و تحت تعقیب قرار خواهند گرفت.
نماینده مردم تهران در مجلس تاکید کرد: در این صورت منافع کشورهای اروپایی دچار خسران می شود.
الهیان اظهار داشت: البته البته اقدام پارلمان اروپا جنبه سیاسی و تبلیغاتی دارد و هدف اصلی آن هم اجماع سازی علیه جمهوری اسلامی ایران است؛ آنها این رویه را پیش از این در مجامع بین المللی دنبال کردند و به نتیجه ای هم نرسیدند.
به گزارش ایرنا، طرح افزودن نام سپاه به فهرست گروههای تروریستی از سوی آنا فوتیگا، قانونگذار محافظه کار لهستانی پارلمان اروپا پیشنهاد و در جریان رایگیری روز چهارشنبه - ۲۸ دی - در قالب متمم به گزارش یادشده، اضافه شد. در این متمم از شورای اروپا خواسته شده که سپاه پاسداران و نیروهای فرعی آن را از جمله نیروهای بسیج و نیروی قدس سپاه در فهرست افراد، گروهها و نهادهای درگیر در اقدامات تروریستی (فهرست تروریستی اتحادیه اروپا) قرار گیرند.
اما تصمیمات پارلمان اروپا پیشنهادی محسوب شده و تصمیم نهایی را شورای اروپا میگیرد. شورای اروپا هم در خصوص مواردی نظیر این مورد بر مبنای اجماع و نه اکثریت تصمیمگیری میکند. در واقع قطعنامه پارلمان اروپا سندی غیر الزامآور است و نمیتواند شورای اروپا را ملزم به اجرای آن کند.
جمهوری اسلامی ایران پیشتر نسبت به تحرکات ضد ایرانی اروپا به ویژه علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان نهاد نظامی رسمی کشورمان هشدار داده بود. مقامات کشورمان با بیان اینکه سپاه پاسداران یک نهاد نظامی رسمی کشور بشمار میرود، هشدار دادهاند که تحریم آن اقدامی غیرقانونی خواهد بود.
در این ارتباط حسین امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان اقدامات مخرب پارلمان اروپا در قبال سپاه پاسداران را خلاف منشور سازمان ملل متحد دانست و گفت: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نقش سازنده ای در مبارزه با گروه تروریستی داعش در عراق، سوریه و منطقه غرب آسیا داشته و با نابودی داعش، پایتخت های اروپایی را از شر حملات این گروه تروریستی نجات داد. بنا بر این اروپاییها مدیون مجاهدت های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مسیر مبارزه با تروریسم هستند.